Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 лютого 2018, 20:02

Найголовніше за тиждень: Транспортний податок, «мінімалка» до 4100, хіт-парад криптовалют і пенсії військовослужбовцям

Транспортний податок — 2018. Що змінилося

Якщо ви власник автомобіля, варто заздалегідь поцікавитись, чи підпадає ваша «конячка» під оподаткування. «Мінфін» з'ясовував, що змінилося в 2018 році і власники яких транспортних засобів повинні сплачувати транспортний податок.

Розенко розповів, коли «мінімалка» зросте до 4100 грн

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що підвищення мінімальної заробітної плати до 4100 грн може відбутися по закінченню першого кварталу 2018 року.

«Мертві» квартири. Чому в Києві багато будується, але мало продається

Питання — коли ж лопне «бульбашка», яка нібито вже кілька років поспіль надувається на столичному ринку первинного житла, — в минулому році так і залишилося без відповіді. Хоча експерти пророкували гучний обвал в сегменті новобудов, який повинен був потягнути за собою різке зниження цін і масову «заморозку» об'єктів, колапсу не сталося.

Україна посіла 130 місце у дослідженні «Індекс сприйняття корупції». Відео

Україна здобула 30 балів зі 100 можливих у дослідженні Transparency International «Індекс сприйняття корупції» за 2017 рік і посіла 130 місце (зі 180 країн).

У Дніпрі побудують тестовий майданчик Hyperloop

У місті Дніпро почнеться будівництво тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи Hyperloop, розробленої Ілоном Маском. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на прес-конференції.

Ryanair почне літати в Україну з осені 2018 року — Омелян

Ірландський лоукостер Ryanair почне літати в Україну з осені 2018 року. Про це на прес-конференції заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Як працювали банки в 2017 році

Нацбанк презентував підсумки роботи банків у 2017 році. На Інституцькій задоволені підопічними. Частка «паганих» кредитів в їх портфелях поступово скорочується, обсяги виданих кредитів — зростають. І хоча банківська система минулого року знов спрацювала в «мінус», переважна більшість фінустанов отримала прибутки. Загальний збиток по системі «заробили» всього 4 банки, серед яких націоналізований Приват.

Уряд підвищив пенсії військовослужбовцям

Кабмін схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тис. грн. Рішення представив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

Криптовалютний хіт-парад: 10 найбільш перспективних активів

Нещодавно здавалося, що заробляти на криптовалютах просто: купи біткоіни, почекай, поки вони подорожчають і продай з вигодою. Але на початку 2018 року біткоін помітно «втратив у вазі», а слідом за ним і інші популярні цифрові активи.

Мінфін дозволить отримувати пенсії та соцвиплати в приватних банках

Міністерство фінансів України дозволить отримувати пенсії, соціальні виплати та зарплатню робітникам державного сектору в приватних банках.

НБУвпроваджує новий норматив для банків

З метою підтримки фінансової стабільності та підвищення стійкості банківської системи до можливих шоків ліквідності правління НБУ затвердило новий пруденційний норматив для українських банків – коефіцієнт покриття ліквідністю або LCR.

Японія виділить Україні $3,6 млн на відновлення східних областей

Японія у 2018 році виділить Україні $3,6 млн на гуманітарну підтримку східних областей, а також на їх відновлення. Про це заявив посол Японії Шигекі Сумі на прес-конференції в Києві.

ПриватБанк попередив про шахрайський додаток «мобільний банк»

ПриватБанк попередив клієнтів про небезпеку реєстрації та використання шахрайського додатка для Android «Універсальний Мобільний Банкінг», розміщеного в Google Play 14 лютого.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися