Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 лютого 2018, 12:20

Уряд підвищив пенсії військовослужбовцям

Кабмін схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тис. грн.

Кабмін схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тис.
Кабмін підвищив пенсій військовослужбовцям/Фото: kmu.gov.ua

Рішення представив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

Він наголосив, що рішення не потребує внесення змін у діюче законодавство і воно буде в силі до моменту напрацювання та ухвалення відповідного законопроекту, який сьогодні обговорюється на різних майданчиках.

«Ми розпочали дискусію про пенсії військовослужбовцям восени. Це надзвичайно важливий закон, який встановлює справедливість щодо військових. Я обіцяв з 1 січня підвищити пенсії, і я пам’ятаю про це. Але дискусії щодо проекту закону тривають. І вони можуть тривати місяць і два, — сказав Гройсман. – Я пам’ятаю, що обіцяв. Тож сьогодні ми приймаємо рішення про підвищення пенсій для військовослужбовців – у середньому на 1,5 тис. грн. Нарахування розпочнуться з сьогоднішнього дня».

«Рішення ухвалено, і процес розпочнеться. А тим часом я закликаю всі сторони працювати над тим, аби винайти новий закон, який відновить соціальну справедливість щодо військовослужбовців», — додав прем’єр-міністр.

Коментарі - 4

+
+87
Justiceofnation
Justiceofnation
21 лютого 2018, 16:23
#
Когда военнослужащие прижали со всех сторон — тогда и пришлось заговорить о повышении. И на полторы в среднем — это на 10000грн генералам и на 200-300грн остальным. Все это манипуляции дабы оттянуть и успокоить. Просто пришло время бросить кость.
+
+24
zaNOza :)
zaNOza :)
21 лютого 2018, 20:38
#
Нет слов…
+
+9
AndreyL4
AndreyL4
22 лютого 2018, 9:38
#
С учётом того, что две пенсии уже получили, март станет показательным.
Пока правда жизни такова: подполковник запаса, связист, имеет пенсию 2700. И если в 2008 такая сумма была более-менее неплохой пенсией, то сейчас минималка даже выше если охранником в будке телик смотреть.
+
+15
ippolit kavarzin
ippolit kavarzin
26 лютого 2018, 13:03
#
Моя пенсия была 3400 грн, это $425, теперь при этом курсе это~$120. Разницу мы ощущаем! Стали нищими! Если пенсию высчитать по должностым окладам, которые сейчас получают офицеры в ВСУ, то моя пенсия должна быть 10400 грн. Я уж молчу о льготах, зарплатах судей, депутатов… Это нечестно! А что если мы, офицеры-пенсионеры, начнем умирать вместе с теми, кто нас обокрадывает!? Нам-то терять нечего, а в позорной нищете жить стыдно!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися