Для того, щоб залишити відгук, потрібно увійти або зареєструватися
Oksiznar 22 травня 2026, 9:15
Вітаю!
На жаль з ПУМБом з кожним днем стає працювати все більш неможливо!

На даний час 2 чергові претензії:

1. Списання грошей підприємства без попередження.
З`явилася претензія контрагента, про яку він безпосередньо не попередив підприємство, при тому що співпраця продовжується. За цім з`явилося судове провадження, за яким банк повинен стягнути гроші. По ОБОВ`ЯЗКАМ банка претензій немає.
АЛЕ!!!
Яке право банк має МОВЧКИ!!! розпоряджуватися коштами клієнта і заздалегідь не попередити про свої дії?! Чи було важко написати листа про необхідність таких дій банка? Ви завалюєте пошту якоюсь фігньой, яку ніхто не читає. А дійсно важливу інформацію пропускаєте.
Чому така неповага до клієнта?!

2 претензія
3-й день неможливо зайти в особистий кабінет, щоб провести оплати податків та інших. Якого біса апгрейдити те, що і так гарно працює!!!
Прекрасно багато років працювали в «ПУМБ Online корпоративним клієнтам».
Зараз він не відкривається, а перенаправляє в «ПУМБ Бізнес», який також не відкривається… Я вже задовбалася по кругу відправляти СМС-підтвердження по різних каналах, вводити їх і дивитися на колесо, що без толку крутиться перед носом!
Гаряча лінія працює, як в благополучній Європі понеділок-п`ятниця 9.00−18.00!!!
Платежі проводяться також лише в цей час (понеділок-п`ятниця 9.00−18.00!!!),
А НЕ ТОДІ, КОЛИ ЦЕ ТРЕБА ПІДПРИЄМСТВУ І Є ЧАС НА ПРОВЕДЕННЯ.
Здається всі ці покращення та посилюющийся «ЗАХИСТ ІНТЕРЕСІВ КЛІЄНТА» направлено на необхідність завершення співпраці з банком ПУМБ!!!
PUMB 22 травня 2026, 10:37
Вітаємо!
Прикро, що у Вас склалося негативне враження про нас. Ми проведемо детальну перевірку та обов'язково надамо зворотний зв'язок.
dobrovsim3 21 травня 2026, 16:34
Я працівник банку, але звільнився недавно, хочу дати пораду всім, у кого банк блокує рахунок чи припиняє ділові відносини без причини. Ділюсь лайфхаком, який допоможе банк поставити на місце, але цей лайфхак можна використовували лише коли зі сторони клієнта нема порушень і нічого протизаконного.

1. Якщо банк просто заблокував рахунок і не повідомляє причину, не йде на контакт (затягує відповідь) і тримає кошти заблокованими, то це вже порушення, адже в законодавстві нема такого поняття як «блокування рахунку». Банк може лише зупинити конкретну фінансову операцію і то на обмежений строк (до 5-х робочих днів), а після цього або провести операцію, або вимагати підтвердження (роз'яснення) від клієнта впродовж 5 днів, або передати до правоохоронних органів і вони мають визначити рівень порушення (або внести в ЄДРДР або залишити без розгляду), або накласти арешт за рішенням суду і сума арештованих коштів не має перевищувати ту, яка вказана в рішенні суду. А просто мовчки тримати гроші клієнта на «паузі» тижнями банк не має права, саме тому коли справа доходить до суду, клієнти її виграють, навіть у випадку підозрілих операцій.

2. Якщо банк без пояснення причини надсилає листа (повідомляє) про розірвання ділових відносин, посилаючись лише на внутрішні правила та загальні положення Закону 361 без наведення конкретних порушень і належних доказів наявності у клієнта ознак «неприйнятно високого ризику» та заявляє, що не зобов’язаний інформувати про причину, яка викликала припинення (початок) ділових відносин, то це вже НЕ ПРАВОМІРНО, оскільки відповідно до постанов Верховного Суду від 27.05.2025 у справі № 910/6311/24, від 23.06.2025 у справі № 910/10855/24 та від 09.01.2024 у справі № 922/1253/23 при відмові від продовження співпраці банк зобов’язаний надати клієнту інформацію, що саме (які саме порушення) стало причиною для відмови у продовженні (початку) ділових відносин. Тут логіка Верховного суду проста: якщо Банк не зазначає причину, значить не проведено фінмоніторинг належним чином, а отже достатньої причини нема у розірванні ділових відносин, адже тоді б не було сенсу приховувати від клієнта причину розірвання ділових відносин, якщо б така причина існувала. В банках кілька років назад створили відділи фінмоніторингу, їм платят хорошу зп і вони мають свою зп відпрацьовувати, а отже мають надавати звіти керівництву шодо своєї роботи. Якщо вони будуть надавати керівництву інформацію, що нема «порушників» або їх мало, то постане питання в необхідності таких працівників і доцільності їх роботи, а отже порушників треба «вигадати», тому банки і користуються незнанням законодавства у клієнтів тим, що відмовляють в продовженні ділових відносин посилаючись лише на загальні статті Закону 361 без конкретної причини.

Тобто, якщо у вас виникли проблеми з банком, пишете банку або претензцію щодо неправомірності блокування коштів, якщо випадок 1 (якщо заблоковані кошти більше тижня), або вимогу надати чіткі пояснення причини розірвання ділових відносин із зазначенням постанов Верховного Суду до банку, якщо випадок 2 (щоб в банку пояснили причину розірвання відносин).
Якщо банк мовчить (випадок 1) протягом тижня або пише, що не зобов’язаний пояснювати причину (випадок 2), відразу пишете скаргу до НБУ із порушень зі сторони банку, щодо неправомірності тримання заблокованими кошти (якщо випадок 1) або щодо порушення норм законодавства вказаних в постановах Верховного Суду. Тоді НБУ надсилає запити до банку і банк зобов’язаний надати звіти проведення фінмоніторингу і пояснити повністю причину таких дій. Крім того, якщо назбирається багато скарг, НБУ робить службову перевірку і штрафує такий банк. Перевірено!

Користуйтеся, але такий лайфхак працює лише, якщо ви точно впевнені, що з вашої сторони не було порушень! Оскільки в іншому випадку, НБУ може передати інформацію про неправомірні фінансові дії або в податкову, або в поліцію.

Користуйтеся або краще заскріньте на майбутнє, знадобиться!
Зверніть будь ласка увагу працівників Пумб банку в м. Коростень. Пані Наталя, яка приймає клієнтів без бейджика і не вміє вічливо спілкуватися. Таке враження, що ніби ми прийшли до неї додому, а не на робоче місце. Ще і до того вона нас направляє в інший банк для обслуговування, а це взагалі нонсенс.
PUMB 21 травня 2026, 18:50
Вітаємо! Ми обов'язково перевіримо описану ситуацію та надамо Вам зворотний зв'язок.
PUMB 22 травня 2026, 12:28
Вітаємо!
Дякуємо, що знайшли час і повідомили про ситуацію, що склалася, а саме щодо консультації менеджера відділення.
Проведена перевірка показала, що необхідну операцію було проведено.
Додатково, ми перевірили консультацію нашим фахівцем та вже провели роз’яснювальну бесіду для запобігання таких ситуацій у майбутньому.
Перепрошуємо за незручності та бажаємо гарного дня!
Natikk 21 травня 2026, 12:01
Дана особа Володимир Ф. з карткою від пумб 5355280059830172 взламав Вайбер людини і розсилає повідомлення, щоб йому скинули кошти. Звертаюсь до банка Пумб. Чому у вас такий високий показник шахраїв з вашими картами?
PUMB 21 травня 2026, 13:02
Вітаємо! Ми перевіримо достовірність наданої Вами інформації. Дякуємо, що повідомили.
Сергій Ксандопуло 20 травня 2026, 11:19
Відділення за адресою: Київ, вул. Саксаганського, 119
Хочу висловити щиру вдячність команді банку ПУМБ за відмінний сервіс.
Відчувається повага до клієнта,
приємно вразили своїм професіоналізмом, лояльністю, бажанням надати допомогу
Подяка керівнику відділення і співробітникам. Також хочу подякувати касиру за оперативність та доброзичливість.
Дякую вам з повагою Сергій
PUMB 20 травня 2026, 13:21
Вітаємо! Дякуємо Вам за відгук! Нам дуже приємно!)
cx5 18 травня 2026, 23:57
При оплате за границей на сумму примерно 1000 грн произошла ошибка «обмеження НБУ: перевищення ліміту», при этом в приложении отображалось, что лимита осталось ещё 2556 грн. На мой закономерный вопрос в службу поддержки, почему мне не дают платить своими деньгами, если лимит ещё не исчерпан, мне ответили легендарным бредом:

1. «Сделайте выписку по карте и сложите все транзакции, чтобы узнать, сколько на самом деле лимита осталось» — а зачем тогда приложение показывает остаток лимита, если он неправильный? А если он таки правильный, зачем мне вручную складывать и почему не проходит транзакция?

2. «В лимит входят даже непрошедшие транзакции» — это как это в лимит *расходов* могут включаться нерасходные транзакции? Это просто не соответствует действительности, проверено на практике.

3. «Вы исчерпали лимит полностью и потратили ровно 100000 грн 00 коп за границей» — ну вот зачем сотрудница поддержки нагло врёт? Это не только маловероятно, чтобы сложилось ровно 100000.00 грн, но и откровенная неправда, потому что после этого у меня удалось провести транзакцию на меньшую сумму, и она влезла в лимит.

Чтобы упростить мне жизнь, от меня потребовали описать проблему трижды. Сначала нужно описать проблему бесполезному боту-автоответчику, который ничего не сделал и даже не передал описание живому оператору. Потом пришлось рассказать всё человеку… и он решил, что эта проблема не в его компетенции, нужно переключить на другого оператора. Удивительно, но новая операторка тоже не получила никакого контекста, поэтому пришлось повторять всё снова. Почему нельзя наладить передачу контекста следующему оператору? Или хотя бы от бота-автоответчика первому оператору? Зачем вообще нужен этот бот, который только тратит время?

Итого, мне пришлось потратить 25 минут, подробно описать свой вопрос трижды, выслушать вышеописанные фантазии и не получить никакого вменяемого объяснения.

По факту, и приложение неправильно показывает лимит, и служба поддержки проявляет вопиющую некомпетентность и откровенно врёт вместо попытки разобраться и решить проблему.

P. S. Даже не пытайтесь снова просить у меня тут мои персональные данные якобы для решения проблемы. Как и всегда, у вас был шанс решить её в рамках обращения на горячую линию, а для исправления бага в приложении описанного выше достаточно (а скриншоты тут прикреплять всё равно нельзя).
PUMB 19 травня 2026, 9:05
Вітаємо! Розуміємо Ваше невдоволення, ми передамо Ваше звернення до технічного відділу, але для надання підтвердження необхідно надати приклад. Також ми хочемо перевірити стосовно обслуговування на гарячій лінії, та коректність надання інформації оператором. Написали Вам у приватні повідомлення для уточнення даних.
Проблема вирішена
kalkutinmaks 10 травня 2026, 20:54
Я, Максим Калькутін Андрійович, через помилку в одній цифрі змінив фінансовий номер. Зараз я заблокований у селі, на картці 3 гривні — немає грошей на проїзд до відділення. На днях прийде зарплата (працюю в охороні), яку я не зможу зняти. Оператори відмовили у дистанційній зміні номера на мій старий 0967690384, хоча я готовий надати фото ID-картки та селфі. Прошу банк вирішити питання дистанційно, це питання виживання.
PUMB 11 травня 2026, 10:05
Вітаємо!
З приводу ситуації, що у Вас трапилася ми спілкувалися та надали рекомендації в іншому каналі зв'язку.
Дистанційна зміна фінансового номера можлива у застосунку один раз на 30 днів. Якщо доступ до нього відсутній — необхідно звернутися у відділення.
Також, нами було зафіксовано звернення з приводу цієї ситуації, про процес розгляду якого ми інформували Вас в іншому каналі зв'язку.
Дякуємо за розуміння!
Frank553 9 травня 2026, 18:08
Банком була заблокована і викрадена сума з мого рахунку в розмірі 10 800 грн. Я отримав зарплату і переслав собі з одного банку, на свою картку в банк пумб. Але чомусь фін мон вирішив викрасти ці кошти і не повертати. Спочатку написали розгляд 3 дні. Сьогодні пишуть знову беруть на розгляд і роздум 3 дні. І так весь час з цим банком. Надсилаю собі кошти їх блокують, а потім треба місяць їздити до відділень для написання всяких заяв. Певний що просто цими коштами користуються співробітники банку в своїх цілях
PUMB 10 травня 2026, 10:42
Вітаємо! Ми бажаємо більш детально все перевірити та розібратися в ситуації, тому написали Вам в особисті повідомлення для уточнення даних.
Будемо очікувати від Вас зворотній зв'язок!
Gorohowec 9 травня 2026, 16:47
Прохання Н Е ВІДКРИВАТИ рахунки людям онлайн.Шахраїв розвелося! Достатньо купити СІМ-ку,і в тебе нова картка для шахрайських дій…
PUMB 10 травня 2026, 10:23
Вітаємо!
Розуміємо Вашу стурбованість. Безпека — наш пріоритет. Дистанційне відкриття рахунків проходить через багаторівневу внутрішню перевірку для захисту даних клієнтів.
Також рекомендуємо бути пильними та не надавати особистих даних третім особам, а у випадках шахрайства обов'язково про це повідомляти у банк.
Gorohowec 9 травня 2026, 16:39
Odezda_shop та Одяг України продає одяг, бере гроші, не відповідає і блокує.
PUMB 10 травня 2026, 10:13
Вітаємо!
Ми передали інформацію Департаменту безпеки нашого банку. Радимо Вам зателефонувати за номерами нижче, це дозволить нам оперативно вжити необхідних заходів.
+38 044 290 7 290
+38 096 290 7 290
+38 050 290 7 290
+38 093 290 7 290
Також, рекомендуємо сформувати заяву про шахрайство у банку, з якого здійснювали переказ та на сайті Кіберполіції.
Max Babych 8 травня 2026, 20:58
Хочу поділитися досвідом «спілкування» з банком ПУМБ, який, здається, застряг у 2005 році, попри 2026-й на календарі.
Ситуація класична: я працюю у креативній індустрії (музичний лейбл), отримую гонорари через міжнародну платформу EasyStaff. Банк побачив P2P-перекази, перелякався і заблокував рахунок. Оскільки я перебуваю за кордоном і не маю часу грати в бюрократичний пінг-понг з довідками, я вирішив просто розірвати стосунки з банком. Здавалося б, що може бути простіше?
Але тут почався справжній цирк:
1. Я надсилаю офіційну заяву на закриття рахунку на їхню пошту. Підписую її через Дія.Підпис. Це державний стандарт, юридичний аналог «мокрої» печатки.
2. Відповідь підтримки в чаті гідна окремої комедійної премії: «Ми закриємо рахунок, але за грошима (а там не 20 гривень на балансі) ви маєте прийти особисто у відділення».
3. На моє зауваження, що я за кордоном, а закон зобов’язує приймати цифрові підписи, банк відповідає в стилі: «У нас такі процеси».
Тобто, дорогий ПУМБ, ви серйозно? Ви витрачаєте мільйони на рекламу «сучасного банкінгу», але при цьому ігноруєте Закон України «Про електронні довірчі послуги» та постанови НБУ про дистанційне обслуговування? Ви очікуєте, що клієнт має купувати квиток на літак, щоб просто забрати свої гроші, бо ваш ІТ-відділ не навчився обробляти файли з Дії?
Це виглядає не як «безпека», а як непрофесіоналізм вищої проби та спроба якомога довше покрутити чужі гроші в себе на балансі.
Для банку: Скаргу в НБУ вже відправлено. Номер звернення надішлю в чат, як тільки отримаю СМС від регулятора. Можливо, хоча б Нацбанк нагадає вам, що цифровізація — це не тільки гарний застосунок, а ще й дотримання законів.
Клієнтам на майбутнє: якщо ви за кордоном — тримайтеся від цього «мамонто-банку» якомога далі, бо ваші гроші стануть заручниками їхніх «внутрішніх процесів».
PUMB 9 травня 2026, 9:56
Вітаємо! Шкода, що маєте негативні враження.
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію щодо врегулювання ситуації Вам було надано в чат-підтримці.
Своєю чергою підкреслюємо, що ми дотримуємось всіх вимог чинного законодавства під час надання банківських послуг.
zugreba 8 травня 2026, 13:38
Мой первый опыт купить телефон в кредит через разрекламированную кредитку пумб покупки без комиссии. 24.04.2026 на ПРОМ.ЮА оплачивал телефон. Пришла СМС от ПУМБ списание кредитных средств БЕЗ КОММИСИИ! Подтвердил. После оплаты пришло уведомление КОММИСИЯ 347.13 грн! Сразу же звоню в банк прошу вернуть комиссию так как это был не перевод с счёта на счет (как заявляет банк), а покупка на ПРОМ.ЮА. Звернення 202604−14795. Ожидайте 3 рабочих дня. От покупки я отказался и деньги вернулись на счёт 1.05.2026. То есть я даже их не потратил. Спустя 14 ДНЕЙ (сегодня 8.05.2026) звонок от банка. Комиссию списанную постфактум вернуть отказываются. В смс о комиссии не предупреждают (как в других банках). Аргумент один «Вы подписали договор». В общении с представитель банка дал понять что 347.13 грн списать с меня банку в приоритете, а не сохранить клиента. После отказа перезвонил и оформил повторное звернення 202605−6094.
PUMB 8 травня 2026, 15:44
Вітаємо!
Проведена перевірка показала, що операція, проведена Вами на сервісі Prom.ua від 26.04.2026 була здійснена як переказ коштів згідно наданої інформації від Нова Пошта. Відповідно, було нараховано комісію на зазначену операцію, згідно умов тарифу: перекази за реквізитами карток будь-яких банків України не в мобільному застосунку ПУМБ (P2P) – за рахунок власних коштів комісія 0,5%, кредитних — 3,99%.
Таким чином, згідно тарифів Вашої кредитної картки передбачено нарахування комісії 3,99% на операції зняття готівки/перекази на рахунки, під які потрапила здійснена операція.

Врахування платежу як переказ чи купівля продукції, пов'язано з типом платежу, що здійснюється на Prom.ua (з врахуванням інформації про отримувача фізична особа/підприємство). Банк не впливає на відповідне налаштування і не може його змінювати. Умови проведення таких операцій не передбачає можливість відображення суми комісії, позаяк відбуваються за межами застосунку ПУМБ в сторонньому програмному комплексі.

Дякуємо за розуміння!
Alexandr Frost 7 травня 2026, 16:48
Заблокировали счет. И дальше полное отсутствие логики в требованиях. Счет не разблокируют пока я не подам апелляцию на бирже на возврат средств, а апелляцию я немого подать потому, что срок подачи апелляции прошел. Но банк это не берет в расчет. Если я не могу подать апелляцию счет разблокирован не будет. Где логика. Это просто некомпетентность 80-го уровня. При этом банк понимаете, что тот кто обратился к нему с требованием возврата средств, которые пришли мне на счет — мошенник. Они пишут чтобы я подал на него жалобу за это))). Выглядит не просто, как некомпетентность, а просто принципиальное нежелание работать на клиента против мошенника. То есть заведомо предлагаются не решаемый вариант, чтобы клиент отказался от услуг банка и закрыл счет. Такое ощущение, что им надо найти способ избавиться от тебя. Выставив не выполнимые требования. Странно и непонятно.
PUMB 7 травня 2026, 17:07
Вітаємо! Аби ми мали змогу перевірити ситуацію, потрібно надати дані. Просимо відповісти в особситі повідомлення. Після цього обов'язоково надамо зворотний зв'язок.
Mariya111Oz 1 травня 2026, 20:52
Відділення за адресою: Одеса, вул. Ришельєвська, 55
Доброго дня прошу звернути увагу банку на те що в банку клієнт повинен були приорітетним. На днях мені потрібно було поповнити подрузі картку в терміналі, дівчата були зайняті я підійшла до молодого чоловіка в костюмі який був без клієнтів, але сидів в навушниках. На прохання допомогти він відмовив сказав що він на нараді і зараз відповідає, щоб я ждала. Я вважаю це обурливим. Клієнт повинен були на першому місці. Я не можу чекати в мене робота і ви як банк втрачаєте кошти.
PUMB 1 травня 2026, 21:03
Вітаємо! Ми хочемо розглянути цю ситуацію, тому написали Вам в особисті повідомення для уточнення деталей. Очікуємо на відповідь.
Maxwe11 1 травня 2026, 13:23
Декілька місяців поспіль купував валюту на віртуальну картку всеКарта. Приходить день, коли мені потрібно зняти готівку. Я приходжу у відділення та відкриваю пластикову всеКарта на додачу до віртуальної картки, щоб зняти $2200.
Знімію валюту і через деякий час бачу в повідомленні від банку, що зняття було з комісією 1%.
Я звернувся в підтримку банку, і там повідомили, що комісію було знято через те, що зняття було в день відкриття пластикової картки.

В тарифах банку сказано наступне
Зняття готівки З використанням картки у касах ПУМБ — 1% або безкоштовно
2 транзакції на календарний
місяць в сумі менше ніж 500000,01 UAH в екв.1

умовою безкоштовного зняття є наступне

1 Тариф застосовується до пакетів послуг «всеКАРТА» в іноземних валютах:
— USD з 1-го числа місяця наступного за звітним, якщо сумарно на поточних та депозитних рахунках клієнта в USD, у період
з 1-го числа по передостанній робочий день звітного календарного місяця, щоденно знаходилось не менше 500 USD;

Тобто, умовою безкоштовного зняття є наявність на БУДЬ ЯКОМУ UDS рахунку клієнта > $500 за останній календарний місяць (з 1 по 30 чи 31 число).
Я купував валюту декілька місяців (березень, квітень), а зняття було 01.05.2026.

Виходить, що якщо у вас закінчиться депозит, ви його зарахуєте на картку всеКарта, то зняття депозиту буде з 1% комісії?
Прописали тариф, то виконуйте його!
1 травня 2026, 14:25
Вітаємо! Ми бажаємо більш детально все перевірити та розібратися в даній ситуації, тому написали Вам в особисті повідомлення для уточнення даних.
PUMB 6 травня 2026, 14:58
Вітаємо! Дякуємо за очікування!

Ми перевірили інформацію вказану у відгуку та маємо зазначити, що відповідь на Ваше звернення було надано в іншому каналі зв’язку до якого Ви зверталися першочергово.
Anzhela Hlonti 1 травня 2026, 9:42
Відділення за адресою: Дніпро, пр-т Слобожанський, 12
Це просто жахіття! Я звернулася до відділення банку для обміну валют. Я не є клієнтом банку, мало того, що мені надіслали смс, попередні запитав мій номер телефона, після чого я отримую спам, так ще виявилось паспорта в Дії для підтвердження особи не достатньо, мені сказали треба Дія підпис!!! В жодному банку таких вимог немає. Це повна деградація!
1 травня 2026, 12:58
Вітаємо! Ми бажаємо більш детально розібратися в даній ситуації, тому написали Вам в особисті повідомлення для уточнення даних.
PUMB 14 травня 2026, 11:44
Вітаємо! Ви звернулися до каси банку з метою здійснення валютно-обмінної операції як не клієнт банку.
Банк зобов’язаний здійснювати ідентифікацію та верифікацію осіб, які проводять навіть разові фінансові операції, а також забезпечувати облік таких операцій. Відповідно до постанови НБУ «Про затвердження Положення про здійснення банками фінансового моніторингу» від 19.05.2020 № 65, Банк здійснює перевірку осіб за санкційними списками під час проведення будь-яких операцій, у тому числі валютно-обмінних, незалежно від суми. Така перевірка здійснюється на підставі документа, що посвідчує особу.

Відповідно до вимог законодавства, документом, що посвідчує особу, може бути паспорт громадянина України у формі ID-картки (у тому числі у формі електронного документа в мобільному додатку Дія), за умови можливості перевірки його достовірності та отримання необхідних даних.
Разом з тим, використання цифрових документів через мобільний додаток Дія передбачає застосування механізму електронної взаємодії (шерінгу документів), який здійснюється з використанням Дія.Підпису відповідно до ЗУ «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги».
У разі відсутності Дія.Підпис особа має можливість надати інший документ, що посвідчує особу, у паперовій формі.
Петро Юзьвяк 30 квітня 2026, 20:23
Доброго дня, підкажіть будь ласка чи можна в цьому відділенні купувати овдп?
PUMB 30 квітня 2026, 20:35
Вітаємо! Можна купити ОВДП номіналом в гривні, доларах США та євро у будь-якому для вас найближчому відділенні ПУМБ.
Ольга Проценко 30 квітня 2026, 18:41
Заблокировали счет ФОП, начала выяснять причину, оказалось, что в начале месяца, мне назначили фин. мониторинг. За 3 недели сотрудники банка не посчитали нужным мне об этом сообщить. Не было ни писем на е-mail, ни сообщений в месенджерах (хотя о сроке оплате кредита сообщают везде исправно :)). В итоге, банк, в одностороннем порядке разорвал со мной договор, т.к. я не предоставила документы на фин. мониторинг о котором я просто не знала. Теперь, чтобы вернуть средства на счету, я должна ждать неделю или полтора. Я ФОП 16 лет, работала со многими банками, но с таким отношением сталкиваюсь впервые. Банк не заинтересован в клиентах. ХУДШИЙ БАНК, не могу его рекомендовать.
Скарга 202604−17013
PUMB 30 квітня 2026, 22:06
Вітаємо! Шкода, що у Вас виникло негативне враження. Ми обов'язково перевіримо цю ситуацію та надамо Вам зворотний зв'язок.
PUMB 4 травня 2026, 17:38
Вітаємо! Ми перевірили інформацію вказану у відгуку та маємо зазначити, що менеджерка декілька разів намагалася Вам зателефонувати 17.04.2026 р., проте, Ви не взяли слухавку. Наразі, просимо очікувати на дзвінок менеджерки щодо інформації про час коли Ви зможете виконати переказ залишкових коштів.
Mariya111Oz 29 квітня 2026, 22:22
Відділення за адресою: Одеса, вул. Ришельєвська, 55
Доброго дня. Хочу поділитися враженнями щодо обслуговування на відділенні в Одесі Ришильєвській 55. Я пенсіонерка отримую пенсію в ПУМБ також підробляю тому вибрала відділення біля ЖД вокзалу бо приходиться довго добиратись на роботу з пригороду. На відділенні дуже професійні спеціалісти по картам, вічливі, допомогають з налаштуваннями в додатку, робити проплати по комуналці проте інша ситуація з обслуговуванням в касі. Я часто приходжу біля каси збирається велика черга, касир Тетяна завжди волає, часто хамить не дивлячись на вік, на прохання допомогти завжди відсилає говорить що це не її справа. Весь час торгується, на кожне питання зустрічне питання: Я ви в мене купили монету? Щоб я вам допомогла. Візьміть долари замість гривні. Які долари я пенсію отримую якої ледь вистачає на життя. Тому прошу провести бесіду з касиром щоб не волала на весь зал, я не хочу щоб 10 чоловік в залі чули скільки я принесла грошей або скільки знімаю в касі. Також прошу не нав’язувати і не вимагати від мене щось купити перед тим як мені видадуть гроші, подібно до ринкового рекету. Також я засвітила що працівники між собою дуже голосно спілкуються, в інших банках використають телефони, приховано на папері передають інформацію. В в цьому відділенні всі в курсі кто приніс мільйон, а у кого зняття тисячі на яку він не хоче купити 50 доларів
30 квітня 2026, 11:38
Будемо очікувати від Вас зворотній зв'язок!
Проблема вирішена
Владислав Соболев 28 квітня 2026, 15:07
Учора я оплатив виконавчі провадження і виконавець видав постанови про закриття ВП, які надіслав до банків та мені. Інші банки усе розблокували. У чаті повний треш: ніякої конкретики, тільки те, що банк постанови не отримував, а відповідь на питання я отримаю через 3+ робочих дні. Згідно закону постанови виконуються негайно.
Отже, на гарячій лінії мені відповіли те саме, і на моє питання щодо розблокування рахунків сказали, що ні, не розблокують негайно. Тобто, чекати невідомо чого, на рахунку є кошти, які можна «покрутити» пару-трійку тижнів.
Звісно, я напишу скаргу про це в НБУ. Але усі мають знати, що це рахунок військовослужбовця, і через це не буде вчасно закуплена медицина. Саме через вас, АТ «ПУМБ». Дяка
PUMB 28 квітня 2026, 15:46
Вітаємо!
Прикро, що у Вас склалося негативне враження про нас. Ми обов'язково проведемо детальну перевірку та обов'язково надамо зворотний зв'язок.
PUMB 1 травня 2026, 13:04
Вітаємо!

З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію щодо врегулювання ситуації ми написали Вам в приватні повідомлення.

Своєю чергою підкреслюємо, що ми дотримуємось всіх вимог чинного законодавства під час надання банківських послуг.

EUR 51.3 52
USD 44 44.6

EUR 51.3 52
USD 44 44.6
Головна / Банки України 🏦 / ПУМБ 💰 / Відгуки про ПУМБ 📝
На сторінці ви можете ознайомитись з відгуками про ПУМБ, а також залишити коментар про свій досвід співпраці з банком. Відгуки клієнтів, допоможуть вам вирішити, в якому банку краще розмістити депозит, взяти кредит готівкою, відкрити рахунок або просто обміняти валюту. Якщо банки не дають вам кредит, візьміть позику онлайн в мікрофінансових організаціях України.