Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 грудня 2019, 19:00

Головне за тиждень: зниження облікової ставки, спад інфляції та коли Україна отримає $5,5 млрд від МВФ

Україна домовилася із Міжнародним валютним фондом про нову програму співпраці на три роки. Фонд пообіцяв допомогу розміром $5,5 млрд. Та які ще завдання має виконати Україна для отримання цієї допомоги.

Правління Національного банку України прийняло рішення знизити облікову ставку з 15,5% до 13,5% річних. Про це під час брифінгу заявив голова НБУ Яків Смолій.

Інфляція в Україні в листопаді склала 5,1%, сповільнившись з 6,5% в річному вимірі місяцем раніше. Про це свідчать дані Держстат.

Кабмін подав закон, який заборонить повертати Приват та інші банки екс-власникам

Проект закону змінює законодавство щодо виведення неплатоспроможних банків з ринку. Зокрема, заборонить повертати Приватбанк його колишним власникам.

Податкові перспективи-2020: які сюрпризи готують для ФОПів депутати

Останнім часом депутати схвалили декілька законів, які змінюють правила гри для ФОПів. Але це ще далеко не всі сюрпризи, які законотворці підготували для підприємців.

Гарантовану суму за депозитами треба підвищити до 600 тисяч (інтерв'ю)

За даними Фонду гарантування вкладів фізосіб, сьогодні під його захистом перебуває понад 98% депозитів населення в банках-учасниках Фонду. А от сума, яка підпадає під гарантії, не дотягує і до 45%. Тобто у разі кризи або нового банкопаду, половина вкладів може просто зникнути в «чорній дірі». Ідеться про величезну суму — майже 260 млрд грн.

Боротьба з бідністю. Кабмін схвалив підвищення прожиткового мінімуму

Уряд схвалив законопроект, який дозволить у подальшому підвищити прожитковий мінімум, за попередніми розрахунками, до 4200 грн на місяць. Про це в своєму Telegram-каналі написав прем'єр Олексій Гончарук.

Держава готова витратити 5 мільярдів на дешеві кредити для бізнесу

На програму здешевлення кредитів для бізнесу в межах програми «Повертайся та залишайся» у 2020 році уряд планує витратити 5 мільярдів гривень.

Офіційно: Київміськбуд погодився добудувати об'єкти Укрбуду

Київміськбуд бере на себе зобов’язання підхопити об’єкти Укрбуду з метою їх добудови та подальшої передачі інвесторам. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Сумнівна розкіш. Що не так з елітною нерухомістю столиці

Незважаючи на велику кількість пропозицій, знайти по-справжньому елітну квартиру в Києві не так просто, як здається на перший погляд. А багато забудовників, вважаючи цей сегмент ринку занадто складним, воліють зводити будинки «простіше», переорієнтовуючись на бізнес і комфорт-клас.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.