Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 вересня 2018, 12:21

Як починається осінь у забудовників: акції вересня

Цієї осені забудовники не поспішають радувати інвесторів новими акційними пропозиціями. Більше того, в деяких компаніях почали говорити про планове підвищення цін. Там запевняють, що квадратний метр може подорожчати в середньому на 500-2000 грн.

Этой осенью застройщики не торопятся радовать инвесторов новыми акционными предложениями.
Фото: Ирэн Нестерук, "Минфин"

Чи будуть купувати житло за такими цінами, враховуючи, що ринок перенасичений пропозиціями, — побачимо в кінці року. «Мінфін» підібрав найбільш цікаві акції від забудовників-учасників Рейтингу київської нерухомості.

Київміськбуд

Компанія зробила підбірку пропозицій в уже готових житлових комплексах з додатковою знижкою від 3-20%. Також є окремі квартири, які розпродають з додатковою знижкою 10%.

З 15 вересня «Київміськбуд» підвищить ціни на квартири.

В КМБ з початку року квадратний метр вже подорожчав на 25%. У компанії говорять, що така тенденція збережеться і надалі.

«Будь-які зміни, як в політиці, так і в економіці, відразу ж відбиваються на ціні нерухомості» — пояснюють в компанії.

bUd Development

Компанія «bUd development» пропонує розстрочку 0% до березня 2021 року для ЖК «Славутич 2.0». За умовами розстрочки, розмір щомісячного платежу прив'язаний до курсу долара. На несплачену частину ціна квадратного метра не фіксується. Клієнт оплачує квадратні метри протягом розстрочки.

«Мінфін» порівняв умови розстрочки з пропозицією від забудовника за повної оплати.

ЖК «Славутич 2.0».

Вартість кв.м.

Мінімальний перший внесок

Зміни у вартості квартири

Повна оплата

Від 20 000 грн.

100%, термін оплати не більше 5 банківських днів з моменту укладення договору

Вартість квартири залишається незмінною, за винятком випадків зміни її площі за паспортом БТІ

Розстрочка

Від 22 222* грн.

30%

Залишок вартості квартири виплачується щомісяця рівними частинами протягом 36 місяців. Введення в експлуатацію — III квартал 2019 року.

Від 21 111* грн.

50%

*вартість вказана для 3-х кімнатних квартир.

УКРБУД

Осінь буде теплою, — обіцяє Укрбуд. Компанія запустила однойменну акцію «Тепла осінь з Укрбуд». При повній оплаті квартири забудовник дає знижку в розмірі 5%. Наприклад, при купівлі квартири в будинку преміум-класу La Manche, економія на квадратному метрі складе до 3 600. Максимальна знижка складе до 1 110 564 грн. від загальної вартості квартири за умови 100% оплати.

Акція поширюється на 19 житлових комплексів і діє для окремих квартир. Знижки за іншими спеціальними пропозиціями не сумуються.

Актуальною залишилася і акція «Розстрочка на 50 місяців», про яку «Мінфін» писав у минулому огляді.

В акції беруть участь квартири в 10-ти житлових комплексах компанії (більше 2000 квартир).

Перший внесок становитиме від 25% загальної вартості, щомісячний платіж — від 8 956 грн. з можливістю дострокового погашення. Дана пропозиція буде діяти і для тих, у кого немає довідки про доходи. Ця безвідсоткова розстрочка розрахована на 4 роки.

Всі акційні пропозиції від Укрбуд діють до 28 вересня.

Цікава історія виходить з акціями, якщо за ними спостерігати кілька місяців поспіль. На їх підставі можна робити висновки щодо попиту на різні об'єкти. Наприклад, ще в червні для перших десяти інвесторів ЖК La Manche діяла 10% знижка при 100% оплаті квартири (економія на квадратному метрі становила до 7 200 грн). Пізніше її продовжили на липень, а потім — і на серпень. Зараз компанія стримала щедрість — знижка зменшилася в 2 рази — до 5%.

Раніше «Мінфіну» у відділі продажів компанії розповіли, що в середньому, Укрбуд підвищує вартість квадратного метра кожні 6 місяців. Зростання цін відбувається приблизно на 1000 гривень/ м².

Інтергал-Буд

У вересні компанія Інтергал-Буд приготувала дуже багато різнопланових акційних пропозицій.

До кінця вересня діє акція на квартири в ЖК «Яскравий». Їх вартість стартує від 690 000 гривень. Ціни на квартири відрізняються, навіть якщо у них однакова кількість кімнат. Наприклад, якщо вікна виходять у двір, то квартира обійдеться дешевше. Заселення останнього будинку заплановано на весну 2019 року. Кількість квартир обмежена. Для порівняння, ще в липні, забудовник пропонував квартири в даному ЖК — від 630 000 грн.

Для покупців у цьому ж комплексі зараз діє пропозиція щодо розстрочки, з додатковою знижкою до 12% на квартиру. Мінімальний початковий внесок — 30%.

У ЖК «Нивки Парк» вартість квартир від 19 000 грн/кв. м. Пропозиція буде діяти до 30 вересня. В наявності є 2-кімнатні квартири площею від 61,35 до 74,04 квадратних метрів. Вартість квадратного метра — від 19 420 грн/кв. м. Так що квартира обійдеться, мінімум, 1 316 345 грн. Вартість квадратного метра в трикімнатних квартирах — від 18 665 грн / кв. м., загальна вартість квартир — від 1 584 584 грн.

У вересні ІГБ розпродає однокімнатні квартири, що залишилися, в ЖК «Паркові Озера» в будинку №12.

Комори пропонують за спеціальними цінами: від 2 000$ за 3 м.кв. до 5 000 $ за 8 м.кв. Вартість відрізняється від розташування комори — техповерх або цоколь — і її планування.

У будинку №11 також діє незвичайна пропозиція для покупців квартир на 25-му поверсі. Зараз там можна обрати будь-яку з п'яти квартир з можливістю придбання додаткової площі — ще одного поверху зверху. Презентували це як можливість використовувати даний поверх під облаштування власної мансарди або влаштувати дворівневу квартиру.

«Мансарда, або верхній поверх під дахом — це приміщення з вільним плануванням та вікнами, які виходять на парк і озеленену територію. Залежно від обраної квартири, площа мансарди над нею може становити від 20 до 62 кв. м. Верхній поверх буде з'єднаний з квартирою сходами» — пояснюють у компанії.

Клієнтам пропонують купити мансарду з 50% знижкою: до кінця вересня мансардний поверх — від 14 300 грн за квадратний метр.

Знижку до 8% зроблять на 3 акційні квартири в ЖК «Володимирський».

В «ЖК Теремки» діє «Мегарозстрочка до 5 років». Перший внесок — від 30%. Розстрочка надається самим забудовником. У липні початковий внесок був від 10%.

До кінця цього місяця Інтергал-Буд пропонує знижку до 150 000 гривень на окремі квартири в будинку №4 в ЖК «Малахіт». Особливість цієї будівлі в тому, що вонf складається з різноповерхових секцій — від 8 до 25 поверхів. Для порівняння, в липні знижка за цією пропозицією була менше — до 110 000 грн.

А для перших 10 інвесторів будинку №5 забудовник приготував знижку 10%. Акція почала діяти з 20 серпня.

ІГБ співпрацює з Укргазбанком та пропонує придбати квартиру в житловому комплексі «Озерний гай Гатне» в кредит. Умови кредитування: ставка 5% річних на період до 20 років. У цьому ж ЖК діє спеціальна пропозиція для покупців дворівневих квартир в будинках №2, №3, №4 та №5. Знижка 50% на ремонт «під ключ» діє до кінця місяця. Ремонт «під ключ» включає: комплексні оздоблювальні роботи стін, стелі, підлоги, а також установка сантехніки.

У ЖК Традиція комори зі знижкою до 16% до кінця вересня. Також в ЖК Комарова, 46 є актуальна пропозиція для мешканців будинку: комори зі знижкою 10% в будинках №1 і №2. Можлива також і розстрочка до 3 місяців з мінімальним початковим внеском — 30%.

DUPD

Dragon-Ukrainian Properties & Development Plc. — девелопер комплексу Obolon Residences. До кінця 2018 року діятиме пропозиція компанії: безвідсоткова розстрочка на 5 років — для квартир в Секції 3. Розмір першого внеску — 30%. Завершення будівництва даної секції заплановано у 2020 році.

Секція 3 включає 157 апартаментів площею від 60 кв.м до 600 кв.м. — від однокімнатної квартири з окремою кухнею-студією до одно- і дворівневих пентхаусів з власними лаунж-терасами. У третій секції Obolon Residences на 26 поверсі для всіх жителів комплексу буде обладнаний власний домашній кінотеатр.

ДСК-Житлобуд

«ДCК-Житлобуд» також попередила про підвищення цін ще в середині серпня.

Акція «Розумне рішення» продовженf, і діє для покупців квартир в ЖК «Ярославичі 2». За умови 100% -ої оплати квартири в житлових будинках 2 і 3 у Вишгороді, ціна на квадратний метр знижується на 500 грн. Акція діє до 30 вересня.

З 20 серпня в ЖК «Navigator» діє нова акція: при купівлі 2-х або 3-х кімнатної квартири з 100% оплатою в житловому будинку №1, ціна за 1 м² знижується на 500 грн.

Taryan Group/ Познякижитлобуд

Taryan Group (Познякижитлобуд) готовий зробити знижку 10% на квартиру при повній оплаті в ЖК «Jack House». Будинок був зданий в кінці 2017 року.

А 20% знижка поширюється на останні готові квартири в ЖК «Royal Tower». Будинок зданий в липні 2016 року.

З приводу анонсування компаніями підвищення цін, то можна додати, що компанія «Обрій» одна з перших повідомила про це. З 13 серпня 2018 року було переглянуто вартість квартир у всіх секціях комплексу «Місто Квітів» на стадії будівництва. Дане підвищення обумовлене зростанням будівельної готовності об'єкта і тим, що забудовник планує достроково завершити будівництво, запевняють в компанії. Подорожчання склало 3-5% від вартості квадратного метра в серпні.

Анна Максимова

Дані взяті з сайтів забудовників. Докладні консультації про діючі акції та ціни на квартири можна отримати у відділах продажів ЖК.

При підготовці огляду «Мінфін» вивчав пропозиції від забудовників — учасників Рейтингу київської нерухомості. Оновлений рейтинг київської нерухомості за перше півріччя 2018 року «Мінфін» опублікує наступного тижня.

Дізнатися про те, що буде з цінами на нерухомість в Україні до кінця року, можна в прогнозі від експертів і забудовників.

Коментарі - 20

+
+27
yarg
yarg
13 вересня 2018, 13:18
#
Они не инвесторы, они покупатели.
Не пора уже перестать играть словами?
+
0
manny34
manny34
13 вересня 2018, 13:36
#
А те, кто используют квартиру в целях перепродажи и сдачи в аренду?
Инвестируют, с целью получения прибыли.
+
+76
yarg
yarg
13 вересня 2018, 13:49
#
Если я покупаю автомобиль для того, чтобы потом грачевать-таксовать — я покупатель, или инвестор?
покупатель.
как и человек покупающий зерно, чтобы кормить свиней, резать и салом торговать.

Вроде глупая игра слов… но нет, разница очень существенная.
Застройщики истерически называют покупателей своего товара (квартир) инвесторами для того, чтобы на них не распространялось действие Закона «О защите прав потребителей». В стиле « вы не покупатели, вы инвесторы, значит если мы вас обманем, это не надувательство, это просто ваши риски, в суд на нас подавать нельзя».
+
+59
manny34
manny34
13 вересня 2018, 14:01
#
Честно говоря, первый раз читаю подобную точку зрения. Автомобиль — это пассив, он теряет в стоимости сразу же, при выезде из салона…
Про свиней вообще не понятно сравнение.

Если инвестировать в самом начале строительства, то при его окончании квартира будет только дороже, а там уже как выгоднее будет — либо продать, либо сдавать и окупить со временем все свои вложения, выйти в +.
+
+8
yarg
yarg
13 вересня 2018, 14:17
#
Какая разница актив или пассив? я не о бухучете.
квартира тоже не дорожает со временем — износ никто не отменял.

про свиней — это о том, что человек может что-то покупать для потребления, для перепродажи или для получения дохода. Но остается покупателем.

Не «инвестировать в начале строительства», а «сделать предоплату за товар».
да, многие торговцы в этой ситуации дают покупателям скидки, это нормально.
не ведитесь на словоблудие застройщиков.
+
+19
manny34
manny34
13 вересня 2018, 15:05
#
Спасибо за совет.
Да и звучит «инвестор» солиднее, чем какой-то там покупатель. Чего только не сделают, чтобы продать 3+)
+
+26
Lamo
Lamo
13 вересня 2018, 16:07
#
1. Если покупаешь готовое жилье для жизни — покупатель;
2. Для жизни на этапе строительства — как ни крути, а инвестор;
3. Готовое (на дне рынка) или строящееся с целью перепродажи — инвестор;
4. Для сдачи в аренду — тоже инвестор.
+
+7
yarg
yarg
13 вересня 2018, 16:34
#
Для жизни на этапе строительства — как ни крути, а инвестор;

почему? а если заказал пластиковое окно и внес 30 % предоплаты — это покупатель окна, или инвестор в окно?
+
0
Lamo
Lamo
13 вересня 2018, 16:55
#
А Вы не в курсе что дом с котлована и до сдачи в эксплуатацию все время дорожает в зависимости от стадии готовности? И дорожает он на десятки %.
+
0
yarg
yarg
13 вересня 2018, 17:11
#
Не в курсе. я вот в курсе что домов 200 с котлована остались котлованом и стоят 0.
и застройщики панически не хотят возвращать покупателям заплаченные за это чудо деньги, ссылаясь на то, что « вы, как и мы — инвесторы, мы вместе прогорели». Только вот кто-то с деньгами, а кто-то без…
+
0
Lamo
Lamo
13 вересня 2018, 19:37
#
В этом и заключается риск — по этому покупка на стадии строительства даже для себя и есть инвестиция.
Да, много л*хов попало на кидалово — но когда было без этого? = Это нормальный процесс и по этому инвестировать надо вдумчиво во что угодно
+
+15
yarg
yarg
13 вересня 2018, 20:02
#
Неа. это просто мелкое мошенничество строителей. ну и да — все лохи, попавшие на кидалово говорили « мы не лохи, мы вдумчивые инвесторы, не то что эти вот...» :)
в кидалове выигрывает только кидальщик. все остальные в этой игре — лохи. кто раньше, кто позже.
А давно пора с этого аттракциона уродцев, называемого «рынок недвижимости» делать нормальный рынок.
+
0
Lamo
Lamo
13 вересня 2018, 16:59
#
И, собственно, при покупке квартиры в строящемся доме официальным документом подтверждающим сделку во многих случаях является инвестиционный договор (есть еще ФФС, предварительный договор покупки, всякие мутные схемы через деривативы и биржи и т.д.)
+
0
yarg
yarg
13 вересня 2018, 17:11
#
Ага. Вместо нормального договора купли-продажи. Я об этом и говорю.
+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
13 вересня 2018, 19:30
#
Нет интереса к жилью вне периметра Лондона. Стоит ехать в Евросоюз для жизни, тогда появится возможность для желаемого жилья.
+
+57
seaman
seaman
13 вересня 2018, 14:07
#
По теме, будеттокадорожать и 3+ никтонепокупать
+
0
dobrovsem
dobrovsem
13 вересня 2018, 14:52
#
Акции на окончание весны, на середину летнего сезона, на начало осени… и т.д. Обычная замануха. Нормальные квартиры по цена/качество всегда будут в спросе, и их надо дотошно искать, а не вестись на очередную акцию.
+
+15
manny34
manny34
13 вересня 2018, 15:21
#
Дотошно — 100%. А если хотите, чтобы вам подобрали, то готовьтесь заплатить за подбор квартиры на первичке от застройщика от 12 тыс грн (это расценки юр.фирмы).
А недавно случайно попалось видео, просто очень смешно было: там приглашали на встречу, где был мастер-класс «как купить квартиру в новом доме». И «эксперты» были приглашены, конечно же. Молодые очень, но может это генетика) но дело не в том даже.
Одна из зазывательных фраз была такая: Как же все-таки купить квартиру, если вас отговаривает от этой покупки юрист?
:)
+
+26
AleksandrBank
AleksandrBank
13 вересня 2018, 16:54
#
«Одна из зазывательных фраз была такая: Как же все-таки купить квартиру, если вас отговаривает от этой покупки юрист?
:)» — скоро появится мастер-класс, как продать квартиру клиенту, даже если его отговаривает его юрист.
+
0
manny34
manny34
14 вересня 2018, 14:42
#
они умеют это… скорее всего это они и создали МК о котором я видела рекламу в интернете мол юрист прикрывает себя, в первую очередь, а если вам так нравится квартира, то зачем себе отказывать :-)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися