Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 липня 2018, 19:41

Найголовніше за тиждень: Нові валютні правила, облікова ставка, розмитнення авто на «евроблях» і акції від забудовників

Не для продажу: чому ринок нових авто пішов в мінус і що буде далі

Українці все частіше відмовляються від покупки нового авто з салону. У консалтинговій компанії AUTO-Consulting констатують: вітчизняний авторинок, який тільки недавно почав відновлюватися після кризи, знову йде в мінус.

Рада підтримала здешевлення розмитнення авто на «евроблях»

Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону, метою якого є зниження вартості розмитнення автомобілів. «За» законопроект №8487 проголосувало 265 народних депутатів.

В Україні можуть почати зносити незаконні новобудови

Нещодавно столичний Господарський суд виніс рішення про демонтаж ЖК «Перспектива» на Троєщині (вул. Теодора Драйзера, 40). За рішенням суду забудовник зобов'язаний знести будівлю як об'єкт самочинного будівництва. Якщо будинок таки зрівняють з землею — це буде прецедентом для України та уроком для всіх будівельників.

Нацбанк підвищив облікову ставку. Відео

Правління Нацбанку прийняло рішення підвищити облікову ставку до 17,5% річних. Про це під час брифінгу заявив голова правління Яків Смолій.

МЕРТ підготувало три сценарії для курсу долара

Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує середній курс долара у 2018 на рівні 27,5 гривні за долар. Про це йдеться у «Прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2019—2021 роки».

Депутати готують законопроект про обов'язковий техогляд авто

Профільний комітет Верховної Ради готує законопроект про введення обов'язкового технічного огляду для автомобілів з 2020 року. Про це повідомила голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Валютні вклади: обвал ставок триває

Валютних вкладників порадувати нічим: хоча ставки за депозитами в інвалюті вже на історичних мінімумах, обвал дохідності триває. У червні банки підвищували ставки за валютними вкладами. Але це тривало недовго. У липні тенденція знову змінилася: фінустанови зменшують дохідність депозитів в доларах і євро.

Липневі акції від забудовників

«Мінфін» перевірив, які нові пропозиції підготували для інвесторів забудовники на екваторі літа.

Мінекономіки погіршило оцінку інфляції до 9,9%

Міністерство економічного розвитку і торгівлі покращило прогноз зростання ВВП України у 2018 році з 3% до 3,2% і погіршило оцінку інфляції з 9% до 9,9%.

Черговий обвал: гривневі депозити дешевшають

Середні ставки за гривневими вкладами росли недовго. Банки знову взялися за улюблену справу — стали скорочувати прибутковість депозитів. За останні два тижні відразу три банки «підрізали» ставки за вкладами.

Українці зможуть без комісії пересилати гроші з Європи

Компанія TransferGo відмовилася від комісійних за обслуговування грошових переказів в Україну.

МЕРТ підготувало гайдлайн для туриста

Міністерство економічного розвитку та торгівлі підготувало гайдлайн, який допоможе уникнути проблем у відпустці. Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Moody's покращило прогноз розвитку банківської системи України

Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило свій прогноз для української банківської системи зі стабільного на позитивний.

Стало відомо, коли запрацюють нові валютні правила

Закон «Про валюту і валютні операції», який в НБУ позиціонують як закон про валютну лібералізацію, запрацює з 7 лютого 2019 року.

Рішення ЄС про надання Україні 1 мільярда євро вступило в силу

Сьогодні набуло чинності рішення Євросоюзу про виділення Україні 1 мільярда євро макрофінансової допомоги. Про це йдеться в Офіційному журналі ЄС.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися