Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2018, 12:40

Рішення ЄС про надання Україні 1 мільярда євро вступило в силу

Сьогодні набуло чинності рішення Євросоюзу про виділення Україні 1 мільярда євро макрофінансової допомоги. Про це йдеться в Офіційному журналі ЄС.

Сьогодні набуло чинності рішення Євросоюзу про виділення Україні 1 мільярда євро макрофінансової допомоги.
Фото: pixabay.com

Куди підуть гроші: На підтримку макрофінансової стабільності та прогресу реформ в Україні.

Що далі: Згідно з процедурою, уряд України та Єврокомісія мають підписати меморандум про взаєморозуміння щодо умов надання кредитів позик макрофінансової допомоги. Крім того, документи повинна ратифікувати Верховна Рада.

Варто зазначити, що кошти надаються за стандартною для таких договорів ставкою EURIBOR+0,2%.

Враховуючи, що в останні роки EURIBOR має від'ємні значення (і вже наближається до показника -0,2%), фактично Україна користується цим кредитом безкоштовно.

«Довжина» нинішньої кредитної програми складе 15 років, свідчать документи Єврокомісії.

Що має зробити Україна:

  • Перша і ключова умова для отримання коштів ЄС – відновлення співпраці України з МВФ.
  • Скасування мораторію на вивезення лісу-кругляку.

Єврокомісія вважає, що мораторій є обмеженням вільної торгівлі, що суперечить зобов’язанням України як в рамках макрофінансової допомоги, так і в рамках Зони вільної торгівлі за Угодою про асоціацію.

Нагадаємо, Рада ЄС затвердила четверту програму макрофінансової допомоги ЄС для України в обсязі 1 мільярда євро 26 червня 2018 року.

Коментарі - 10

+
0
Sabre
Sabre
9 липня 2018, 12:49
#
>>«Первое и ключевое условие для получения средств ЕС — возобновление сотрудничества Украины с МВФ»

И тут надо было ещё сразу написать весь список условий МВФ.
+
0
20400808
20400808
9 липня 2018, 13:21
#
Для ближайшего транша одно основное требование, которое осталось — цена на газ, всё.
+
0
rredrred
rredrred
10 липня 2018, 11:22
#
Вы как дети, перед подписанием меморандума с мвф они задают вопрос «с чего вы будете возвращать займ», а наши предложили «введем европейскую цену на газ и граждане страны заплатят по долгу мвф», при этом деребан сверхдоходов из карманов граждан идет исключительно на премии, откаты и т.д. если не верите почитайте текст меморандума.
+
+45
AleksandrBank
AleksandrBank
9 липня 2018, 13:40
#
«Что дальше: Согласно процедуре, правительство Украины и Еврокомиссия должны подписать меморандум о взаимопонимании по условиям предоставления кредитов займов макрофинансовой помощи. Кроме того, документы должна ратифицировать Верховная Рада.» — это проблема, проблема в других сносках на решение о предоставлении.
«Учитывая, что в последние годы EURIBOR имеет отрицательные значения (и уже приближается к показателю -0,2%), фактически Украина пользуется этим кредитом бесплатно.» -это супер конечно!
«Что должна сделать Украина:
Первое и ключевое условие для получения средств ЕС — возобновление сотрудничества Украины с МВФ.
Отмена моратория на вывоз леса-кругляка.» — Как итог это затянется на долго! И нас как всегда пытаются поставить в сырьевую страну, подавай им лес Кругляк, СВОЙ рубите на территории Франции, Германии и Австрии…
+
+13
neverice
neverice
9 липня 2018, 15:13
#
Не в кругляке дело. Его из россии хватает. Плюс можно всегда поставить любую экспортную пошлину, либо лимит. Либо ввести мораторий на вырубку леса :) Наш лес-кругляк не такой ценный ресурс, чтобы им отдельно интересоваться на таком уровне. Подозреваю, дело может быть наоборот — из-за моратория высокий уровень контрабанды без пошлин и контроля вообще.
+
+28
AleksandrBank
AleksandrBank
9 липня 2018, 15:33
#
Лучше бы проблему с Янтарем решили, поступления были б гораздо выше. Видно навести порядки, которые Порошенко обещал — не получилось, карман ближе телу
+
+34
20400808
20400808
9 липня 2018, 16:03
#
Только заговоришь за снятие моратория, как прибежит Юлька и скажет, шановні українці… все пропало, продают украинский лес. До выборов могут не трогать эту тему, как и с землей поступили.
+
+13
AleksandrBank
AleksandrBank
9 липня 2018, 16:14
#
Лес, земля, газ, тарифы, дороги, миграция населения, падение доходов, война. коррупция, «люби друзи» — ТОП темы будут этих выборов
+
0
SergS7
SergS7
9 липня 2018, 19:39
#
Парадокс. У нас нема кому працювати на обробці деревини. Бідолашний Барлінек кілька місяців публікував оголошення про набір працівників. От і залишається нам лише бути сировинною зоною
+
0
rredrred
rredrred
10 липня 2018, 11:24
#
С землей не знаете молчите в тряпочку, лучше посмотрите какого числа он вступил в силу и записи в реестре собственности полистайте с 1 января кто и что делал на 1 млн га, и кому на руку этот мораторий
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися