Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 січня 2018, 20:01

Найголовніше за тиждень: президентський кандидат в крісло глави НБУ, подорожчання долара і сварка з МВФ

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови № 7501 про призначення Якова Смолія на посаду глави Національного банку.

Вихідні: що побачимо в обмінниках

Вже третій тиждень поспіль на валютному ринку проходить під знаком девальвації гривні.

Громадяни і бізнес ще не встигли звикнути до курсу в 28 гривень, як готівковий долар вже впритул наблизився до 29 гривень.

Збудження девальвацією і лист українському султану

Інвестори розкуповують українські єврооблігації. МВФ розкритикував законопроект про антикорупційний суд. Гривня дешевшає. Зате став відомим президентський кандидат на посаду глави Нацбанку.

Прогноз песимістів: долар буде дорожче 31 грн

Українці звинувачують владу в обвалі курсу та готуються купувати долар по 31 гривні й дорожче. Вже цієї весни долар буде коштувати близько 30 грн. Так вважає третина респондентів. У те, що курс американської валюти переступить цю позначку, вірить трохи більше 16%.

Рада дала старт прозорій приватизації

18 січня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №7066 «Про приватизацію державного майна».

ОВДП або депозити. На чому можна більше заробити

Депозити дешевшають, їх прибутковість часто вже навіть не перекриває інфляцію. Українці знайшли вихід.

Обсяг їх вкладень в ОВДП виріс за рік більш ніж в 10 разів. 

Україна відновить імпорт російського газу

Цього року Україна має відновити імпорт мінімальних обсягів російського газу. Ціна блакитного палива від російської компанії «Газпром», відповідно до зобов'язань за рішенням Стокгольмського арбітражу, є привабливою.

Kroll підтвердило шахрайство в ПриватБанку

Результати незалежного розслідування Міжнародного детективного агентство Kroll підтвердили, що ПриватБанк був об'єктом скоординованих шахрайських дій, що призвело до завдання банку збитків щонайменше в розмірі $5,5 млрд. У Нацбанку також розповіли про шахрайські схеми в Приваті.

Якщо Україна піде від МВФ

Співпраця України з МВФ під загрозою. На цьому тижні ЗМІ оприлюднили досить жорсткий лист Фонду, в якому той висунув претензії до президентського законопроекту про створення антикорупційного суду. Цілком очевидно, що цього разу кредитор ліберальничати не буде. Або в Києві перепишуть проект, або грошей Україна не побачить.

Ставки за депозитами. Падають ще швидше

Ні статистика по зростанню цін, ні підвищення облікової ставки Нацбанком, не змусили фінансистів відступити від обраного курсу. Приводи для радості вкладників відсутні — банки продовжують знижувати максимальні ставки за депозитами.

Як вийняти з-під матраців 300 мільярдів

Тінізація української економіки зашкалює. В «сірій» зоні крутиться не менше третини ВВП, а можливо і більше. За даними НБУ, поза банківською системою знаходиться більше 310 млрд грн. Як зробити так, щоб ці гроші не лежали під матрацами українців, і їх не гризли миші?

Вторинне житло в Києві: підсумки та прогнози

Житло на вторинному рику Києва подорожчало протягом 2017 року на 12,9%. Столичні новобудови виросли в ціні вього на 2,5% за рік. Підсумки року підводили аналітики сайту domik.net. «Мінфін» вибрав головне.

Коментарі - 1

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
20 січня 2018, 13:50
#
Ну какая ещё ссора с МВФ??? Разводняк и игра на публику для скорейшего достижения поставленных целей… Неужели ещё остались люди, которые думают, что МВФ зашёл сюда чтобы уйти??? Хотел бы я увидеть хоть один случай невыплат долгов МВФ — ни одна страна на это не отважилась. Был один прецедент в Перу много лет назад, да и то, дальше разговоров дело не зашло. МВФ как бультерьер впивается в плоть стран, и есть толькодва варианта: выплата долгов и закрытие программы раз и навсегда (Исландия), либо пожизненная кабала. Случая кровавого отсекания головы бультерьера, с последующим разжатием челюстей не припомню. И это естественно. Практически одалживая воздух и с заоблачной рентабельностью, сильные мира всего очень просто достигают свои геополитические цели — на примере украины всё очень чётко просматривается…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися