Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 вересня 2019, 14:41

12 кроків до економічного дива: що ми знаємо про плани Зе-команди в економіці та фінансах

За 5 найближчих років економіка України має зрости на 40%, — обіцяє прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Схожі цифри називає і президент країни Володимир Зеленський. За його словами, щорічне зростання ВВП буде в межах 5-7% щороку.

Це досить амбітний план. Адже за останні 3 роки українська економіка зросла сумарно всього на 8,4%. «Мінфін» розібрався, які економічні та фінансові реформи планує провести нова влада, щоб зробити економічне диво.

Земельне питання

Найбільш обговорювана ініціатива Зе-команди — відкриття ринку землі. Президент доручив внести у Верховну Раду законопроект про ринок землі і зняття мораторію на продаж сільськогосподарських ділянок вже до 1 жовтня. Очікується, що парламент прийме його до кінця року.

Олексій Гончарук розраховує, що ринок буде запущений влітку наступного року. Правда, як саме він буде регулюватися ще невідомо. Прем'єр-міністр говорить про те, що зараз розглядаються 25 сценаріїв проведення земельної реформи. І хоча деталі поки що не відомі, швидше за все, купувати ділянки дозволять українським юридичним і фізичним особам. Іноземцям, бажаючим придбати землю, потрібно буде зареєструвати юридичну особу в Україні.

Щоб земля була доступною для фермерів, прем'єр-міністр обіцяє компенсувати їм відсоткову ставку за кредитами.

Читайте також: Земельна реформа: які виникнуть ризики для власників, покупців і держави

За підрахунками Світового банку, відкриття ринку землі має забезпечити додаткові 2% зростання ВВП протягом наступних років. Правда, крім самого продажу ділянок, для цього потрібно забезпечити адресність субсидій та прозорість роботи агросектору, — нагадують у Світовому банку.

Читайте также: Приватбанк или Борисполь: что государство должно продать в первую очередь

Великий розпродаж

До 1 грудня уряд має почати підготовку великих державних компаній до приватизації і залучення інвестиційних радників. Перший конкурс має пройти не пізніше квітня наступного року.

Також Кабмін зобов'язався ще цього року передати Фонду держмайна не менше 500 об'єктів малої приватизації.

За словами голови ФДМУ Віталія Трубарова, якщо уряд визначиться з інвестиційними радниками у вересні, перші об'єкти великої приватизації можуть бути продані вже цього року.

Читайте також: Приватбанк або Бориспіль: що держава повинна продати в першу чергу

Ще до вступу на посаду прем'єр-міністра, Олексій Гончарук заявляв, що в першу чергу повинні бути продані держбанки. Але жодних кроків до розпродажу держбанків нова влада поки що не робила.

Дешеві кредити

Однією з перших і найбільш гучних заяв нової влади про реформи у фінансовому секторі, стала ідея істотно знизити кредитні ставки. Іпотека (кредитування) під 12-13% у гривні вже в наступному році? Неможливо? Я так не думаю! Готуйте бізнес-плани, шановні підприємці», — заявив Олексій Гончарук на початку серпня.

Про необхідність таких змін говорить і президент, який доручив уряду і Нацбанку до 1 жовтня підготувати відповідні рішення.

Депозити з вигідними ставками і бонусом від «Мінфіну»

Можливо, це змусить НБУ поквапитися зі зниженням облікової ставки. Однак навряд чи цих дій центробанку буде достатньо. Як пояснив «Мінфіну» директор з роздрібного бізнесу Банку Кредит Дніпро Олег Пахомов, вартість кредитів залежить від цілого ряду факторів. Серед них — ціна і доступність ресурсів, якість кредитних портфелів банків і правова захищеність кредиторів. На його думку, тільки комплексне вирішення цих проблем дозволить знизити ставки за кредитами.

Реформа на небанківському ринку

До 1 жовтня Президент зобов'язав Верховну Раду прийняти закон про «спліт», який дозволить Нацбанку регулювати небанківський фінансовий ринок. Під його опіку перейдуть страхові та фінансові компанії, кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії.

Зараз у парламенті зареєстровано вже два подібних законопроекти. Фінансовий комітет готує до другого читання проект, внесений ще Петром Порошенком, а група депутатів від «Слуги народу» підготувала власний проект документа. Але вони мало чим відрізняються один від одного.

Всіх переведуть на «спрощенку»

Податкова реформа – одна з ініціатив, з якою влада вирішила не поспішати і відсунула її реалізацію на 2020 рік. Але її план у загальних рисах вже відомий.

«Мені зараз складно говорити, як буде виглядати модель, яку ми запропонуємо, але ми будемо виходити з того, що «спрощенцями» повинна бути вся країна. Тобто, оподаткування має бути настільки простим, щоб воно не було обтяжливим ні для кого», — ділиться планами Гончарук.

Більш конкретно про плани розповів голова комітету ВР з питань фінансів Данило Гетманцев. Зокрема, він заявив про намір протягом 3 років зменшити навантаження на фонд оплати праці, оголосити кампанію з боротьби з фіктивними ФОПами, і, звичайно ж, провести податкову амністію. Остання ініціатива мусується вже, як мінімум, півтора десятка років. Але кожна нова влада вносить у неї свої корективи.

«Ми припускаємо, що амністія буде платною. Загальна ставка — 5%, знижена — 2,5% при інвестуванні в облігації держпозики. Підвищена ставка буде стягуватися з декларування негрошових активів. Щоб активи були амністовані, їх треба повернути в Україну в грошовій формі й розмістити на рахунках українських банків», — пояснив Гетманцев.

Цього року нова влада має намір сконцентруватися на спрощенні адміністрування податків.

Один замість трьох

Ще одна із запланованих змін – реанімація багатостраждального плану про створення Бюро фінансових розслідувань. Відповідний законопроект зареєстрований в парламенті. Той факт, що його подав голова фінансового комітету, суттєво збільшує шанси на підтримку документа в сесійній залі.

БФР має замінити собою податкову міліцію, яка ліквідується, а також бере на себе функції Міністерства внутрішніх справ і СБУ з розслідування злочинів у сфері публічних фінансів. Нове відомство буде створене при Міністерстві фінансів.

У пояснювальній записці до проекту вказується, що порушення податкового законодавства — лише частина економічної злочинності. Отримання монопольних надприбутків, порушення правил конкуренції, шахрайство, порушення споживчих норм і стандартів важко віднести як до традиційної компетенції МВС, так і Мінфіну або ж іншої урядової структури. Тож, у парламенті пропонують передати ці порушення до компетенції БФР.

Реєстр проти загарбників

Розраховує Володимир Зеленський і на прийняття найближчим часом закону про протидію рейдерству. Проект повинен бути внесений у парламент протягом місяця.

За словами Олексія Гончарука, за минулі шість років відбулося більше 3 тис. рейдерських захоплень. Зазвичай, пояснив прем'єр-міністр, це зміна власника за допомогою підробки документів, реєстраторів, яких не існує, або «дірок» в реєстрі.

Серед планів з боротьби з рейдерством — внесення змін в програмне забезпечення держреєстрів. Зокрема, з'явиться автоматичний моніторинг ризикових транзакцій з подальшим підтвердженням (зупинкою) реєстраційних дій.

«За найближчий місяць історія з рейдерством, з махінаціями в реєстрах повинна піти в минуле», — обіцяє Гончарук.

Митниця дає добро

Очікується, що ще до грудня повинна бути запущена Державна митна служба, а до цього прийнятий закон про уповноважених економічних операторів.

«Ми дуже сподіваємося, що вже цього року нам вдасться зробити велику роботу, щоб системна контрабанда пішла в минуле. В ідеалі наступного року ми повинні забути, що таке контрабанда», — каже Гончарук.

За словами голови Державної митної служби Максима Нефьодова, орієнтовно через рік повинна почати роботу електронна митниця. Крім того, вже відомо, якою буде структура нового головного апарату митниці.

І пливти, і їхати

«У нас є 24 тисячі основних доріг, які ми повинні зробити за 5 років. Це не означає, що вони повинні бути побудовані заново. Вони повинні бути приведені в гарний та задовільний стан», — заявив Олексій Гончарук. Для реалізації цієї ідеї парламент повинен до 1 листопада прийняти закони, спрямовані на фінансування і будівництво доріг.

Протягом цього місяця Верховна Рада повинна прийняти закон про концесії, а до початку наступного року провести пілотні конкурси з передачі в концесію двох морських портів — Ольвія та Херсон. Також у найближчих планах закон про внутрішній водний транспорт.

До кінця року повинен бути готовий план реструктуризації Укрзалізниці. За словами голови УЗ Євгена Кравцова, зараз спільно з Мінтрансом визначається сценарій реструктуризації. В залежності від того, який варіант буде обрано, реструктуризація може тривати від 3 до 5 років.

З надр – до бюджету

До кінця року мають бути підготовлені лоти для проведення конкурсів на видобуток нафти і природного газу. Таке розпорядження дав президент.

Крім того, Володимир Зеленський розпорядився у вересні внести до парламенту законопроект про видобуток бурштину. Яким чином влада запропонує регулювати цю сферу поки що невідомо. Поки ж що президент розпорядився звільнити начальників райвідділів поліції там, де традиційно процвітає видобуток бурштину.

Читайте також: Українська економіка: як перейти від сировини до технологій

Серед термінових завдань нового уряду — підготовка до переговорів з Росією про транзит газу через Україну. Хоча тут все буде залежати не тільки від української влади, але і від того, наскільки ефективно США зможуть протидіяти будівництву нової гілки Північного потоку.

Повернутися в гру

До кінця цього року президент очікує прийняття закону про легалізацію грального бізнесу. Яким влада бачить цей ринок в перспективі, можна судити зі вже зроблених заяв.

Так, Володимир Зеленський повідомив, що казино можна буде відкривати у п'ятизіркових готелях. Про масовий сегмент теж не забудуть.

«Масові ігри повинні бути обмежені за кількістю операторів. Ці оператори повинні працювати під жорстким контролем держави в системі електронного обліку кількості ставок», — прокоментував можливі нововведення Данило Гетманцев. Скільки буде операторів він не уточнив, мовляв це «політичне питання». Швидше за все, кількість учасників ринку залишиться колишнім або зменшиться.

Інтернет-еволюція

Ще в липні Володимир Зеленський підписав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету. Ним передбачено план дій для розширення мережі 3G і 4G в селах, невеликих містах та на дорогах.

У серпні найбільші мобільні оператори країни Київстар, Vodafone Україна і Lifecell домовилися перерозподілити радіочастотні ресурси в діапазоні 900 МГц. Очікується, що це дозволить більш ефективно використовувати частоти кожним з них.

В результаті майже 100% населення країни має отримати доступ до швидкісного мобільного інтернету.

Олексій Писарєв

Коментарі - 89

+
+104
cccccccccc1
cccccccccc1
5 вересня 2019, 15:49
#
Якщо читає Прем'єр. Я всі свої гроші на всі його що не виросте на 40% за 5 років
P.S. Пиши пісьма мелким подчерком в лічку=)))
+
+149
AleksandrBank
AleksandrBank
5 вересня 2019, 16:18
#
Только мы сами способны что-то поменять, никто за нас ничего не сделает. Не США, не РФ, не ЕС не поможет, если мы сами не будем делать движение по улучшению ситуации.

Польша смогла, хотя была хуже Украины 25 лет назад, почему нас «имеют» все эти 28+ лет ? 

Надежда есть, с учетом рвения новой команды, у меня лично есть надежды на эту команду. Желаю успехов, так как не собираюсь выезжать на заработки в ЕС или переезжать в РФ. Кто другого мнения, у них есть выбор на Запад или на Восток.
+
+192
AlexZerg
AlexZerg
5 вересня 2019, 17:16
#
Лучше расскажи сколько Польше списали млрд долга и сколько влили после того как в ЕС затащили. Нам же только под проценты помощь предлагают)
+
+63
Oleg Gr
Oleg Gr
5 вересня 2019, 20:21
#
Да нашим сколько не дай- все растащат
+
+64
nykand
nykand
5 вересня 2019, 21:03
#
Александрбанк,Польше простили долг в отличии от Украины....
+
+89
bolex
bolex
6 вересня 2019, 11:22
#
Наверное потому, что Польша выполняет взятые обязательства и не пытается играть в «шашки по-чапаевски». А здесь в любой момент  могут отдать всю власть в руки клоуну, который никому ничего не обещал, в том числе и МВФ.
+
+27
Elena1997
Elena1997
6 вересня 2019, 12:02
#
Ему уже не отдадут, он теперь в ГБР выступает и с красными шариками воюет;)
+
+114
bonv
bonv
5 вересня 2019, 23:15
#
У нас народ хоче щоб за нього хтось щось робив. Плюс довіряє популістам. Прозріння настане швидко але життя йде..
+
0
sanch ☺
sanch ☺
6 вересня 2019, 19:40
#
Чет мне это напоминает :(
+
+15
Maxsvo
Maxsvo
6 вересня 2019, 6:40
#
Польша получила от ЕС более 100 млрд евро
+
+47
xo4y xo4y
xo4y xo4y
5 вересня 2019, 17:25
#
40 процентов-действительно не реально… Я смотрю они взялись за многое сразу, но смогут ли что-то довести до ума…
+
0
Elena1997
Elena1997
5 вересня 2019, 21:19
#
С одной стороны — цель должна быть реалистична, с другой — амбициозна. Правда где-то посередине: хочешь 20% роста — планируй 40 %
+
0
xo4y xo4y
xo4y xo4y
5 вересня 2019, 21:41
#
Главное чтобы не популистическая...
+
+15
bonv
bonv
5 вересня 2019, 23:14
#
І зарплати вчителям в 4 тис баксів.. А потім скаже - пожартував..
+
+92
raskrivywka
raskrivywka
5 вересня 2019, 18:56
#
Только мне одному смешно это все читать? Реально 95 квартал отдыхает. 40 процентов роста… Ну 4к зп в валюте учетилям уже было, теперь вот это
+
+24
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
5 вересня 2019, 19:19
#
А давайте посмотрим в марте.  Все будет ясно. Ну а с таможней уже к концу октября, это мы увидим по полкам в магазинах.
+
+7
xo4y xo4y
xo4y xo4y
5 вересня 2019, 21:40
#
Цыплят по осени считают... А насчёт таможни, громко поувольняли они глав, но на самом деле не все ушли, и это трудно сказать уволили, написали все по собственному с сохранением всех заслуг и выслуг. В Одессе Книжка процветает, так что контрабанда как была так и осталась. Самое интересное то что Книжка находится возле здания СБУ...
+
0
Wless
Wless
5 вересня 2019, 19:49
#
Похоже за эту страну решили взяться по-взрослому, а то сами себя уделают.
+
+23
Daos
Daos
5 вересня 2019, 20:18
#
С каких пор Игорь Валерьевич начал так переживать за Украину?)))
+
+8
Elena1997
Elena1997
5 вересня 2019, 21:23
#
И.В. понимает, что тощая корова даёт плохие надои.
+
+65
Daos
Daos
5 вересня 2019, 22:33
#
И именно поэтому он решил продать все оставшиеся ещё части этой коровы самому себе (за недорого).
+
0
Elena1997
Elena1997
6 вересня 2019, 4:07
#
Другие олигархи, похоже, уже никого не волнуют, они сплошь радетели за добробут украинцев и приобрели все свои предприятия за их реальную стоимость (смайлик сарказма) ;)
+
+34
bonv
bonv
5 вересня 2019, 23:12
#
Всех много, а всего мало, всего на всех не хватит.. 
+
+10
bolex
bolex
6 вересня 2019, 11:25
#
Ну так там же между строк написано - вся госсобственность будет продана Игорю Валерьевичу. За копейки.
+
+7
Elena1997
Elena1997
6 вересня 2019, 12:05
#
Вы строки читать попробуйте, а не придумывать междустрочья )
+
+32
bonv
bonv
6 вересня 2019, 12:09
#
Ти то осилила прочитати Олено чи як зажди?
Коломойський завжди переживає тільки за свій капітал.
Йому плювати на українців і це він доказав угробивши ФК Дніпро, Кривбас і вкравши 5,5 млрд баксів  з Привату - вивів їх у офшори.. Ти якось по іншому читаєш?
+
+31
bonv
bonv
6 вересня 2019, 0:05
#
Очікуйте,,,, але чуда не буде. Начудять - точно.
+
+30
demarin
demarin
6 вересня 2019, 10:13
#
Ви за ці слова так само відповідаєте як і за ті що після виборів президента долар буде по 40грн?
+
0
bonv
bonv
6 вересня 2019, 10:43
#
Надайте ссилку про 40 грн за бакс.
Про коридор 28,1-29 писав...
+
+15
demarin
demarin
6 вересня 2019, 10:58
#
Тепер вам посилання потрібне))) самі вже і не згадаєте. Не хочеться ритися зараз у всій вашій безглуздій писанині на цьому сайті, але про те що ви таке писали вам підтвердить будь який читач, який перед президентськими виборами читав даний сайт)
+
0
bonv
bonv
6 вересня 2019, 11:01
#
То є ссилка чи балабол?
+
+45
demarin
demarin
6 вересня 2019, 11:53
#
Звісно є, у ваших коментаріях. Наприклад від 28.05.19 де ви писали що може бути з 26 до 126грн за бакс. і в коментарі від 27.05.19 де ви таку саму ахінею писали, всіх лякали дефолтом і шаленим курсом. І не треба тут писати що ви просто повторили Бєню. Це були ваші воплі і невдоволення тим що вибрали Зе і вам потрібно було розказати як це все погано для України.
+
0
bonv
bonv
6 вересня 2019, 12:01
#
Ти відповідаєш за свої слова демарін? Де мої слова про 40 грн після виборів президента?
Чи ти просто балабол?
+
0
stas12345
stas12345
6 вересня 2019, 17:42
#
Никакой культуры у человека нет
+
0
MykolaA
MykolaA
7 вересня 2019, 15:17
#
Bonv 6 сентября 2019, 10:43 #
«Надайте ссилку про» - кацапське нутро не приховати. Українськаою - посилання.
+
+33
Григорий П
Григорий П
6 вересня 2019, 0:48
#
Казкарі...на прем"ера треба було діда панаса брати
+
0
bonv
bonv
6 вересня 2019, 10:46
#
Вопрос Коломойскому:
- Вам самому Зеленский предлагал возглавить правительство?

- Мне? Нет. Потому в таком случае наши американские партнеры сойдут с ума. Если меня назначат, а потом с нами все партнеры разорвут отношения, то лучше не назначать. Без тушенки и второго фронта, все-таки будет тяжело.

- Кто из известных кандидатов в реальности возглавит Кабмин, у кого какие шансы?

- Рашкован вообще минус, исключено. Коболев не готов сам, по-моему, не хочет на данном этапе, хотя очень достойный кандидат. Но просто это общественное мнение - в нищей стране большой размер премии - это компромат. Хотя эта премия вообще ничего – 0, по сравнению с той огромной работой, какую он сделал для страны. Абромавичус - ноль шансов. Данилюк - ноль шансов. Алексей Гончарук в шорт-листе, причем, на мой взгляд, это один из фаворитов. Я склоняюсь к кандидатуре Витренко, потому что с ним знаком. Но говорят, что и Гончарук тоже в порядке, очень умный.
+
0
bolex
bolex
6 вересня 2019, 11:29
#
Витренко - это сынок той самой Натахи Витренко, которая «регрессивная социалистка» ? То-то у них с каждым днем совок все лучше вырисовывается.
+
0
bonv
bonv
6 вересня 2019, 11:32
#
Кого олігарх хоче - того і призначає.. І відчуваючи свою,, на момент,  недосяжність з боку США, ще і насміхається..
Цинізм вищої міри..
+
0
Elena1997
Elena1997
6 вересня 2019, 12:08
#
Цинизм высшей меры - это будучи президентом воюющей страны подворовывать из оборонного бюджета
+
+7
bonv
bonv
6 вересня 2019, 12:11
#
Загвоздка в том, что озвученные шаги для ускорения роста, включая приватизацию, дерегуляцию, запуск рынка земли и снижение давления силовиков на бизнес, - идеи совершенно не новые.
И заявления о намерении воплотить их в жизнь украинцы, так же, как и иностранные инвесторы, слышат уже не первый год. Дело за малым - наконец приступить к непосредственной реализации. Дорогу осилит идущий...

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2019, 22:02
#
Чтобы подтвердить желание новой власти уменьшить давление на бизнес на практике — СБУ уже третий раз посещает предприятие «АрселорМиттал Кривой Рог».
+
0
bonv
bonv
6 вересня 2019, 22:04
#
Іноземні інвестори після цього в чергу ставатимуть щоб інвестувати в зе-Україну.......,..
+
0
Elena1997
Elena1997
7 вересня 2019, 6:48
#
«АрселорМиттал» не выполнил своих инвестиционных обязательств, в том числе в вопросе сохранения и охраны экологии. Инвестиции — это хорошо, но не ценой превращения Украины в свалку индустриальных отходов производства и здоровья украинцев.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
7 вересня 2019, 9:42
#
По публично доступной информации - самый большой вредитель в экологическом плане - ММК им. Ильича в Мариуполе.

Ахметов уже подсуетился и что-то там договорился - 200 скорых и ещё какая-то мелочевка, поэтому на ММК приезжал президент Зеленский а не СБУ с статьёй об экоциде...

Если «АрселорМиттал» не выполнил договорных обязательств в части инвестиций в экологию, то приезжать должно ФГИ а не СБУ.

СБУ с темой экоцида должно было бы поселиться на ММК, но Ахметов уже всё порешал.
+
0
bonv
bonv
7 вересня 2019, 11:38
#
Ти дійсно не розумієш Олено чи прикидаєшся як завжди? Інвестори обурені не перевіркою як такою а тим що їхніх представників не допустили до перевірки та оцінки дій перевіряльників..
+
+41
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2019, 13:12
#
Коммунальные предприятия Чернигова несколько раз подавали в суд на премьер-министра Алексея Гончарука и его родных из-за долгов за горячую воду, газ и другие коммунальные услуги.

Об этом сообщает «Слидство.Инфо» со ссылкой на судебные приказы Деснянского райсуда Чернигова.

Согласно документам, всего премьер Алексей Гончарук, его брат Олег и еще одна родственница должна за горячую воду. В 2012 и 2014 годах суд обязал их выплатить 8,4 и 7800 гривен коммунальному предприятию «Облтеплокомуненерго».

Кроме этого, 4000 гривен долга суд заставлял заплатить за услуги ЖЭКа - в 2011 и 2015 годах. Также более 1000 гривен суд заставил заплатить премьера и его родных в 2011 и 2014 году «Черниговгазу». Общая сумма долга семьи премьера за коммунальные услуги составляла более 21 000 гривен. Уплатил премьер-министр и его родные эти долги, пока неизвестно.

Гончарука в комментарии журналистам ответил, что уже 19 лет живет в Чернигове и пообещал связаться с братом для прояснения ситуации с коммунальной задолженностью. После этого премьер-министр перестал отвечать журналистам. 

Источник: https://antikor.com.ua/articles/326077-na_premjera_i_ego_rodnyh_kommunaljshchiki_podavali_v_sud_iz-za_dolgov_za_gorjachuju_vodu_gaz_i_uslugi_heka
+
0
Elena1997
Elena1997
6 вересня 2019, 14:27
#
Какие-то бессребреники пришли, ага, нет, чтобы пару миллиардов умыкнуть по пацански, они ЖЕКу не платили :) Я вот плачу ЖЕКу, но за что — не пойму, хотя читать платёжки умею.
+
+22
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2019, 15:47
#
Гончарук по образованию юрист, поэтому хорошо усвоил теорию и значение цифры ТРИ - три года срок исковой давности. Если не платить за услуги ЖКХ четыре или пять лет подряд - можно в суде ограничить претензии коммунальщиков тремя годами и на этом сэкономить платежи за услуги ЖКХ за один-два года. Что собственно он, его брат и другие участники описанных событий успешно делали.
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
6 вересня 2019, 16:03
#
Какой отношение он имеет к брату за долги по коммуналке. Он что с ними проживает, что также должен?
Это проблема его семьи, а не его лично самого.

Ничего на него не нашли, так давайте по родственникам пройдемся, кто где кредиты брал и не закрыл кредит.карту или должен банку 1 грн, а набежало 10 тыс.грн и т.д.
+
0
Ярослав Карпенко
Ярослав Карпенко
6 вересня 2019, 17:19
#
Якщо можна десь не платить, то треба не платить!!
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2019, 17:40
#
Какое отношение - да самое простое, например, зарегистрирован в квартире, по которой есть долг по коммуналке. Неужели никогда с таким не сталкивались... И да, к своему родному брату никакого отношения не имеет, а если почитать его ответ, то даже не знает о том, что были суды по долгам за услуги ЖКХ. Это говорит хотя бы о том, что с родным братом не общается годами, а уж о том чтобы помочь - и мысли не возникает. Зато готов бескорыстно помогать всем украинцам...
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
6 вересня 2019, 18:01
#
«например» -ключевое слово! Далее по тексту выдумки. Отношения бывают разные между братьями, сестрами, братом и сестрой. У каждого своя история.
Не нашли ничего, там давайте поищем у родни.
+
+22
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2019, 18:55
#
Ну вы же не возражали, когда журналисты «трусили» родню Порошенко, Януковича, Ющенко и прочих топ-политиков страны.

Журналисты имеют право озвучивать о публичных людях любую достоверную инфу,
в том числе и о родственниках первой степени родства.

+
0
Elena1997
Elena1997
7 вересня 2019, 19:35
#
Всех кто возражал - с 14-го года назвали агентами Кремля, качателями лодки и предали анафеме, отдельных даже выгнали из страны. Ой, простите, я не о том, мы же архиважную тему обсуждаем - кто не платил ЖЕКу :)
+
+7
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2019, 19:58
#
AleksandrBank
«Какой отношение он имеет к брату за долги по коммуналке.»


Я понимаю, что все сотрудники банков ленивые до ужаса.

Ну напрягитесь, да пошевилите хоть раз мышкой и перейдите по ссылке на оригинал статьи в издании «Слідство.Інфо» а там прочитайте о том, что иски были конкретно к Алексею Гончаруку и его брату Олегу Гончаруку и даже есть ссылки на реестр судебных решений.

И таких исков было несколько — так что наш действующий премьер раньше был злостным неплательщиком за услуги ЖКХ.

Конечно Алексей Гончарук может прикидываться шлангом и говорить о том, что он ничего не знает о судебных решениях, где фигурирует его фамилия, но мне кажется он нагло врёт, как это принято у всех премьеров…

Повторюсь, не ленитесь читать тексты по приведенным ссылкам…

Комунальні підприємства Чернігова кілька разів подавали до суду на прем’єр-міністра Олексія Гончарука та його рідних через борги за гарячу воду, газ та інші комунальні послуги.

.
+
0
raskrivywka
raskrivywka
6 вересня 2019, 20:27
#
Яблоко от яблони далеко не упадёт. Тут о отм говорится что если близкое окружение родственники и он сам может позволить себе не платить коммуналку и быковать, типа бедный, или что? Просто ложит на это все так же будет и в масштабах страны. Поэтому Зеко- *** рулит
+
0
Elena1997
Elena1997
7 вересня 2019, 6:56
#
Думаете КМ на Грушевского 12 не будет оплачивать услуги ЖЕКа ? Это катастрофа ;)
+
0
Elena1997
Elena1997
6 вересня 2019, 17:12
#
У меня есть соседи, не юристы, принципиально не платят, т.к. услуги и на 20% ЖЕКом не оказываются на ту сумму, что нужно платить. Кроме запуска отопления осенью и нет ничего… всё остальное имитация. Выходит — брату моих соседей нельзя министром работать из-за такого подхода. Но Свинарчуку-Гладковскому можно возглавлять было Укроборонпром, там всё в порядке с семьёй. Луценко мог возглавлять ГПУ — и юр.образование было и судимости не было. А уж Вовк и Гройсман так вообще самые достойные ;)
+
+15
SAndreyS
SAndreyS
6 вересня 2019, 18:08
#
Я правильно понимаю, что 20% подтвердил суд или независимая авторитетная экспертиза?
Или это, ну так думаем. Если не суда не экспертизы нет, то к гос. должностям ваших соседей на пушечный выстрел допускать нельзя.
+
0
Elena1997
Elena1997
6 вересня 2019, 21:16
#
САндрейС,по Януковичу и его окружению нет судебных решений по обвинениям в коррупции, разворовывание бюдж.средств и т.п., напротив есть судебные решения о восстановлении в должностях люстрированных чиновников времён Януковича. Следуя Вашей логике - Порошенко и его команду на пушечный выстрел нельзя подпускать к власти, ведь если нет судебных решений , то все заявления о «злочинной владе» - ложь космических масштабов и таких же последмтвий. И не забываем, что Ефремов отсидел без решения суда, а у Януковича политическая статья. Такие же как Бойко и т.п. так вообще очень уважаемые люди и участники полит процесса сегодня. Вы, уважаемый, сам себя перехитрил ;) :)
+
0
SAndreyS
SAndreyS
7 вересня 2019, 13:43
#
Что Вы мелете? Задумывались,похоже нет. Как отсутствие/наличие приговоров Януковичу и иже с ними может характеризовать Порошенко? Никае.
+
0
Elena1997
Elena1997
7 вересня 2019, 19:29
#
Мелете Вы, а я согласно Вашей логике провожу параллель. Вот мы и пришли к осознанию Вами самим Вами же написанного ;)
+
0
SAndreyS
SAndreyS
7 вересня 2019, 20:06
#
Я не знаю почему вы считаете, что мы к чему-то пришли, я с вами ни к чему не пришел, кроме осознания, бессмысленности любых дискуссий с вами из-за вашей полной неспособности придерживаться темы дискуссии (не съезжая) и воспринимать логику.
А у ваших соседей за долги нужно отобрать имущество.
+
0
Elena1997
Elena1997
7 вересня 2019, 20:21
#
Если сложности с пониманием - читайте несколько раз до тех пор пока поймёте ;)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2019, 20:05
#
Elena1997
«У меня есть соседи, не юристы, принципиально не платят»


Вы тоже дальше заголовков ничего не привыкли читать, а жаль...

В моём комментарии от 6 сентября 2019, 19:58 есть ссылка на первоисточник, в котором озвучен перечень судебных решений со ссылками на реестр судебных решений как по Алексею Гончаруку так и по Олегу Гончаруку.
+
0
Elena1997
Elena1997
6 вересня 2019, 21:23
#
Кверти, где можно почитать Ваши возмущения в связи с тем, что ГПУ возглавил человек без юр.образования и недавно отмотавший срок в колонии? Можно ссылочку?

Кверти, где можно почитать Ваши возмущения, что НКРЕКП возглавил совершенно некомпетентный человек, менеджер российского филиала Рошена? Можно ссылочку?
Но, наверняка, они платили ЖЕКу вовремя, как и свинарчуки ;)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2019, 21:50
#
Elena1997

Почему вы считаете, что я обязан абсолютно по всем топ-чиновникам нашей страны за 28 лет независимости не только публично возмущаться, но ещё и сохранять все ссылки для отчёта лично перед вами.
Вы меня шокируете своими завышенными претензиями к моей скромной личности.

А по Гончаруку меня огорчает его публичное враньё:
1. Он пишет, что 19 лет не живёт в Чернигове, а в биографии написано что в 2001 году поступил в МАУП, значит только с сентября 2001 года он стал жить в Киеве, как студент МАУП — сейчас сентябрь 2019. Значит с арифметикой у премьера проблемы — всего 18 лет.
2. С 2006 года возглавлял юротдел в инвестиционной компании PRIOR-Invest (Киев). С 2008 года основатель и управляющий партнёр, а также арбитражный управляющий юрфирмы «Constructive Lawyers». С 2009 года президент Ассоциации помощи пострадавшим инвесторам. Являлся председателем третейского суда в Союзе инвесторов Украины и заместителем гендиректора ООО «Первая украинская индустриально-инвестиционная компания»
Значит деньги были — почему не помогал деньгами родственникам оплачивать услуги ЖКХ, если был зарегистрирован а может был и собственником квартиры — суды принимают иски предприятий ЖКХ к владельцам жилья на которых оформлен л\с.

Вот из такого мелкого вранья и складывается большое недоверие.
+
0
Elena1997
Elena1997
6 вересня 2019, 21:55
#
Кверти, Вы ничего мне не обязан, но согласитесь — смешно когда Вы замечаете соринку в одном глазу, но не видите бревно в другом ;)

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2019, 22:13
#
Исходя их полученной журналистами инфы мне теперь более понятно, почему новый премьер будет прилагать такие титанические усилия по уменьшению тарифов на услуги ЖКХ - чтобы его брат и другие родственники меньше платили.

Также понятна идея  создания 5-й группы для айтишников - чтобы облегчить карманы высокооплачиваемых ФОПов.
Т.е. поднятие уровня жизни населения планируется не за счёт увеличения их зарплат и прочих доходов, а всего-лишь за счёт уменьшения затрат на ЖКХ.
+
0
Elena1997
Elena1997
7 вересня 2019, 6:57
#
Вы такой же унылый как и бонв ;)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
7 вересня 2019, 9:34
#
Ещё хуже - не только унылый но и занудный...

И конечно куда нам с бонв до вас - небо и земля...
+
0
bonv
bonv
6 вересня 2019, 19:45
#
Цікаво чи отримував повідомлення і чому вже не хоче спілкуватися з журналістами?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2019, 20:45
#
Может заглянул в паспорт — а там до сих пор штампик с черниговской регистрацией стоит последним.

Ведь если Гончарук учился в ВУЗе в Киеве, то регистрация в паспорте
скорее всего оставалась по адресу родительской квартиры.
+
0
Elena1997
Elena1997
6 вересня 2019, 21:58
#
А давайте покопаемся в прошлом семьи Порошенко, там оооочень интересные истории всплывут. Копаться так копаться, больше же вам заняться нечем :)
+
0
bonv
bonv
6 вересня 2019, 22:05
#
Ти тільки копанням ватоОлено  і займаєшся:)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2019, 22:05
#
Начинайте…
вам и карты в руки…

всегда проще обсуждать бывших а не действующих — так меньше проблем.
+
0
Elena1997
Elena1997
7 вересня 2019, 13:32
#
Точно, поэтому Петя и его боты пять лет всё сворачивали на Януковича ;)
+
+30
MykolaA
MykolaA
7 вересня 2019, 15:22
#
Qwerty1999
6 сентября 2019, 13:12#
«Коммунальные предприятия Чернигова несколько ...»
Не тиражируйте глупости газетчиков. Обычная утка. Простаки попались и ладно.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
7 вересня 2019, 22:35
#
Конечно утка…
И судебные решения — липа и вообще премьер никогда не бывал в Чернигове и брата у него тоже нет.
+
0
Ярослав Карпенко
Ярослав Карпенко
6 вересня 2019, 17:17
#
Цифри по ВВП реальні. 70% економіки в тіні, виведи половину і план виконаний! Податуи знижуйте, ось рецепт ну і те що гооврять теж корисне)
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
6 вересня 2019, 17:21
#
Многие жалуются на низкий курс и что бюджет не дополучает деньги, я ранее писал, выведите с тени половину того, что есть, особенно таможня, сразу поступления будут нормальные, плюс экономика вверх пойдет.
+
+15
sanch ☺
sanch ☺
6 вересня 2019, 19:42
#
Давайте подождем до конца ноября - декабря, когда придут платежки... И вспомним все обещания :)
+
0
bonv
bonv
6 вересня 2019, 20:00
#
Не злим  тихим словом:)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2019, 20:06
#
Лучше начинайте ждать ровно пять лет, чтобы зафиксировать 40% рост.
+
+15
sanch ☺
sanch ☺
8 вересня 2019, 17:36
#
Когда коснется каждого, в виде платежек за отопление, тогда и пропадет экстаз о светлом будущем.
+
0
Elena1997
Elena1997
8 вересня 2019, 19:40
#
Я когда-то здесь публиковала видео с прямой речью Яценюка, Порошенко и Турчинова , где они уверяли, что как только придут к власти, так сразу население Украины будет получать газ собственной добычи по (точные уже не помню цифры, искать лень). Потом они пришли к власти , прогнав т.н.злочинную Владу, и газ подорожал в 6 раз. На мой взгляд - уже коснулось каждого, да так, что чуть не пол страны не в силах платить по таким ценам.
+
+15
sanch ☺
sanch ☺
8 вересня 2019, 20:41
#
«и газ подорожал в 6 раз» все благодарности Юлии Тимошенко, за подписание меморандума в 2008 году о приведении цен наз для населения к рыночной цене. Теперь мы должны выполнять взятые обязательства, вне зависимости, кто пришел к власти.
И я абсолютно не помню, что бы Порошенко обещал снизить цену на газ.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 вересня 2019, 22:38
#
sanch ☺
«Когда коснется каждого»


У кого частный сектор — могут до 25 сентября затариться газом по летним ценам.
У меня обычные квартиры в многоквартирных домах и то я не поленился заказать определённый объём газа по каждой из квартир по летним ценам.

Платёжки по отоплению в сезон 2019/2020 однозначно будут меньше прошлогодних 2018/2019, ведь этой зимой газ будет дешевле чем в прошлом году минимум на 0,5 грн а то и даже на 1 грн.

Разве что зима будет слишком суровой и холодной,
но пока синоптики таким предсказанием не грешат.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися