Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 червня 2018, 20:08

Найголовніше за тиждень: Закон про валюту, заробіток на депозитах, розмитнення евроблях, підвищення пенсій і Антикорупційний суд

Сергій Наумов: «Серйозні проблеми в банківській системі можуть початися тільки при курсі понад 40 грн/$»

— Макроекономічна ситуація в Україні, нарешті, стабілізувалася. Разом з нею почала налагоджуватися і ситуація в банківській системі. Фінустанови заробляють прибуток, НБУ перестав виводити з ринку неплатоспроможні банки. Чи справді все так добре в системі і чим зараз живуть українські банки «Мінфіну» розповів голова правління Піреус Банку Сергій Наумов.

Нацкомісія підвищила тарифи на холодну воду для киян

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила підвищення тарифів для ПрАт «АК «Київводоканал». Рішення було ухвалено 21 червня, повідомляє прес-служба Нацрегулятора.

Скільки вкладники реально заробили на депозитах цього року

За даними НБУ, обсяг депозитів фізосіб в найбільших українських банках на початок травня становив 469 млрд грн. Сума, здавалося б, величезна. А ось заробітки вкладників вражають зовсім не так. За перші 4 місяці 2018 року банки виплатили їм проценти — менше 390 грн на вкладника.

Рада прийняла закон про валюту

Верховна Рада України прийняла закон «Про валюту і валютні операції». За прийняття законопроекту №8152 проголосували 228 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Нові правила розмитнення євроблях. Як зміняться ціни на автівки — огляд

Автомобілям на єврономерах залишилося недовго колесити українськими дорогами. Влада всерйоз налаштована розібратися з евробляхами раз і назавжди. «Мінфін» розбирався, як тепер будуть узаконювати євробляхи і розмитнювати імпортні легковики і скільки будуть коштувати авто.

НБУ пояснив всі плюси нового закону про валюту

Рішення парламентарів дає Україні можливість здійснити довгоочікуваний перехід від застарілого, репресивного та заплутаного до свободи проведення валютних операцій без обмежень і підтверджує її спроможність бути частиною Європи. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Офіційно: З липня пенсіонери отримають підвищені пенсії

У держбюджеті на 2018 рік передбачене підвищення розміру мінімальної пенсії двічі протягом року – з 1 липня та з 1 грудня. Про це розповів віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє прес-служба Кабміну.

Рада прийняла закон про запуск Антикорупційного суду

Верховна Рада підтримала закон №8497 про створення Вищого антикорупційного суду в Україні. За відповідне рішення проголосували 265 депутатів.

Глава МВФ назвала дві вимоги до України

Міжнародний валютний фонд готовий співпрацювати з Україною, щоб країна виконала взяті на себе умови, необхідні для схвалення МВФ наступного траншу кредиту, який очікується в розмірі 2 млрд доларів.

У Wizz Air розповіли, як зміняться ціни на квитки

Угорська авіакомпанія Wizzair продовжить пропонувати пасажирам лоукост-тарифи на авіаквитки завдяки максимально низьким операційнім витратам. Про це розповів ЕП головний корпоративний директор Wizz Air Оуен Джонс.

Сезонні акції і знижки від забудовників. Хто більше

Забудовники намагаються «розворушити» клієнтів, які вже налаштувалися на літній відпочинок. Інвесторам не до покупок — більшість планує відпустку.

Тому знижки на квадратні метри вже сягають 25%, а кількість акційних пропозицій — подвоїлася.

Нацбанк: Валовий зовнішній борг скоротився

Валовий зовнішній борг України станом на початок квітня 2018 року становив 116,29 млрд доларів, що на 0,25%, або 288 млн доларів, менше, ніж на початок року.

Рада зменшить розмір акцизного податку для «евроблях». Формула розрахунку

Верховна Рада змінить розмір акцизного податку для ввезених в Україну автомобілів. Акцизний податок з авто, розрахований за новою формулою, буде значно меншим за той, що діє сьогодні. Різниця в розмірі ставок для різних за об'ємом двигуна авто не буде суттєвою.

Рівень хабарництва та корупції в Україні суттєво зріс — PwC

Рівень хабарництва та корупції в українських організаціях зріс із 56% у 2016 році до 73% у 2018 році. Про це йдеться в дослідженні PwC «Всесвітнє дослідження економічних злочинів та шахрайства 2018 року».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися