Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 жовтня 2017, 20:00

Головне за тиждень: облікова ставка НБУ, карта від мобільного банку і некерована інфляція

Цього тижня девальвація гривні продовжилася. Долар активно зростав на всіх сегментах валютного ринку. За результатами п'яти робочих днів американська валюта подорожчала до 26,85 / 26,88 гривень на торгах та до 26,80-26,90 гривень на готівковому ринку.

Інтелектуальний оргазм від Нацбанку

Підсумки тижня, що минає в своєму блозі на НВ традиційно підвів спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса. «Мінфін» публікує скорочений текст колонки.

Карта від mobile-only банку. Переваги та недоліки

Навесні цього року команда екс-приватівців на чолі з колишніми заступниками голови правління банку Дмитром Дубілетом та Олегом Горохівським анонсувала ноу-хау на українському банківському ринку — mobile-only банк. Вони стверджували, що їх «творіння» переверне уявлення про традиційні банківські послуги, а за тарифами та сервісами цей продукт буде найкращим на ринку.

Реальна зарплата у вересні в Україні зросла на 17,3%

Реальна заробітна плата в Україні у вересні 2017 року порівняно з вереснем 2016 року збільшилася на 17,3%.

Нацбанк проти інфляції

НБУ вперше за більш ніж два роки підвищив облікову ставку. Так регулятор намагається приборкати інфляцію. На Інститутській підкоригували прогноз зростання цін: тепер там вважають, що інфляція буде на 3,1% більше, ніж Нацбанк сподівався раніше, і досягне 12,2% до кінця року.

ЄЦБ зберіг ключову ставку на нульовому рівні

Європейський центральний банк (ЄЦБ) в черговий раз не став змінювати базову процентну ставку за кредитами, залишивши її на нульовому рівні (0,00%).

Десять порад тим, хто хоче купити квартиру в новобудові

За даними Мінрегіонбуду, зараз в столиці близько 120 «проблемних» об'єктів. З них біля 80 — незаконне будівництво (будинки зводяться без необхідних дозвільних документів). Але бажаючих купити квадратні метри в новобудовах, які подешевшали, менше не стає.

Вкладникам не раді: як довго будуть падати ставки за депозитами

Банки не стануть підвищувати прибутковості по депозитах для населення. Фінансистів не мотивує ні інфляція, яка вже перевищила всі прогнози, ні дії Нацбанку, який вперше за два роки підвищив облікову ставку.

Інфляція зірвалася з ланцюга

У вересні інфляція прискорилася до 2%, а з початку року досягла 10,2%. Головним інфляційним чинником став шалений ріст цін на продукти харчування. Чому ціни зірвалися з ланцюга, і чи може влада їх втихомирити?

Новобудови Києва: красиво жити не заборониш

Пропозиція на ринку новобудов Києва за рік зросла в 3 рази. І забудовники продовжують нарощувати обсяги будівництва дорогого житла.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися