Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2020, 20:11

Головне за тиждень: все про депозити, інвестиції, податки і валютний курс

Власники депозитів можуть обвалити гривню: що з цим робити
Дедалі більше власників банківських депозитів хочуть мати доступ до своїх грошей у будь-який час. Саме тому в останні кілька років в обсязі коштів громадян у банках зменшується частка строкових депозитів. Зниження ставок за вкладами лише прискорило цей процес.

Олексій Лупін: Гра на валютному курсі — щось на кшталт казино
У своєму першому великому інтерв'ю новий директор департаменту відкритих ринків НБУ Олексій Лупін розповів про «ідеальність» нинішнього валютного міжбанку, ризики відновлення зростання відсоткових ставок, а також про те, чому НБУ мало заробляє на валютних резервах.

Грігол Катамадзе: Нульову декларацію мають подати всі
2020 рік мав стати особливо багатим на податкові новації. Але через пандемію covid реалізацію багатьох ініціатив довелося відкласти. Про те, до чого бізнесу і українцям готуватися наступного року, розказав президент Асоціації платників податків України» Грігол Катамадзе.

Депозит у польському банку. Чи багато можна заробити
Нещодавно «Мінфін» докладно описував, як відкрити рахунок у польському банку. Цього разу, на прохання читачів, ми вирішили дізнатися, як оформити депозит у банках Польщі і чи багато можна заробити на таких вкладах.

Розпочинаємо інвестувати: як обрати брокера, щоб купити акції за кордоном
В умовах зниження ставок за депозитами інвестиції у акції іноземних компаній приваблюють багатьох українців. Але потенційних інвесторів стримує відсутність знань і практичних навичок. «Мінфін» ліквідує цю прогалину.

Коли банки почнуть масово підвищувати відсотки за вкладами
Найвищі заробітки за гривневими депозитами, як і раніше, обіцяють клієнтам невеликі банки. Як за два тижні змінилася дохідність вкладів у банках з депозитним портфелем фізосіб від 250 млн до 1 млрд грн, читайте в новому огляді від «Мінфіну».

Як поміняти «старі» долари на нові
«Старі» доларові купюри, яким понад 20-30 років, можна обміняти. Але чи просто це зробити в реальному житті і як пройти цю процедуру з найменшими втратами? Про це запитав «Мінфін» наш читач.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися