Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2020, 12:11

Офіційно працевлаштовані отримають компенсації за карантин вихідного дня — Кабмін

У Кабміні обіцяють підтримати бізнес та працівників, які втратять заробіток через карантин вихідного дня, у разі якщо працівники офіційно оформлені. Про це в ефірі телеканалу «Дім» заявив міністр Кабміну Олег Немчінов, передає ЕП.

У Кабміні обіцяють підтримати бізнес та працівників, які втратять заробіток через карантин вихідного дня, у разі якщо працівники офіційно оформлені.
Фото: ukrinform.ua

Що пообіцяли в уряді

У Кабміні обіцяють виплачувати компенсації людям, які офіційно працюють і через карантин вихідного дня будуть позбавлені роботи в суботу та неділю.

Це доплати, які проводилися підприємцям, зокрема під час першого локдауну, розповів Немчінов.

За словами Немчинова, найчастіше люди, які хочуть компенсацію, працюють неофіційно, але правила повинні бути для всіх однакові.

Читайте також: Шмигаль розповів, як уряд підтримає бізнес в зв'язку з карантином вихідного дня

«Ми звернулися в Торгово-промислову палату для того, щоб випадок був визнаний форс-мажорним, і люди, які здають в оренду приміщення або беруть, могли скористатися цим правом для компенсації.

Ми сподіваємося, що цей період буде коротким і не доведеться вдаватися до більш суворих заходів. Але якщо не буде в повному обсязі реалізований карантин вихідного дня, на жаль, ми рано чи пізно прийдемо до повного локдауну», — зауважив Немчінов.

Як раніше повідомлялося, Кабмін внесе зміни до програми доступного кредитування «5-7-9»: підприємці зможуть переоформити кредит або отримати безвідсоткові «канікули».

Читайте також: Максимальний річний дохід для учасників програми «5-7-9%» можуть підвищити

Кому заборонили працювати у вихідні

Кабінет Міністрів прийняв рішення ввести на всій території країни карантин «вихідного дня» c 14 листопада за 30 листопада. Жорсткий карантин буде діяти по всій країні з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

У вихідні працюватимуть тільки об'єкти критичної інфраструктури, зокрема продуктові магазини, аптеки і транспорт, банки і пошта.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Заборонено роботу торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, салонів краси, музеїв, театрів, а також проведення масових заходів.

Також діятиме заборона на прийом відвідувачів в ресторанах, кафе і установах розважальної сфери.

Раніше повідомлялося

  • Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що уряд «готовий підставити плече», щоб підтримати підприємців під час карантину вихідного дня.
  • Зокрема, йдеться про компенсацію частини зарплат працівників у зв'язку з простоєм виробництва. Завдяки цій програмі навесні-влітку вдалося зберегти більше 450 тисяч робочих місць, нагадав прем'єр.
  • Також повернуть виплати на дітей для сімей підприємців, які діяли навесні цього року.
  • В ЄБА заявили, що жорсткий локдаун і закриття більшості бізнесів на вихідні принесуть більше шкоди, ніж користі.

Коментарі - 22

+
+60
zzel
zzel
13 листопада 2020, 12:31
#
Это хорошо, а то я уже переживал что Ермаки Лещенко Найемы Шевченко останутся без зарплат в пол миллиона
+
0
bonv
bonv
13 листопада 2020, 14:17
#
Після скасування обмеження зарплат Шевченко одразу отримав 478 тис. грн зарплати за серпень. Без затримок… Епоха бідності змінилася… А народу лапшу на вуха...
+
+51
Maleficarum
Maleficarum
13 листопада 2020, 12:33
#
«В выходные дни будут работать только объекты критической инфраструктуры, в частности продуктовые магазины, аптеки, и транспорт.»  Ну  и  ПОВ  и  ломбарды.
+
+108
Maleficarum
Maleficarum
13 листопада 2020, 12:35
#
«Но если не будет в полном объеме реализован карантин выходного дня, к сожалению, мы рано или поздно придем к полному локдауну», — отметил Немчинов.»    А  значит   и к  полному  банкротству  страны...
+
0
bonv
bonv
13 листопада 2020, 12:58
#
Економіка України ще одного локдауна не переживе, - Радуцький.
В Україні можуть ввести повний локдаун у разі, якщо ситуація із захворюваністю COVID-19 дійде до введення протоколу медичного сортування, коли лікарі обиратимуть, кого рятувати, а кого ні
Про це заявив глава парламентського комітету з питань здоров'я нації, нардеп фракції Слуга народу Михайло Радуцький, повідомляє ТСН.
«Повний локдаун можливий, коли, не дай Бог, запрацює протокол сортування. Протокол сортування - локдаун системи охорони здоров'я. І це автоматом локдаун країни, коли лікар повинен буде обирати, кого рятувати, а кого - ні - це катастрофа для усієї країни», - відмітив Радуцький. 
Він переконаний, що економіка України ще одного локдауна не переживе. 
«Ми ще одного великого локдауна не переживемо. Мета карантину вихідного дня - не розірвати ланцюг. Розірвати повний ланцюг може тільки повний локдаун. Але карантин вихідного дня може зменшити кількість хворих», - вважає Радуцький. Гірша за епідемію тільки пандемічна зе-влада.
+
+26
AlexZag
AlexZag
13 листопада 2020, 14:40
#
«Протокол сортування - локдаун системи охорони здоров'я. І це автоматом локдаун країни, коли лікар повинен буде обирати, кого рятувати, а кого - ні » 
А разве до сих пор было по-другому? Если бабла нету, так и спасать некому. Только единицы работают на своих убеждениях и принципах.
+
0
bonv
bonv
13 листопада 2020, 15:03
#
Я більше про наслідки для економіки яка і так дихає на ладан..
+
0
Elena1997
Elena1997
13 листопада 2020, 17:09
#
Ты же пять лет писал обратное , сплошные перемоги и досягненя. Какой-то ты не постоянный )
+
0
bonv
bonv
13 листопада 2020, 17:17
#
Індекс реформ в Україні вперше показав деградацію… Падіння економіки при непрофанах і нелохам було легко прогнозоване... 
Добре що у зе є можливість все звалити на пандемію…
+
0
Elena1997
Elena1997
13 листопада 2020, 17:21
#
Ну да, при Пете на втором сроке ты бы продолжал рассказывать про перемоги и досягненя , про потужние реформы, которые исключительно пандемия обнулила, и, конечно, Путин :)
+
0
Італій .
Італій .
13 листопада 2020, 17:38
#
+
0
bonv
bonv
13 листопада 2020, 17:39
#
Порошенко зробив більше реформ, ніж хто-небудь інший в Україні за останні 20 років і протистояв Путіну!" – наголосив Волкер.
+
+15
Elena1997
Elena1997
13 листопада 2020, 19:11
#
Ранее заместитель главы одного из профильных комитетов ВРУ заявил, что Вячеслав Богуслаев получил от китайцев около миллиарда долларов, а арест акций позволяет ему и подконтрольному ему менеджменту предприятия до сих пор осуществлять фактический контроль над предприятием и до сих пор бесконтрольно грабить «Мотор Сич». Данная схема была реализована Богуслаевым совместно с экс-президентом Петром Порошенко и руководителем СБУ.
https://m.antikor.com.ua/articles/419907-bez_investitsij_i_sbyta_motor_sich_ne_vyhila_boguslaev_zakryvaet_predprijatie_i_uvoljnjaet_sotrudnikov
+
+59
Італій .
Італій .
13 листопада 2020, 12:40
#
Это доплаты, которые проводились предпринимателям, в том числе и во время первого локдауна, рассказал Немчинов.

Опять наглое вранье.
+
0
Visio
Visio
13 листопада 2020, 12:50
#
Да, я конечно при сдаче в аренду, при сумме дохода примерно +- 1000$ получу освобождение от ЄСВ в 1000 грн !!!              Хотел написать смешно, но нет ... НЕ СМЕШНО !!!
+
+72
AleksandrBank
AleksandrBank
13 листопада 2020, 12:52
#
Как предпринимателю доказать, что он работает и в выходные? Доплаты в т.ч. во время первого локдауна? Кто счастливчик? Это только ФЛП оформленные в 95-м Квартале такого удостоились?
+
0
Иван Авдеенко
Иван Авдеенко
16 листопада 2020, 13:44
#
По логам кассовых аппаратов у кого они есть, например, за последний квартал можно?
+
0
bonv
bonv
13 листопада 2020, 12:55
#
Він - більше, ніж відосики, - радник Єрмака про повернення Зеленського до формату відеоблогів.
В Офісі президента планують знову спілкуватися з суспільством через відеоблоги, але на цей раз планують запустити «іменний відеоблог» Володимира Зеленського
Про це радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив в інтерв’ю Українській правді.
«Він готовий йти не на відосики, я вважаю, що відосики – це мало. Він - більше, ніж відосики. Він президент країни. Але ось іменний відеоблог, який президент буде вести регулярно, який буде дуже жорстко структурований – це саме те», - сказав Подоляк.
Він пояснив, що відносно новий формат комунікації потрібен через недостатність медіаресурсів для поширення позиції влади.
Саме тому наразі розробляється концепція відеоблогів. Планується, що блог триватиме не більше 10 хвилин та охоплюватиме 5-6 тем тижня, на які президент даватиме свій фідбек, уточнив Подоляк.  Сцена змінюється а клоун ні.. Крім поговорити, на більше і не здатен..
+
+15
goroyel
goroyel
13 листопада 2020, 13:28
#
Бред, никаких доплат не было во время первого локдауна. Все арендаторы платили за помещения в полном обьеме все время простоя бизнеса, никто ни копейки не получил!
+
+20
Elena1997
Elena1997
13 листопада 2020, 17:16
#
Беда, конечно. А когда в 2014-ом предпринимателей захваченных-освобожденных городов, с разбитыми предприятиями, заставили заплатить все налоги за время вынужденного бездействия — никто в стране и слушать не хотел возмущений. Назвали шатунами и агентами Кремля — и до свидания, платите все налоги.
Слышала тогда, что через Торг.пром.палату можно было уменьшить налоги, но счастливчиков таких не встречала.
Вижу ситуация повторяется.
+
+15
MisterTvister
MisterTvister
13 листопада 2020, 13:56
#
Моют бабки как всегда. Вымывают сами себе.
+
+15
liderexim
liderexim
13 листопада 2020, 16:18
#
«Также вернут выплаты на детей для семей предпринимателей, которые действовали весной этого года.».... Офигеть!!! .... Предприниматели у нас, что самые бедные??? А  простые роботяги получаются - богачи и их дети всем обеспечены!)) Интересный подход у наших правителей к решению проблемы!))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися