Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 листопада 2020, 18:28

Максимальний річний дохід для учасників програми «5-7-9%» можуть підвищити

Мінекономіки розглядає можливість розширити коло учасників програми «Доступні кредити 5-7-9%» через підвищення максимального рівня річного доходу підприємств і ослаблення умов для фонду оплати праці та чисельності персоналу. Про це повідомляє пресслужба МЕРТ.

Мінекономіки розглядає можливість розширити коло учасників програми «Доступні кредити 5-7-9%» через підвищення максимального рівня річного доходу підприємств і ослаблення умов для фонду оплати праці та чисельності персоналу.
Фото: liga.net

Причина

Розширити коло учасників програми «Доступні кредити 5-7-9%» планують через підвищення максимального рівня річного доходу підприємств і ослаблення умов для фонду оплати праці та чисельності персоналу.

Які ще зміни розглядають

У межах програми також розглядають:

  • можливість застосовувати дохід підприємства за звітний період 2020 року;
  • введення застави й розширення портфельних гарантій. Тобто до 80% кредиту буде покривати держава;
  • можливість адаптувати програму «Часткове безробіття».

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%. Отримати кошти вдалося лише 11% опитаних

«Підтримка буде продовжена і у зв'язку з цим, до наявного бюджету програми, додатково виділимо коштів на суму 80 млн грн. Головна мета — допомогти бізнесу в покритті витрат на зарплату працівникам, яким скорочено робочий час, тим самим зберігаючи робочі місця», — повідомив міністр Петрашко.

Читайте також: Шмигаль розповів, як уряд підтримає бізнес у зв'язку з карантином вихідного дня

Подальша доля пропозицій

Для подальшого діалогу, обговорення всіх питань і прийняття рішень за дорученням прем'єра найближчим часом створять Міжвідомчу робочу групу, до якої увійдуть представники Мінекономіки, Мінфіну, профільного комітету й бізнесу.

Читайте також: Програма «Доступні кредити 5-7-9»: нові умови і старі проблеми

Раніше повідомлялося

  • Для стимулювання розвитку бізнесу на початку лютого 2020 року ініціативи президента була запущена державна кредитна програма «Доступні кредити 5-7-9%».
  • У квітні Кабмін розширив державну програму «Доступні кредити 5-7-9%» на бізнес з річним доходом в 100 млн грн, тоді як раніше ця сума обмежувалася 50 млн грн. Також уряд збільшив максимальну суму кредиту за програмою 2 млн грн до 3 млн грн.
  • 9 жовтня Кабмін прийняв черговий пакет змін до держпрограми 5-7-9. Чого очікувати від нових умов програми, розповів «Мінфіну» голова правління Кредитвест Банку Ігор Тихонов.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
12 листопада 2020, 21:50
#
Кредитвест Банк - один головной офис и четыре банкомата по Киеву...

Очень удобный банк для жителей области и других регионов страны...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися