Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2020, 14:27

Трейдер Уолл-стріт: «Біткоін — це фінансова піраміда»

Біткоін - це одна велика фінансова піраміда. Про це заявив трейдер і засновник Barstool Sports Дейв Портной в інтерв'ю співзасновнику інвестиційної компанії Morgan Creek Digital Ентоні Помпліано, пише РБК.

Біткоін - це одна велика фінансова піраміда.
Фото: finance.24tv.ua

Невдалий досвід

Портной розповів, що купив першу криптовалюту на $1,25 млн, однак потім після низки невдалих інвестицій її ціна різко впала, після чого він пішов з ринку цифрових грошей.

Читайте також: Чому біткоін став популярнішим в 2020 році

«Немає ніякого пояснення, чому котирування криптовалюти зростають. Я не знаю, чому вони дорожчають або дешевшають», - підкреслив Портной.

Він пообіцяв повернутися в криптоіндустрію, проте поки не знає, коли зможе це зробити.

За словами трейдера, у нього мало вільних грошей, так як всі кошти вже вкладені. Помпліано порадив Портнову тримати біткоіни, не відволікаючись на постійні коливання котирувань через високу волатильність.

Читайте також: Біткоін vs криза: чи стане крипта порятунком від фінансових потрясінь

Фактор зростання

Біткоін став дорожчати ще на початку 2020 року, до усвідомлення світом загроз, які несе коронавірус. У січні криптовалюта коштувала $ 7300, до лютого курс піднявся до $ 10 500. Ключовим драйвером зростання, ймовірно, виявився халвінг.

На тлі паніки на ринках інвестори стали шукати альтернативні варіанти заощадження капіталу. Одним з таких виявився біткоін, і на це є кілька причин. По-перше, криптовалюта технічно не може опинитися під загрозою карантину, вона не може збанкрутувати з того, що люди виявилися на самоізоляції. Навпаки, виграє через неї, так як суспільству доводиться відмовлятися від звичних, контактних способів оплати.

Читайте також: Біткоін для «чайників»: як за вечір опанувати криптовалюту

По-друге, під час кризи біткоін продемонстрував себе краще багатьох активів, які зарекомендували себе. У березні ціна криптовалюта знижувалася до $3800, протягом двох днів втративши більше 50%. Це сталося майже одночасно з падінням на фондовому ринку. Але потім вартість BTC почала зростати і вже через півтора місяці повернулася до докризових позначок, а в серпні - оновила річний максимум на позначці в $ 12 300.

Коментарі - 10

+
+108
ballistic
ballistic
26 вересня 2020, 14:52
#
Трейдер заявив, що біткоін - це одна велика фінансова піраміда, але пообіцяв повернутися в криптоіндустрію? :) ) )
+
0
Vasililiy
Vasililiy
27 вересня 2020, 10:18
#
Потому что биткоин это не вся криптоиндустрия.
+
+2
ballistic
ballistic
27 вересня 2020, 14:12
#
Трейдер тут мав на увазі не тільки бітки:
"«Нет никакого объяснения, почему котировки криптовалют растут. Я не знаю, почему они дорожают или дешевеют», — подчеркнул Портной."
+
0
Vasililiy
Vasililiy
27 вересня 2020, 18:05
#
Ну если вам сложно в аналогии могу сказать что эфир, лайткоин и еще сотня других коинов тоже не вся криптоиндустрия. Если появится крипта от какой-то сильной финансовой или технологической группы (как фейсбук пытался например сделать) то трейдер не против в нее зайти. А заходить в монеты у которых непресказуемое будущее и их цена даже от фазы луны не зависит он не хочет. Я его понял именно нат.
+
0
ballistic
ballistic
27 вересня 2020, 18:24
#
"Если появится крипта от какой-то сильной финансовой или технологической группы то трейдер не против в нее зайти"
— у Вас настільки «просто» з аналогіями, що Ви видаєте Ваші фантазії за факт?
Чому Ви виключаєте варіант, що трейдер планує погратися в піраміду саме з бітками чи їх крипто-аналогами, але зараз цього не може зробити, бо як написано «у нього мало вільних грошей, так як всі кошти вже вкладені»?

На відміну від Вас, я процитував написане, нічого не фантазуючи і не добавляючи від себе.
+
0
Vasililiy
Vasililiy
3 жовтня 2020, 15:18
#
Как раз ты нафантазировал что он захочет в битки, а сам сказал что биток - плохо. я просто предложил еще один вариант трактования его слов доказывая свою точку мнения что он в итоге не перечил сам себе.
+
0
ballistic
ballistic
3 жовтня 2020, 22:26
#
Що саме мав на увазі трейдер ми можемо тільки здогадуватися.
На користь версії, що трейдер не проти ще раз погратися з бітками, вказує порада інтерв'юера трейдеру: «Помпліано порадив Портнову тримати біткоіни, не відволікаючись на постійні коливання котирувань».
Але Ваша версія теж має право на життя.
+
+8
Lolo31
Lolo31
26 вересня 2020, 16:41
#
Упал до 4 тыс в кризис, и вырос когда поняли что рано сбросили. Фикция это все
+
+30
bonv
bonv
26 вересня 2020, 17:52
#
Невдалий досвід. Страх, паніка, вийщов - зафіксував збитки. Хоча радили толково. Купив - сиди у крипті і не парся на коливання. Не твоє - вкладай в щось інше але пам"ятай,, що інвестиції це завжди ризиковано:))))
+
+26
corsww
corsww
27 вересня 2020, 15:34
#
Бозе мой. Я без всякого образования с первых дней основания этого кидалово всех пытаюсь убедить в этом. Сидят те кто это кидалово намутил где то на островах и ржут над всеми.А великие умы только сейчас дошли? Молодцы. Еще великий О Генри говорил. Что фермер всегда останется фермером, хоть он всю науку себе в помощь возьмет его всегда можно обуть с помощью наперстков. Великий писатель всегда прав. Идиоту не нужен нож его поманишь и все.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися