Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 вересня 2019, 19:20

Головне за тиждень: закон про землю, гривня по 24 і чи дасть гроші МВФ

У переговорах України з Міжнародним валютним фондом про нову програму співпраці є помітний прогрес, однак остаточних домовленостей не досягнуто. Робота над програмою триває, а її обговорення Україна продовжить у Вашингтоні через два тижні.

Кабмін затвердив проект закону про відкриття ринку землі

Кабмін затвердив перший законопроект про відкриття ринку землі в Україні. Про головні зміни, які передбачає закон, розповів прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Гончарук розповів, чи матимуть доступ іноземці до ринку української землі

Прем'єр-міністр зазначив, що загальна логіка законопроекту полягає в тому, що українську землю мають купувати українські громадяни й українські компанії. При цьому єдиний виняток, що міститься в законі, стосується права успадкування у власність землі іноземцями.

Гривня зміцнюється: чи вигідно це для економіки України? (відео)

Фінансовий портал «Мінфін» продовжує серію важливих питань на фінринку на своєму youtube каналі.

Як змінювався курс гривні до долара на початку осені за останні 5 років (інфографіка)

Українська валюта зміцнюється з кожним днем і вже наближається до позначки 24 грн за долар. Востаннє такі котирування гривні до долара спостерігалися в серпні 2016 року.

Перехід банків на IBAN створив грунт для нового виду платіжного шахрайства

Перехід банків на міжнародний стандарт нумерації рахунків IBAN створив грунт для нового виду платіжного шахрайства. Про це «Мінфіну» розповіли в ПУМБі.

Сім пасток депозитного договору

Навіть в найпростіших, на перший погляд, депозитних договорах іноді можна знайти дуже несподівані нюанси. Вкладники можуть не звернути на них увагу, а банкіри їм про них не розкажуть.

Картки, гроші, телефон: як шахраї крадуть гроші з банківських рахунків

Нові технології — не тільки нові можливості, але і ризики. Особливо, якщо йдеться про фінансові операції. «Мінфін» проаналізував останні дані про шахрайство у сфері платежів.

Рейтинг забудовників Київської області за 1-2 квартали

«Мінфін» підготував рейтинг забудовників передмістя Києва за перші два квартали 2019 року.

Хто отримає Приватбанк

Черговий крок у вирішенні долі найбільшого банку України буде зроблено наступного тижня. 1 жовтня Господарський суд Києва розгляне позов Ігоря Коломойського про повернення йому акцій Приватбанку і визнання незаконною його націоналізації. «Мінфін» поговорив з фінансовими аналітиками та юристами про можливі сценарії розвитку подій навколо Приватбанку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися