Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 вересня 2019, 9:46

МВФ продовжить роботу над новою програмою з Україною

Місія Міжнародного валютного фонду продовжить обговорення нової трирічної програми в рамках розширеного фінансування України в найближчі тижні. Про це йдеться в прес-релізі, поширеному МВФ, пише liga.net.

Місія Міжнародного валютного фонду продовжить обговорення нової трирічної програми в рамках розширеного фінансування України в найближчі тижні.
Фото: president.gov.ua

У повідомленні зазначається, що після виборів у України з'явилася можливість просувати необхідні реформи.

«Влада звернулася з проханням про нову програму підтримки МВФ, щоб допомогти їм у досягненні цих цілей, надаючи якір для їх економічної політики і допомагаючи покривати потреби у фінансуванні в найближчі роки», — йдеться в повідомленні.

В МВФ повідомляють, що місія приступила до обговорення нової трирічної угоди, яка може бути підтримана в рамках розширеного фінансування Фонду. Протягом двох тижнів експерти місії провели плідні дискусії з питань напрямів політики нової програми. Зокрема, податково-бюджетної та грошово-кредитної, а також обговорили ключові заходи з реформування економіки.

У МВФ також підкреслили важливість незалежності центрального банку та забезпечення фінансової стабільності, а також необхідність докласти всіх зусиль для мінімізації податкових витрат, пов'язаних з реорганізацією та ліквідацією банків.

«Обговорення нової програми продовжиться в найближчі тижні», — зазначають у повідомленні.

Що відомо

  • Україна домовляється про трирічну програму співпраці EFF (програма розширеного фінансування) вартістю 5-6 мільярдів доларів.

Читайте також: Місія МВФ оцінила стан справ в Україні

  • Раніше повідомлялося, що 26 вересня заключний день роботи місії в Україні. Офіційна заяву за підсумками роботи місії очікується 27 вересня.

Коментарі - 17

+
0
Spets
Spets
27 вересня 2019, 10:08
#
Второй транш действующей программы был сорван из-за внеочередныз выборов ВР. Новой программы нет из-за сумасбродных идей по внедрению налога на выведенный капитал вместо налога на прибыль, проведения налоговой амнистии, которая провалилась во многих странах, и постоянных «наездов» на НБУ снизить стоимость кредитования. Пока печально новая команда взаимодействует с МВФ
+
+30
Andrey M
Andrey M
27 вересня 2019, 10:36
#
А що саме вам не подобається в податку для офшорів (на виведений капітал)?
+
0
SAndreyS
SAndreyS
27 вересня 2019, 11:02
#
Налог на выведенный капитал - это не налог на оффшоры, это совсем другое.
+
+15
Andrey M
Andrey M
27 вересня 2019, 11:19
#
Більшість наших так би мовити «інвесторів» це раніше виведений капітал з України.
Сьогодні, користуючись законами для олігархів про відсутність подвійного оподаткування, вони заробляючи кошти в Україні виводять їх без сплати жодного податку на прибуток.
Тому, можна податок на виведений капітал вважати антиолігархічним законом для офшорів.
Чого варто відсутність сплати податків при продажі Ленінської Кузні Порошенком Тігіпку через офшори…
+
+16
SAndreyS
SAndreyS
27 вересня 2019, 11:21
#
Налог на выведенный капитал — это не антиолигархический налог и не для оффшоров. Никакого отношения к оффшорным продажам он не имеет и никак на них не влияет.
Кстати Кузня на Рибальському не продавалась через оффшоры.
+
+25
Nick Mandryko
Nick Mandryko
27 вересня 2019, 12:08
#
Простите за неудобный вопрос - вы бот?
Вам мягко указали на профнепригодность «Налог на выведенный капитал - это не налог на оффшоры, это совсем другое», но вы продолжаете свой «поток мыслей».
Повторюсь - вы бот?
+
+29
vlad9486
vlad9486
27 вересня 2019, 10:53
#
В первую очередь это все таки зависимость НБУ. Она началась тогда, когда у Смолия нашли несоответствия в декларациях. Его даже меня не нужно, он уже подчиняется офису, как и все остальные органы власти в этой стране.
+
+16
AleksandrBank
AleksandrBank
27 вересня 2019, 10:34
#
Пока ясного ответа нету, надеюсь он появится до средине октября. Должно от МВФ прозвучать четкая позиция, вот это Украина сделала, этого нет, на это нужно обратить внимание, выставить ковенанты независимость НБУ и решение ситуации с Приватом не в пользу Бене.
+
+31
bonv
bonv
27 вересня 2019, 11:49
#
Зростання стримується слабким бізнес-середовищем - із недоліками у правовій базі, повсюдною корупцією, а також тим фактом, що у великих галузях економіки домінують неефективні державні підприємства або олігархи, що стримує конкуренцію й інвестиції... Незважаючи на досягнутий прогрес у створенні нових інститутів для боротьби з корупцією, відчутних результатів ще не досягнуто", - йдеться в заяві місії МВФ.
+
+41
bonv
bonv
27 вересня 2019, 10:38
#
За даними ЗМІ, місія МВФ не рекомендуватиме раді директорів фонду укладати з Україною нову програму кредитування.
+
+20
Olezhechka
Olezhechka
27 вересня 2019, 10:39
#
Вы когда либо видели чтоб МВФ давал четкий ответ. Да они на три буквы пошлют так что и не догадаешься.
+
+31
bonv
bonv
27 вересня 2019, 10:39
#
В ближайшие полгода Украина может спокойно обойтись без денег от Международного валютного фонда, заверил UBR.ua управляющий партнер инвестиционной компании Capital Times Эрик Найман.
По мнению эксперта, если мировой кризис не усугубится, то и весь 2020 год наша страна может не нуждаться в новых кредитных траншах. Нам хватит средств на выплаты по госдолгу и текущую деятельность. Конечно, при соблюдении линии намеченных реформ, которые помогут снизить расходную и пополнить доходную часть госбюджета.
«При негативном же сценарии, в следующем году нашей стране может понадобиться порядка 5% ВВП или $7,5 млрд. Так или иначе, ближайшие полгода мы спокойно обойдемся без новых траншей», — убежден Найман.
+
+62
vlad9486
vlad9486
27 вересня 2019, 10:56
#
И это очень плохая новость. Потому что МВФ нас поддерживал политически, а не деньгами. И как только в экономике дела идут лучше, приходят популисты, которые уже могут без оглядки на МВФ творить что угодно, ломать демократические институты и ничего им за это не будет, потому что в экономике все хорошо. Как только они доцарюются до проблем - уйдут и уже новаю власть будет думать что с этим сделать.
Потому у нас экономика растет очень хорошо, но также хорошо падает. А в благополучных странах растет медленно, но не падает.
+
+31
bonv
bonv
27 вересня 2019, 10:58
#
«В МВФ новый глава (Кристалина Георгиева), ей нужно войти в курс дела по Украине. Да, маркер в виде Приватбанка существует, но он не самый главный на сегодняшний день. Больше миссию интересует госбюджет на 2020 год, проект которого недавно опубликовали. Но все понимают, что он должен еще дорабатываться и в итоге быть согласован с МВФ. К тому же в приоритетных странах Фонда Украина занимает далеко не первое место. В крупных должниках числятся еще Аргентина и Греция», — отметил в беседе с UBR.ua Найман.
+
0
QGS
QGS
27 вересня 2019, 10:48
#
Пару недель потом еще пару до весны;)))
+
+15
bonv
bonv
27 вересня 2019, 11:01
#
За словами Президента, місія МВФ, яка перебувала в Україні протягом останніх тижнів, продемонструвала підтримку ініціатив української влади.
«Ми розуміємо, що завдяки співпраці з Міжнародним валютним фондом нам вдасться досягти кращих результатів у верховенстві права, підтримувати макроекономічну стабільність, залучити прямі іноземні інвестиції та проводити реформи, які приведуть до сталого економічного зростання», – сказав Володимир Зеленський.
Непорозуміння? Не думаю:))..
+
+46
bonv
bonv
27 вересня 2019, 11:22
#
Судреформа, боротьба з корупцією та деолігархізація:  у МВФ назвали вимоги до України..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися