Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2018, 20:08

Найголовніше за тиждень: Торговий бум, держборг, рахунок для ФОП, інвестиції в ОВДП і курс гривні від S&P

Торговий бум: чому зарплати в Україні особливо не ростуть, а магазинів відкривається все більше

Хоча доходи українців практично не ростуть, шопінг наші громадяни не розлюбили. За даними Держстату, зростання роздрібного товарообігу, за підсумками першого півріччя 2018 року, перевищив 6%.

Держборг скоротився на 190 мільйонів доларів

Сукупний державний (прямий і гарантований) борг України у вересні скоротився на 0,25%, або на 0,19 млрд дол, до 74,66 млрд дол в порівнянні з попереднім місяцем. Про це йдеться в даних Мінфіну.

Укрпошта погрожує припинити з 1 січня доставку пенсій

З 1 січня Укрпошта планує припинити доставку пенсій та закрити 5-7 тис стаціонарних відділень у сільській місцевості. Про це вінтерв'ю газеті «Урядовий кур'єр» розповів генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

Рахунок для ФОП: обираємо банк з вигідним тарифним планом

Малий бізнес в Україні розвивається, стимулюючи банки розробляти нові продукти та рішення. Боротьба за клієнтів-ФОПів йде не тільки за рахунок більш вигідних тарифів, але й за рахунок вдосконалення сервісу, підвищення швидкості та зручності обслуговування. І тут великі банки не завжди мають перевагу.

НБУ підвищив прогноз інфляції на 2018 рік

Національний банк підвищив прогноз інфляції на 2018 рік з 8,9% до 10,1%. Це пов'язано з ослабленням гривні, стрімким зростанням світових цін на нафту і підвищенням адміністративно регульованих цін.

«Нова Пошта» підвищує тарифи

З 25 жовтня 2018 року «Нова Пошта» змінює кілька тарифів. Про це йдеться у повідомленні пошти.

Передвиборчий бюджет. За що проголосували депутати

У минулий четвер депутати в першому читанні прийняли проект бюджету-2019. Перший бій в парламенті уряд несподівано виграв. Причому, навіть не особливо розщедрившись на «плюшки» заради голосів.

НБУ змінив правила переказу коштів для небанківських фінустанов

Нацбанк вніс зміни до порядку видачі та відкликання в небанківських фінансових установ ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.

Банки втомилися підвищувати ставки за депозитами

Банки взяли перепочинок. Темпи зростання максимальних ставок за депозитами трохи сповільнилися. Рекорд минулого огляду побитий не був: найвищу дохідність за річними вкладами в гривні як і раніше обіцяють Кредит Дніпро та ПроКредит — 17,5% річних.

Банкрутство фізосіб: важливі нюанси нового Кодексу

Кодекс України з процедур банкрутства, прийнятий 21 жовтня 2018 року Верховною Радою, впроваджує новий інститут — неплатоспроможність фізичних осіб. Ключові моменти, що стосуються підстав для ініціації банкрутства та наслідків такого кроку, роз'яснює Юрій Кацер, Директор KPMG Law Ukraine.

Все про інвестиції в ОВДП

Облігації внутрішньої держпозики стають однією з найпопулярніших альтернатив банківським депозитам. Дохідність по цінним паперам вище, податок з доходу платити не потрібно, до того ж, інвестиція гарантується державою.

Путін підписав санкції проти України

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про спеціальні економічні заходи, які будуть прийняті у відповідь на українські санкції. Відповідний документ опублікований на офіційному сайті Кремля.

S&P спрогнозувало курс гривні на три роки вперед

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Global Ratings прогнозує обмінний курс гривні до долара на кінець поточного року на рівні 29,5 грн/долар.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися