Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 жовтня 2018, 20:04

Найголовніше за тиждень: Податок для водіїв, стрес-тести банків, депозити, курс долара і криптогривня

Новий податок для водіїв: за б/у авто доведеться платити десятки тисяч гривень

Українським автомобілістам готують новий податок. Не виключено, що вже з наступного року за вік та «ненажерливість» авто доведеться доплачувати чималі суми.

Всесвітній банк покращив прогноз щодо держборгу

Всесвітній банк покращив прогноз щодо рівня державного та гарантованого державою боргу в 2018 році до 67,2% з 75,1% ВВП, до 64,8 з 73,5% ВВП в 2019-м і до 62,4% з 68,4 % ВВП в 2020-му. Про це йдеться в економічному огляді Світового банку по Україні.

Карти, гроші, термінал. Що відбувається на ринку еквайрингу в Україні

Україна впевнено рухається до cashless-економіки. Популярність безготівкових платежів швидко зростає, а еквайринг (прийом до оплати банківських карт) стає засобом першої необхідності для підприємців. «Мінфін» з'ясовував, з яким банком-еквайєром краще працювати і скільки доведеться платити за послугу.

У НБУ розповіли про результати стрес-тестів

Жоден з державних банків, за результатами стрес-тестів, не потребує додаткового капіталу при тестуванні за базовим сценарієм. Про це сьогодні на прес-брифінгу заявила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

В яких банках дорожчають депозити

Середні ставки за депозитами в гривні продовжують зростати. За останні два тижні найбільше подорожчали 9-місячні внески у банках. А от середня дохідність за валютними заощадженнями все ще падає.

Всесвітній банк погіршив прогноз зростання ВВП України

Світовий банк погіршив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2018 році до 3,3% з 3,5%. Про це повідомив провідний економіст представництва Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові Фарук Кхан.

Аналітики розповіли, що буде з курсом долара

Найближчого тижня очікується зростання курсу долара до гривні. Про це розповів старший аналітик компанії «Альпарі» Вадим Іосуб.

Обсяг проблемних кредитів зріс на 25 мільярдів гривень

Національний банк підрахував, що обсяг непрацюючих кредитів банківської системи в серпні зріс на 24,682 млрд грн.

Криптогривня: Бути чи не бути

Впровадження технології блокчейн НБУ давно заклав в свою стратегію розвитку безготівкової економіки cashless-2020. Але це питання надовго заглохло. Здавалося, про блокчейн у Нацбанку забули. Зі «сплячки» всіх вивів президент Петро Порошенко. У середині вересня на інвестиційному форумі Yes він анонсував швидку появу нового виду нацвалюти — електронної гривні.

Пенсіонерам пообіцяли системне підвищення пенсій вже з 1 березня

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв системне підвищення пенсій вже з 1 березня 2019 року.

Прогноз валютного ринку в Україні на жовтень

Курс гривні в жовтні, за прогнозами аналітиків ГК FOREX CLUB, буде коливатися в діапазоні 28-29 грн за долар. Стримувати девальвацію гривні будуть очікування відновлення співпраці з МВФ. Позитивне рішення по виділенню кредитних коштів зніме спекулятивний тиск на національну валюту.

Битва кредиток: monobank vs ПриватБанк

На сьогодні, дві картки українських банків є головними конкурентами — картка «Універсальна» від ПриватБанку та картка monobank від Універсал Банку.

Залишок коштів у Держказначействі скоротився до 21 мільярдів

Залишки коштів на Єдиному казначейському рахунку (ЄКР) до початку жовтня 2018 року скоротилися до 21,4 млрд грн в порівнянні з 27 млрд грн на початок вересня.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися