Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2018, 12:51

Два держбанки потребуватимуть 17 мільярдів гривень при негативному сценарії

Два державні банки потребують плані реструктуризації.
Фото: politeka.net

Жоден з державних банків, за результатами стрес-тестів, не потребує додаткового капіталу при тестуванні за базовим сценарієм. Про це сьогодні на прес-брифінгу заявила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

За її словами, два з чотирьох державних банків не мають потреби в будь-яких додаткових заходів навіть при негативному сценарії.

«Два інших державних банки потребують план реструктуризації. При цьому сума, яку ми бачимо для цих двох банків при негативному сценарії, становить 17 млрд грн», - сказала Катерина Рожкова.

За словами Рожкової, план реструктуризації повинен поліпшити структуру балансу і відповідно потенційну структуру доходів банків.

Заступник голови НБУ також розповіла, що жоден з банків із західним іноземним капіталом не потребує додаткового капіталу за підсумками стрес-тестів.

Читайте також: 13 банкам потрібно знайти 42,1 мільярда до кінця 2019 року— Рожкова

Що стосується «дочок» російських держбанків, то два з трьох дочірніх банків потребували докапіталізації, але вже її завершили. Оцінку БМ Банку НБУ не проводив, так як той вже практично згорнув діяльність.

«Наразі всім трьом банкам (з державним російським капіталом - ред) потрібно лише надати план реструктуризації. Але це окрема група. Як ви знаєте, ВТБ йде по шляху згортання, два інших банки також потихеньку згортають свою діяльність. Тому ці програми реструктуризації і будуть програмами згортання їх діяльності», - зазначила Рожкова. 

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 9

+
+15
Sabre
Sabre
4 жовтня 2018, 15:15
#
Рожкова — на что ты тратишь время? Для докапитализации гос. банков не нужно ни одной гривны — они докапитализируют своими же гос. облигациями, которые могут выпускать бесконечно.
+
+45
laa1999
laa1999
4 жовтня 2018, 16:46
#
Ты хоть, что-то почитай, а то выводы глубокие делаешь…
+
0
mary27
mary27
5 жовтня 2018, 12:25
#
У него еще феерическая гипотеза о тайном дефолте по ОВГЗ, и что банки-банкроты на самом деле не банкроты)
+
0
Sabre
Sabre
5 жовтня 2018, 12:47
#
Ну если был дефолт по ОВГЗ в этих банках, то они банкроты и они банкроты :)
Может если это не так, вы объясните кто кроме банков мог дать государству в долг(внутренний гос долг) 772 млрд грн(в эквиваленте)?
+
0
mary27
mary27
5 жовтня 2018, 13:17
#
Предлагаете мне поискать доказательства ваших бредовых гипотез?)
Неа, сами.
+
0
Sabre
Sabre
5 жовтня 2018, 13:42
#
На каком основании вы называете их бредовыми? Верить в то, что директора банков и их кредиторы могли незаметно украсть 500 млрд — пол денежной массы — в течении нескольких лет и после этого почти никто не сел- вот это бред.
+
0
mary27
mary27
5 жовтня 2018, 13:55
#
Опять за рыбу деньги — ''найди за меня доказательства моего бреда''?)
+
+15
Sabre
Sabre
5 жовтня 2018, 14:35
#
Я привёл вполне достаточные косвенные доказательства — никто не мог дать государству 750 млрд кроме банков — нет, не было и скорее всего никогда не будет стране частных организаций кроме банков, у кого была бы хоть треть этих наличных денег, даже в сумме — ни по каким гос.статам или другим подсчётам. Если для вас математика кажется бредом — идите займитесь историей или гумунитарщиной.
+
+30
Wless
Wless
4 жовтня 2018, 18:33
#
Да когда это уже закончится, летом говорили 6 на одного, теперь 17 на двоих, за что этой армии директоров, зарплату украинцы платят. Пусть кому попало как попередники бабло недают, может и выйдут в плюс, финансовые гении, на гос.бабле.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися