Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 серпня 2018, 20:02

Найголовніше за тиждень: Інтернет-банкінг, курсові коливання, зарплати лікарів і позбавлення субсидій

Усе онлайн: за що ми цінуємо інтернет-банкінг

Інтернет змінив світ. Щоб купити потрібний товар, більше не треба бігати по ринках і магазинах. Достатньо зайти на сайт одного з e-комерс гігантів, таких як Alibaba або Amazon, і розплатитися карткою.

Суд скасував закриття справи проти екс-глави НБУ

Апеляційний суд Києва скасував рішення НАБУ про закриття справи про можливі недостовірні відомості у декларації колишньої глави НБУ Валерії Гонтаревої. Про це йдеться в рішенні Апеляційного суду Києва.

МОЗ показало, як змінилися зарплати у сімейних лікарів та терапевтів. Інфографіка

Перші підвищені зарплати отримали медики у закладах, які перейшли на нову модель фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Про це повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я.

160 млрд грн «під рукою»: навіщо українці несуть гроші на безстрокові депозити

Строкові депозити в гривні — оптимальний варіант, якщо є бажання відкрити банківський депозит та спробувати вберегти заощадження від інфляції. Але строковий вклад неможливо забрати з банку в будь-який момент, якщо гроші потрібні «на вчора». У такому випадку стане в нагоді безстроковий депозит.

Дубілет: Британські банки відмовляються відкривати рахунки українцям

Британські банки не відкривають рахунки компаніям, створеним українцями, посилаючись на те, що Україна знаходиться під фінансовими санкціями.

За що українців позбавлятимуть субсидій. Перелік

Українцям стануть частіше відмовляти в субсидіях. Постанова Кабміну №848 розширила перелік причин, з яких українців можуть позбавити державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг.

Уся правда про податок на виведений капітал

Законопроект про податок на виведений капітал зареєстровано у парламенті. Очікування від прийняття документа дуже райдужні. Представники бізнесу чекають зниження фіскального тягаря, готуються працювати по-білому і вкладати у розвиток виробництва. Експерти пророкують прискорення економічного розвитку після того, як корупційний податок на прибуток відійде у минуле.

Нацбанк буде розраховувати курс гривні до долара за новою методикою

1 серпня 2018 року набувають чинності зміни до методики розрахунку курсу гривні до долара НБУ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.

ЗМІ: Кабмін має три варіанти підвищення ціни на газ

Кабінет міністрів передбачив три основні сценарії розрахунку ціни на газ для населення. Про це йдеться у статті на Економічній правді.

Нацбанк прокоментував курсові коливання

Національний банк прокоментував курсові коливання, які спостерігаються другий тиждень. За словами регулятора, вони викликані низкою факторів.

Максимальні ставки за депозитами. Ідейне зростання

У десятці найбільш щедрих банків, які готові платити вкладникам найвищі відсотки за депозитами, великі зміни. Ідея Банк підвищив ставки за вкладами в гривні на всі строки і переїхав з 10 місця на друге.

ОВДП та курс: хто хитнув минулого тижня

Минулого тижня гривня ослабла до 26.76 (офіційний курс на понеділок, 30 липня) і продовжила послаблюватись на початку цього тижня. У той же час обсяг продажу іноземної валюти на межбанку зріс майже вдвічі до 360 млн долл минулої п’ятниці. Що стало причиною, спробував розібратися старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович.

Початок серпня: курс, проблеми та можливі сценарії

Минулого тижня гривня суттєво просіла на валютному міжбанку. Долар при продажу виріс на 28 копійок — з 26,41/26,46 до 26,71/26,74 гривень.

НБУ активно продає валюту на міжбанку

З 23 по 27 липня 2018 року в результаті валютних інтервенцій за кращим курсом Matching Нацбанк продав 120,2 мільйонів доларів. Про це свідчать дані Національного банку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися