Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 вересня 2017, 20:00

Головне за тиждень: плани з випуску єврооблігацій, подорожчання долара і підготовка пенсійної реформи

Зростання попиту на валюту з боку населення спровокувало певний дефіцит готівкової валюти в обмінниках по регіонах. Цим користуються спекулянти, які завищують курс продажу.

Україна вперше за чотири роки виходить на міжнародний ринок капіталу: деталі

Міністерство фінансів України залучило BNP Paribas, J.P. Morgan та Goldman Sachs для організації ряду зустрічей з інвесторами, що інвестують в цінні папери з фіксованою дохідністю.

Дохідність та надійність. Як придбати ОВДП в банку

Ставки за депозитами продовжують падати. Дохідність валютних вкладів в деяких банках вже близько нуля. Ситуація із заощадженнями в гривні також виглядає сумно. Альтернативою депозитам можуть стати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) — як гривневі, так і валютні.

Повернення блудної України

Підсумки тижня, що минає, в своєму блозі на НЧ традиційно підвів фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса. Він також розповів, для чого Україні потрібно робити нові запозичення на міжнародному ринку капіталу.

Наскільки подорожчає долар до кінця року

Після того як Нацбанк перейшов до гнучкого курсоутворення, гривню переслідує сезонна «хвороба». Щоліта курс національної валюти зміцнюється. Але як тільки настає осінь, котирування починають «просідати», й долар з лишком відвойовує втрачені позиції. «Мінфін» попросив експертів спрогнозувати, скільки буде коштувати долар до кінця цього року.

Пенсійна реформа пройшла парламентський комітет

6 вересня комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення схвалив до другого читання законопроект №6614 про пенсійну реформу.

Як заробити більше на депозиті

У 2017 році банки серйозно знизили ставки за депозитами фізичних осіб. З початку року гривневі вклади на 12 місяців подешевшали майже на 3%. Середні ставки за доларовими депозитами за цей час впали на 1,9%. «Мінфін» вирішив з'ясувати, за що банки готові доплачувати вкладникам.

До листопада в Україні заборонять ввезення авто з іноземною реєстрацією — Луценко

До листопада 2017 року буде розроблений законопроект, який забороняє незаконне ввезення в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією і номерами.

Свій ресторан в Європі: як заробити на закордонній нерухомості

Українці вже пильно придивляються до квартир та будинків за кордоном, але поки що побоюються вкладати гроші в комерційну нерухомість. «Мінфін» вирішив з'ясувати: яку нерухомість, і в яких країнах зараз краще купуваті. Скільки грошей на неї доведеться витратити і скільки можна заробити.

Чи зростає «бульбашка» на ринку житла

В останні роки в Києві будується рекордно багато нового житла. У минулому році нова пропозиція перевищіла 20 тис квартир, за шість місяців цього року — ще близько 16 тис квартир. Це максимум з початку 2000-х.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися