Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 червня 2019, 12:38

Як завжди бути в курсі фінансових подій

Актуальні новини фінансів України і світу, огляди, рейтинги, інструменти інвестицій — все це є на порталі «Мінфін». Але якщо у вас немає часу «серфити» сайт, ми підкажемо, як залишатися в курсі останніх новин і публікацій.

Актуальні новини фінансів України і світу, огляди, рейтинги, інструменти інвестицій — все це є на порталі «Мінфін».
Фото: 0332.ua

Наші читачі можуть отримувати контент порталу «Мінфін» у зручний час і у комфортному для себе форматі. Вибір, насправді, досить великий.

Новинна та валютна розсилки

Новинна розсилка включає все найцікавіше, що сталося у світі економіки та фінансів за поточний день. Порція корисних новин приходить до вас на пошту щоденно ввечері, з понеділка по п'ятницю. Підписатися на розсилку можна у будь-якій новині чи публікації: форма заявки з'явиться праворуч. Потрібно лише ввести свій е-мейл і натиснути кнопку «підписатися». Відписатися від розсилки також можна у будь-який момент.

Для тих, хто цікавиться валютним ринком, є своя розсилка. Вона також надходить на е-мейл в будні дні ввечері. Підписники отримують детальні таблиці з курсами валют у банках, на «чорному ринку» і на міжбанку, а також коментар і прогноз експерта. Оформити заявку на валютну підписку можна у розділі «Валюта» — форма знаходиться внизу сторінки.

Сторінки «Мінфіну» в соцмережах і месенджерах

Сторінка «Мінфіну» у Facebook цілком рівноцінна сайту: тут оперативно дублюються усі найважливіші новини і публікації. До того ж це основна соціальна мережа для комунікації з нашими читачами. Щоб отримувати корисну інформацію вчасно, виберіть опцію «бачити повідомлення на початку стрічки новин».

Telegram-канал «Мінфіну» нараховує майже 8 тис. підписників. Окрім новин з порталу, тут можна знайти інформативні відеоролики та посилання на корисні фінансові ресурси, пройти цікаві тести. На відміну від Facebook, який без кінця змінює алгоритми, в Telegram інформація структурована і не губиться серед реклами і фотографій.

Сторінка «Мінфіну» в Тwitter підійде тим читачам, які надають перевагу стислому викладенню новин. Повідомлення у стрічці максимально лаконічні і візуалізовані. До речі, аналогічний формат “Мінфін» використовує і для Viber.

Канал «Мінфіну» на YouTube поки що не може похвалитися активністю чи кількістю роликів. Але вже зовсім скоро ситуація зміниться: на найближче майбутнє заплановані регулярні випуски відеоконтенту — про те, як підібрати депозит, вигідно інвестувати в монети і багато іншого. Підписуйтесь на наш канал і будьте серед тих, хто першим отримає максимально концентровану відеопідбірку корисної інформації.

Огляди та рейтинги на «Мінфіні»

Аналітики і журналісти «Мінфіну» регулярно моніторять дані банків і ринку нерухомості. На базі цих досліджень формуються рейтинги та огляди, які мають практичну користь для наших читачів.

Щотижневий огляд ставок за депозитами — це детальний аналіз максимальних ставок по вкладам у гривні, доларах США і євро. Дані задля наочності зібрані у таблиці. Це джерело корисної інформації для тих, хто планує оформити вклад, але ще не визначився з банком. Раз на два тижні публікується огляд депозитних ставок у великих банках, депозитний портфель фізосіб яких перевищує 1 млрд грн. Із такою ж періодичністю виходить огляд ставок у невеликих банках.

У депозитному каталозі «Мінфіну» зібрані найвигідніші пропозиції вкладів від наших банків-партнерів

Народний рейтинг банків формується на базі оцінок і відгуків реальних клієнтів. Раз на місяць ми підводимо підсумки: хто з учасників покращив чи погіршив свої позиції, скільки проблем клієнтів вирішив той чи інший банк тощо. Крім аналітичних даних, ми публікуємо найцікавіші відгуки клієнтів банків. До речі, ця інформація також здатна допомогти обрати банк для обслуговування. Щомісяця автор найкращого, на думку редакції «Мінфіну», відгуку, отримує 3 000 гривень.

Рейтинг стійкості банків оновлюється щоквартально, — за підсумками даних фінансової звітності банків, які публікує НБУ. Це комплексний аналіз найбільших фінустанов з депозитним портфелем фізосіб від 1 млрд гривень. Рейтинг враховує безліч критеріїв, серед яких оцінка якості активів фінустанов, динаміка приросту вкладів, стійкість до стресів. Свою оцінку надійності банків також виставляють незалежні фінансові аналітики. Разом з оновленими даними ми публікуємо порівняльні таблиці, які дають змогу відслідковувати динаміку змін у рейтингу і допомагають зрозуміти, наскільки стабільні позиції банку.

Рейтинг забудовників Києва ірейтинг забудовників передмістя — масштабні дослідження, які аналітики «Мінфіну» проводять кожні півроку. У рейтингу беруть участь будівельні компанії, які за звітний період здали в експлуатацію хоча б один об'єкт і отримали сертифікат або декларацію ДАБІ. Чим більша кількість зданих об'єктів, тим вища позиція компанії в рейтингу.

По кожному забудовнику можна подивитися кількість зданих будинків і квартир, а також об'єктів, які перебувають у процесі будівництва. Крім того, на сайті зібрана повна інформація щодо житлових комплексів — як вже готових, так і тих, що ще споруджуються.

Також два рази на місяць на сайті «Мінфіну» виходить огляд актуальних акцій і спецпропозицій від столичних забудовників. Повну інформацію можна подивитися у відповідному розділі сайту.

Якщо ви плануєте купувати квартиру в новобудові, обов'язково підпишіться на телеграм-канал «Мінфіну» з будівельною тематикою — «Забудовники України». Тут зібрані найважливіші новини та акції у сфері нерухомості. А ще — інформація про переваги та недоліки конкретних ЖК, імовірні ризики та можливості для інвестицій.

Блоги на «Мінфіні»

По суті, цей розділ нашого сайту «живе окремим життям». Це майданчик для самовираження та спілкування наших читачів, які пишуть на злободенні фінансові (і не тільки) теми. Щоб створити свій блог, потрібно зареєструватися на сайті і зайти в особистий кабінет. Пости, які редакція «Мінфіну» вважає цікавими і актуальними, публікуються на головній сторінці сайту.

Світлана Волкова 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися