Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 грудня 2023, 9:39

Пітер Шифф: «Крах біткоїна буде вражаючим, ніж його зростання»

Один із головних публічних критиків першої у світі криптовалюти висловився про новий рекорд вартості біткоїна. Фінансовий експерт наполягає: крах першої у світі криптовалюти неминучий. Про це він написав у соцмережі Х.

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

«Спекулятивне безумство навколо спотових біткойн-ETF скоро закінчиться. Крах біткоїна буде вражаючим, ніж його зростання», — погрожував Пітер Шіфф.

Навпаки, зростання ціни на золото цілком реальне, вважає досвідчений інвестор. є

«Золото опустилося нижче за $2100, це послужило каталізатором для біткоїну, який підскочив майже до $41 000. Для BTC — це лебедина пісня».

Читайте: Вище $40 000: причини та перспективи зростання біткоїна

Пітер Шиффр, який отримав прізвисько «золотий жук» відданий прихильник інвестицій у головний дорогоцінний метал, постійно критикує криптовалюти, порівнюючи криптоінвесторів із сектою.

Нещодавно він заявив, що біткоїн — це дешева імітація золота. А також, що криптовалюта немає жодних цілей і завдань.

Передісторія

Раніше «Мінфін» писав, що біткоїн з початку року виріс у ціні більш ніж на 140%, досягнувши позначки майже $41 000, випередивши акції та золото, на очікуванні зниження відсоткової ставки та збільшення попиту на криптовалюту з боку біржових фондів.

Читайте: Біткоїн вперше за півтора роки пробив позначку $41 000 (оновлено)

«Мінфін» також писав, що експерти платформи Matrixport опублікували новий прогноз. Вони очікують продовження «бичачого ринку» і вважають, що ціна біткоїна досягне $63 000 навесні 2024 року.

У своєму звіті аналітики порівняли цикли зростання та падіння першої криптовалюти у період з 2014 по 2023 рік. Вони виявили певну закономірність між «ведмежими» та «бичачими» настроями ринку.

Також глава криптовалютної інвестиційної компанії Galaxy Digital Майк Новограц заявив, що ціна біткоїна може досягти свого історичного максимуму на позначці $69 000 протягом року.

ДІЗНАТИСЯ КУРС КРИПТОВАЛЮТ

Автор:
Ярослав Голобородько
Редактор стрічки новин Ярослав Голобородько
Пише на теми: Макроекономіка, фондовий ринок, криптовалюта

Коментарі - 5

+
+90
Nobleman
Nobleman
5 грудня 2023, 11:22
#
«Недавно он заявил, что биткоин — это дешевая имитация золота. А также, что у криптовалют нет никаких целей и задач.» - цели и задачи очень простые, спекуляция и заработок на буратинах, вся эта история будет продолжатся вечно
+
0
sultepronit
sultepronit
5 грудня 2023, 16:21
#
«…буде БІЛЬШ вражаючим…»
+
0
faid
faid
5 грудня 2023, 22:04
#
Також вважаю що впаде так що майнити і підтримувати мережу буде без інтересу, але поки росте поки є віруючі в золотого бичка
+
0
Genna Smatko
Genna Smatko
7 грудня 2023, 2:53
#
Якщо він такий впевнений і знає що біткоїн паде то чому не поставить ордер на падіння. Міг би заробити міліарди. А якщо чемно то Зазвичай так кажуть на фінансових ринках якщо буде злет валюти. І він це точно знає просто хоче струсити тих хто причипився до літака який летить вгору і де закінчиться політ насправді ніхто не знає.
+
0
Bobr13345
Bobr13345
9 грудня 2023, 13:41
#
Він або довбень, або бик, який відкрив Лонг позицію, бо писав продавати біткоїн, коли він був по 16к, потім знову коли ціна була 26к, пояснювати не буду, шо робити
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися