Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2023, 10:17

Мисливець на «шахедів»: три українські виробники отримають по $1 мільйону

Три українські виробники отримають по $1 млн на реалізацію та масштабування розробок проти ворожих дронів, повідомило Міністерство цифрової трансформації за підсумками Drone Hackathon «Anti-Shahеd».

► Читайте телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Протидія іранським «шахедам»

За результатами конкурсу обрали трьох переможців, які презентували найефективніші проєкти, кожен із них отримає по $1 млн для реалізації та масштабування технологічних розробок, які допоможуть боротися з «шахедами».

За словами віцепрем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайла Федорова, зараз критично важливо створити альтернативні системи протидії іранським «шахедам».

Читайте: Мисливець на «шахедів»: Мінцифри оголосило конкурс на $1 мільйон за найкращу розробку

З переможцями Drone Hackathon «Anti-Shahеd» укладуть контракти на $1 млн, які підуть на якнайшвидшу реалізацію розробки.

Нові технології допоможуть боротися з іранськими «шахедами», щоб не витрачати потужні ресурси сил ППО.

«Щоб постійно ефективно протидіяти новим атакам ворожих БПЛА, нам необхідно впроваджувати нові системи з виявлення, ідентифікації та знищення цілей», — заявив генерал-майор Збройних сил України Володимир Коваль.

Нагадаємо

Раніше в межах «Армії дронів» уже відбувся перший Drone Hackathon. Із 30 сформованих команд, які презентували технологічні рішення в розвитку БПЛА, шестеро стали переможцями. За пів року вони втілили свої ідеї в продукт, який продемонстрували на полігоні.

Автор:
Ярослав Голобородько
Редактор стрічки новин Ярослав Голобородько
Пише на теми: Макроекономіка, фондовий ринок, криптовалюта

Коментарі - 19

+
+60
bonv
bonv
27 червня 2023, 10:45
#
Все це дуже повільно. Шахеди не від вчора літають…
+
+15
Oleksii Ch
Oleksii Ch
27 червня 2023, 10:54
#
Так може сядеш та зробиш швиденько власну технологію?

Ті люди, що в хакатоні приймають участь, вони не вчора почали над проблемою думати. Особисто знаю одну з таких команд. Перед тим як показати комісії робочій прототип, треба не один мішок солі зʼїсти.
+
+30
bonv
bonv
27 червня 2023, 11:04
#
Хто за це відповість??? Миколаїв не повторив долю Херсона тільки завдяки тому, що генерал-майор Дмитро Марченко зміг підняти місцевих для оборони міста, що і зламало хід нападу РФ на південну частину України.
Як говориться в матеріалі Бі-бі-сі, багато місцевих розповіли, що росіяни не змогли взяти місто завдяки генералу Марченку. «25 лютого о 04:00 ранку заїжджаю в Миколаїв, і, м’яко кажучи, сторопів. Жодного блок поста, патруля, військового або поліцейського. Повністю порожнє місто — заходь і бери», — поділився Марченко.
«Поїхав по військових частинах. Заїхав у свою рідну 79-ту бригаду. Заїхав в 36-ту. Питаю: «Яке у вас завдання?» Вони кажуть: «Кругова оборона військової частини». Кажу: «Ви що не розумієте, що якщо танки зайдуть в місто, то ваша кругова оборона [впаде]?», — згадав генерал.
Він зазначив, що у військових у Миколаєві станом на 26 лютого 2022 року плану оборони міста не було.
«На 26 лютого плану оборони міста не було, а він повинен був бути ще 23 числа. Його просто не було фізично. Коли запитав, де він, мені сказали: «Ми ще карту не склеїли». Я кажу: «Ви нормальні люди? Херсон захопили, а ви ще карту не склеїли?», — обурився військовий.
Однак, як відзначило видання Миколаєву вистачило того, чого не вистачило Херсону — часу.
Де була зе-влада? Чому здавали міста без підготовки до оборони? Хто за зраду відповість?
+
0
zzzachary
zzzachary
27 червня 2023, 14:47
#
При чому тут це до Шахедів?
+
+30
bonv
bonv
27 червня 2023, 16:49
#
Не тобі написано. Проходи стороною., якщо не вкурив.
+
+30
bonv
bonv
27 червня 2023, 10:54
#
Владі вигідна війна… Вибори…
+
0
matroskin
matroskin
27 червня 2023, 12:15
#
Ну то треба було не до Мальдівів на відпочинок їхать, а потім заставить Україну бордами: «Хто не за мене-агент кремля», а шукати союзників, зброю, кошти і витісняти окупантів.
+
+30
bonv
bonv
27 червня 2023, 16:49
#
Ти про Оман глаголив і травневі шашлички? 100 пудів.
+
0
matroskin
matroskin
27 червня 2023, 21:00
#
То шо ж таки мішало Вашому кумиру, зїздить в Оман, на шашлики, а потім залучить мільярди $ військової та фінансової підтримки і боронити країну? Чому він обмежився Мальдівами?
+
+30
bonv
bonv
27 червня 2023, 21:11
#
Україна готує технічно-економічне обґрунтування (ТЕО) для створення перших платних шляхів у Дніпропетровській, Київській, Львівській, Одеській і Полтавській областях.
Вартість проекту становить $6,5 млрд, повідомив глава Держагентства відновлення Мустафа Найєм на круглому столі у рамках конференції з відновлення України у Лондоні, передає агентство «Інтерфакс-Україна».
«Зараз робимо ТЕО для Дніпропетровської, Київської, Львівської, Одеської та Полтавської областей. І це ТЕО готується за рахунок бюджетних коштів. Загальна вартість проекту становитиме близько 6,5 млрд», — сказав Найєм.
Він зазначив, що це один з найперспективніших проектів в Україні. І уряд уже зареєстрував законопроект, який дає змогу його реалізувати. Велике зе-крадівництво в дії.
+
0
matroskin
matroskin
27 червня 2023, 21:50
#
Ну що Ви цитатник ще той я знаю, Ви забули дописать, що Єрмак буде на дорозі гроші готівкою збирать.
Але, питання було чому обмежились відпочинком на Мальдівах?
Ладно з Зеленським «ніхто в світі говорить не буде», ну ГЕТЬМАН,! високоповажний та авторитетний" в усьому світі сивочолий гетьман, чому ж не став шукати зброї і підтримки?
+
+30
bonv
bonv
27 червня 2023, 21:52
#
В «зелених» окулярах трави не видно.
*** для себе уже відповіли на питання: хто розмінував Чогар, хто здав майже увесь південь України за 4 дні, хто організував оточення і здачу Маріуполя, хто розформував танкову бригаду в Овручі, хто допустив прорив орків через Чорнобиль, хто вивів спецназ із Гостомеля за день до вторгнення, хто оточив себе любими друзями-зрадниками і казнокрадами?
Велике крадівництво!!! Забрані в армії гроші — побудувані на них дороги від кацапських рубежів до Києва. Провалене два роки поспіль державне військове замовлення, переведені військові заводи на одно- дводенний робочий тиждень. Закриті ракетні програми, вилучені та зачинені на складах «Стугни», «Джавеліни» та NLAWи, зачинені в тюрмах толкові генерали за надуманими звинуваченнями. Ігнорування розвідданих західних партнерів про вторгнення, обман населення, що призвело до жахливих трагічних наслідків…Про вторгнення вже всі знають похвилинно, немає потреби викладати…
А шашлики, а просто перестати стріляти? Просто подивитися путіну в очі? Гірше ж точно не буде (с)
А шо, в зе-методичці нічого не скзано, як Зе ще в 2021-му відмовлявся від закупок пропонованої зброї, і навіть від Stinger-ів та NLAW-ів, які Байден та Джонсон насильно впихнули в Міноборони Резнікову напередодні повномасштабного вторгнення… І як ті ж самі NLAW-и зберігались в неналежних сховищах/умовах, в результаті чого в них за місяць відсиріли акумулятори?
+
0
matroskin
matroskin
27 червня 2023, 21:59
#
«хто розмінував Чогар» Ви свої цитати, залиште для собі подібних ідіотів. Міст в Чонгарі, з 2014 року був під контролем рф, то ж хто його мінував чи то розміновував запитайте в мацкві. Українське КПП знаходилось за декілька км від нього на материку. Відкрийте гугл карти й подивіться де Чонгар, де «замінований міст», де проходив кордон, і кому належав той міст з 2014 року. :)
І повторюсь: чому обмежились відпочинком на Мальдівах?
+
+30
bonv
bonv
27 червня 2023, 22:09
#
За 3 дні до вторгнення Зеленський виступив в Раді, де голосували за підвищення бюджету для Армії і сказав: Якщо ми підвищимо бюджет на Армію, то не залишиться на дороги…
до речі, по цим дорогам дуже швидко доїхали до Києва, Миколаєва, Маріуполя, Мелітополя, Енергодару…
+
0
matroskin
matroskin
27 червня 2023, 22:18
#
Та проїхали з Зеленським.
Чого Петро обмежився Мальдівами?
Чого Петро не підвищив той бюджет?
Чого Перту ніхто «насильно не впихнув Джавелінів»?
Чого Петро не зірвав той міст про який Ви вище писали і віддав його росіянам в 2014 році, чому він його не зірвав з 2014 по 2019?
+
+30
bonv
bonv
27 червня 2023, 22:21
#
Гірше ж точно не буде ©
А шашлики від нелоха, а просто перестати стріляти? Просто подивитися путіну в очі? Зебл*дям сци в очі а вони божа роса.
І все порох винен з 2019 року і понині — у зебілів…
Та проїхали з Порошенко.
Як там клоун в Омані двіжував і з ким з расєї?
+
0
matroskin
matroskin
27 червня 2023, 22:35
#
«Клоун» після «двіжа в Омані», за 3 години після вторгнення оголосив військовий стан, добився підтримки 51 країни, залучив близько 50 млрд$ військової та фінансової допомоги, переконав світ надати Україні передові зразки зброї та отримав її (поки що окрім літаків). Витрати бюджету на оборону в 2017 році були 129 млрд, в 2022−320 млрд. Я відповів.
Чекаю на відповідь: Чого Петро обмежився лише Мальдівами?
+
+30
bonv
bonv
27 червня 2023, 22:41
#
Оголосило воєнний стан?:) А мав в штанці накладати?
Зеленський чотири рази «відкосив» від армії — Міноборони.
Кандидат у Президенти шоумен Володимир Зеленський чотири рази проігнорував повістки, надіслані йому під час мобілізації 2014 -2015 років.
Про це повідомляє Міністерство оборони України у відповідь на запит народних депутатів Бригинця, Мамчура, Чорновол та Бондаря.
Зокрема, у документі йдеться, що громадянин Зеленський Володимир Олександрович є придатним для військової служби, але службу у ЗСУ не проходив.
«Для призову під час мобілізації громадянину Зеленському В. О. надсилалися повістки: 15.04.2014, 23.06.2014, 15.08.2014, 10.05.2015
«Громадянин Зеленський В. О. до військового комісаріату за викликом не прибував».
Нагадаємо, що 12 квітня народний депутат Тетяна Чорновол заявила, що звернеться до Міноборони, аби там спростували чи підтвердили інформацію, чи ухилявся Зеленський від мобілізації у 2014 році.
+
0
matroskin
matroskin
27 червня 2023, 22:52
#
Не знаю хто у Вас куди біг, мабуть по «замінованому» чонгарському мосту, але «щоб здати Україну» бігати не потрібно було, просто треба було просто виконувати Мінські угоди.
Я Вас прошу, Ви або дайте відповідь, або хватить тут копіпастить методичку.
Я нагадаю питання: Чого Петро обмежився лише Мальдівами?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися