Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 квітня 2021, 20:02

Головне за тиждень: скільки може коштувати Приватбанк, як заробити на футболі та євробондах, обвал біткоїна і новий податок на автівки

Приватбанк готують на продаж: хто може купити і скільки заплатить
Голова НБУ публічно анонсував для іноземних інвесторів продаж Приватбанку. Однак бажаючих купити спірний актив поки не видно. Та й топ-банкіри в один голос заявляють: рано, ще не час. «Мінфін» розбирався, на що розраховують в Нацбанку.

Як купити єврооблігації України: «поріг» входу, дохідність, комісії
Банки намагаються популяризувати єврооблігації України серед населення. Йдеться про держоблігації, що розміщуються на закордонних біржах в доларах і євро, ставки за якими досягають 7,4%. Але вкладати потрібно не менше $200 тис. і мінімум на 3 роки. Що ще повинен враховувати інвестор, розбирався «Мінфін».

Томаш Фіала про біткоїн: «Дуже спекулятивна інвестиція, тому утримався»
Голова інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала розповів «Мінфіну» про цілі в банківському бізнесі, інвестиції в комерційну нерухомість, перспективи співробітництва України з МВФ і валютний курс.

Костянтин Вайсман: Минулого року вклався в акції PayРal. Це принесло мені понад 150%
70% дохід на акціях минулого року і майже «мінус» 10% за підсумками трьох місяців 2021 року на акціях технологічних компаній. Такі особисті результати інвестиційної діяльності професійного банкіра та інвестора Костянтина Вайсмана. «Коли акції падають, залишається або сидіти і терпіти, або йти в кеш, або змінювати стратегію», — говорить він. Про те, як визначитися з вибором, він розповів «Мінфіну».

Порівнюємо вкладення в S&P 500 та інші індексні фонди: дохідність і ризики
Придбання ETF, який орієнтується на індекс S&P 500, стало першою власною інвестицією «Мінфіну». Зараз ці папери — одне із найкращих наших вкладень, що вже показало дохідність близько 10%. Але і ця інвестиція має свої недоліки — пояснюємо, чому і як редакція підстрахувалася.

Олександр Писарук: «Найбільш жорсткий банк у плані фінмоніторингу — це саме Райффайзен»
В інтерв'ю «Мінфіну» голова правління Райффайзен Банку Аваль розповів про діджиталізацію фінустанови, кадрові ротації, непривабливість банківського сектору для іноземців та власні інвестиції.

Як «Мінфін» заробив на створенні футбольної Суперліги
Вчора, 19 квітня, 12 футбольних клубів оголосили про створення Суперліги — турніру, альтернативного Лізі чемпіонів УЄФА. Ця новина сколихнула фондовий ринок. Акції «Ювентуса» і «Манчестер Юнайтед» — клубів-засновників Суперліги — зростають, немов трансферна вартість Ерлінга Холанда. У портфелі «Мінфіну» — 5 акцій «МЮ».

Курс біткоїна обвалився нижче $50 тисяч
​У п'ятницю, 23 квітня, курс біткоїна на криптобіржі Binance знизився на 11%, до 48-денного мінімуму в $48,4 тис.

За автомобіль дорожче $43 тисяч доведеться заплатити податок. Мінфін готує правки до Податкового кодексу
Міністерство фінансів пропонує розширити базу оподаткування транспортним податком. Про це свідчить відповідний законопроєкт з поправками до Податкового кодексу.

Коментарі - 2

+
0
Італій .
Італій .
24 квітня 2021, 8:21
#
===новый налог на авто

Каким боком он новый? Опять журанажа и хайп.
+
0
Chu123
Chu123
25 квітня 2021, 1:02
#
Минимум 200 тыс долларов 😂 это к депутатам. Но им эти евробонды тоже даром не нужны
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися