Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 листопада 2020, 12:10

НБУ спростив отримання пенсій і соцвиплат через Укрпошту

Національний банк спростив для операторів поштового зв’язку процедуру ідентифікації та верифікації одержувачів пенсій, грошової допомоги, субсидій і інших виплат від 5 тис. до 30 тис. грн. Про це йдеться повідомленні регулятора.

Національний банк спростив для операторів поштового зв’язку процедуру ідентифікації та верифікації одержувачів пенсій, грошової допомоги, субсидій і інших виплат від 5 тис.
Фото: ukranews.com

Що дозвляє рішення 

Рішення дозволить поштовим операторам безперебійнозабезпечувати виплати пенсій та грошової допомоги за відсутності автоматизації в їх відділеннях.

Водночас українські пенсіонери та інші одержувачі грошової допомоги не відчують жодних незручностей під час ідентифікації та верифікації.

Відтепер працівник оператора поштового зв’язку під час виплати коштів від 5 тис. до 30 тис. грн для ідентифікації та верифікації має лише звірити ідентифікаційні дані клієнта з зазначеними у виплатних документах або бланках поштових переказів.

Після звіряння й клієнт, й представник поштового оператора проставляють власноручні підписи у виплатних документах. Виплатні документи мають бути оформлені належним чином, та зберігатися протягом строків, визначених законом про фінансовий моніторинг.

Постанова набула чинності з 14 листопада 2020 року.

Нагадаємо

НБУ затвердив нові правила фінмоніторингу в банках, якими зокрема передбачена дистанційна ідентифікація та верифікація клієнта.

З 1 січня 2021 року отримувачі пенсій, допомог, субсидій, інших соціальних виплат проходитимуть превентивну верифікацію.

У жовтні в Пенсійному фонді роз'яснили, як скористатися сервісом автоматичного призначення пенсії.

12 листопада стало відомо, що Кабмін спростив процедуру відкриття поточних рахунків одержувачам пенсій та грошової допомоги.

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»:
22,9% річних у гривні +50 грн від «Мінфіну»

Коментарі - 2

+
+30
bonv
bonv
16 листопада 2020, 12:14
#
Наступного року українці перестануть отримувати соціальні пенсії. Про це йдеться в постанові Кабміну №1098.
Право на спеціальну пенсію мали ті, кому не вистачає стажу. Такі виплати призначатимуть лише до січня 2021-го. Після цього літні українці без стажу ризикують зовсім опинитися без допомоги, розповідає Obozrevatel.
Соцпенсія повинна компенсувати різницю між тими доходами, які є, і прожитковим мінімум для непрацездатних. Зараз це - 1712 грн.
Якщо бюджет вашої родини не покриває зазначену цифру, то різницю компенсують із бюджету. Безробітнім виплачують повний прожитковий мінімум.
Однак, за умови наявності другого авто, мотоциклу, або якщо площа житла перевищує 21 «квадрат» на людину і 10,5 «квадратів» на сім'ю, гроші не платитимуть.
+
0
Sage05
Sage05
16 листопада 2020, 14:54
#
«літні українці без стажу ризикують зовсім опинитися без допомоги»- поучительная басня про муравья и стрекозу, ничему не научила их, ну что же...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися