Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 листопада 2020, 17:42

Через карантин в Україні змінили процедуру відкриття пенсійних рахунків

Кабінет Міністрів України спростив процедуру відкриття банківського рахунку для одержувачів пенсій та грошової допомоги. Про це прийнято відповідну постанову на сьогоднішньому засіданні Кабміну.

Через карантин в Україні змінили процедуру відкриття пенсійних рахунків
Фото: pon.org.ua

Як було раніше

Потрібно було йти до Пенсійного фонду, потім до банку для відкриття рахунку, потім чекати, потім знову до банку. Це була ціла процедура, досить обтяжлива, і під час коронавіруса стала ще й дуже небезпечною.

«Тепер повинна запрацювати політика одного звернення, коли людина просто звертається до Пенсійного фонду, далі за зверненням самого фонду або органу соціального захисту буде відкрито рахунок у банку», — сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Восени понад 1,6 мільйона українців отримали підвищені пенсії

Як буде тепер

Спрощення процедури відкриття поточних рахунків одержувачам пенсій та грошової допомоги передбачає можливість відкриття таких рахунків за зверненням органів Пенсійного фонду та органів соціального захисту населення. Це роблять уповноважені банки за бажанням одержувача коштів.

«Для відкриття такого рахунку потрібно буде лише один раз звернутися до органу Пенсійного фонду України або органу соціального захисту населення. Це допоможе одержувачам вибрати спосіб отримання виплат через поточні рахунки в уповноважених банках. Крім того, це водночас поширить практику використання безготівкових розрахунків і, відповідно, зменшить контакти з іншими особами, що особливо небезпечно для осіб похилого віку», — йдеться у пояснювальній записці до проєкту постанови.

Хронологія подій

9 листопада 2020 року заступник міністра охорони здоров'я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що найближчим часом уряд ухвалить рішення про застосування жорстких карантинних заходів у вихідні дні.

Читайте також: Європа йде на жорсткий карантин — ЗМІ

МОЗ пропонує встановити додаткові карантинні обмеження на території України і заборонити проведення всіх масових культурних заходів, обмежити діяльність зон харчування, дитячих кімнат і розважальних зон у ТРЦ, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів.

Також передбачається рекомендувати суб'єктам господарювання впровадити окремий час для обслуговування осіб старше 60 років.

Крім того, МОЗ пропонує в «червоних зонах» епіднебезпеки дозволити працювати магазинам, але з 7:00 до 20:00, при цьому щоб кількість відвідувачів не перевищувала однієї людини на 20 кв. м.

Карантин вихідного дня введено в Україні з 14 листопада.

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»:
22,9% річних у гривні +50 грн від «Мінфіну»

Коментарі - 2

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
11 листопада 2020, 19:59
#
АТБ — одно время вводил рекомендованное время для обслуживания пенсионеров — бестолку, пенсионеры шарятся по магазинам ежедневно и по несколько раз на день…

Делать то все равно нечего…
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
11 листопада 2020, 23:59
#
Вот бы ещё и НБУ поднапрягся и упростил закрытие счетов клиентов в карантин,
обязав все укрбанки принимать заявки на закрытие - удалённо, без посещения отделений банков...

Пользы бы принесло в разы больше, но в нашей стране заботятся ТОЛЬКО о пенсионерах,
а трудоспособное гнобят по полной программе...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися