Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 травня 2019, 19:01

Кабмін розробив порядок перевірки отримувачів субсидій

Уряд визначив порядок здійснення верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій та інших соціальних виплат, які здійснюються за рахунок державних коштів. Про це повідомила прес-служба міністерства.

Уряд визначив порядок здійснення верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій та інших соціальних виплат, які здійснюються за рахунок державних коштів.
Фото: business.ua

Принцип верифікації

Згідно з Порядком, для верифікації будуть використовувати інформацію, що впливає на визначення права на отримання та розмір таких виплат.

Верифікація держвиплат, яку проводить Мінфін, має на меті сприяти розбудові справедливої системи соціального забезпечення в Україні, підвищити адресність держвиплат, оптимізувати бюджетні видатки.

Процес верифікації спрямований на те, щоб кінцевими отримувачами державних виплат були саме ті громадяни, які потребують допомоги держави.

Як оброблятимуть дані

3 квітня уряд також затвердив механізм обробки персональних даних, які використовуються під час верифікації, їх склад, спосіб збору, умови їх зберігання.

Крім того, визначено заходи забезпечення захисту персональних даних від несанкціонованого доступу, неправомірного використання або втрати.

У повідомленні зазначено, що протягом 2018 року за результатами верифікації державних виплат Мінфін надав понад 7,5 млн рекомендацій щодо перевірки близько 2,6 млн отримувачів соціальної допомоги.

Органи, що здійснюють такі держвиплати, підтвердили до повернення в бюджет за вказаний період неправомірно призначених державних виплат на загальну суму понад 50 млн гривень.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися