Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2020, 20:14

Як вибори в США позначаться на курсах українських обмінників у вихідні

Цей тиждень не зміг додати позитиву гривні по долару. За 26-30 жовтня американська валюта на міжбанку подорожчала на 19 копійок —  до 28,50/28,52 грн, а в обмінниках фінкомпаній ввечері в п'ятницю, 30 жовтня, долар продавали по 28,50 — 28, 56 грн і навіть вище.


Трохи кращою була ситуація з євро і рублем. Эвровалюта за п'ять робочих днів подешевшала на торгах з 33,49/33,51 до 33,28/33,30 грн. Рросійський рубль обвалився з 0,3702/0,3705 до 0,3589/0,3593 грн. Але в обох випадках спрацював лише фактор падіння курсів цих валют на світових майданчиках. Заслуги української економіки в зміцненні гривні щодо євро та російського рубля немає.

Готівковий ринок, як і раніше, в ці дні повністю орієнтувався на поведінку міжбанку і лише коригував свої цінники по євровалюті та рублю в залежності від ситуації на торгах.

Валютні ризики в країні підвищує:

  • фінішна пряма президентських перегонів в США;
  • невизначеність щодо перспектив швидкого отримання надійної вакцини для боротьби з коронавірусом на фоні нової хвилі захворюваності в світі та в Україні;
  • неоднозначні рішення української судової гілки влади в частині протидії корупції;
  • «зависання» траншу МВФ;
  • напруження політичної боротьби в органах місцевого самоврядування після  виборів.

Читайте такожЧи буде долар по 30 гривень після американських виборів (відео)

Тому фінансисти на ці вихідні  зберігатимуть високий рівень спреда при виставленні своїх цінників по долару, євро і рублю.

Орієнтуватимуться власники обмінників на:

  • реальний попит і пропозицію по готівковій валюті в своєму регіоні;
  • обсяг наявної в їхньому розпорядженні готівкової гривні та валюти;
  • рівень конкуренції між обмінниками;
  • поведінку пари євро/долар на азіатській, нічний для України сесії;
  • власні індивідуальні завдання в залежності від фінансових можливостей їхньої клієнтури.

Курс валют на 31 жовтня — 1 листопада

Котирування готівкового долара в більшості пунктів обміну валют будуть у межах: прийом 28,30- 28,45 грн і продаж 28,50- 28,65 грн при спреді від 15 до 25 коп. Деякі обмінники можуть скорегувати розраховані «Мінфіном» курси ще на «плюс»-«мінус» 2-5 коп в залежності від своїх індивідуальних завдань.

Читайте також: Долар поховає не держборг США, а цифрові валюти центробанків — експерт

Котирування євро. Євровалюта, як і раніше, залишиться у фінансистів головним інструментом для спекуляцій на ці вихідні. Нестабільна ситуація по парі євро/долар перед прийдешніми, 3 листопада виборами в США на фоні загострення проблеми з коронавірусом дозволяють спекулянтам активно заробляти на цьому.

Робитимуть вони це як за рахунок гри по даній парі на зовнішніх ринках, так і на коливаннях курсу євро щодо гривні на внутрішньому ринку. Власники обмінників коригуватимуть свої цінники по євро на вихідні в залежності від того, як поведе себе євро на азіатській п'ятничної сесії.

За розрахунками «Мінфіну», цінники готівкового євро на ці вихідні перебуватимуть у межах: прийом 33,05- 33,20 грн і продаж 33,25 -33,45 грн при спреді від 20 до 35 коп.

Котирування російського рубля. У суботу та неділю власники обмінників по ньому працюватимуть в основному лише виходячи з реального попиту і пропозиції по рублю в своєму регіоні.

Читайте також: Як гарантуються вклади в іноземній валюті. Роз'яснення ФГФВО (відео)

За нашими розрахунками, на вихідні обмінники прийматимуть рубль по 0,355-о 0,358 грн, а продаватимуть по 0,361-0,369 грн.

Коментарі - 5

+
+45
bonv
bonv
31 жовтня 2020, 11:16
#
МВФ назвав запровадження в Україні електронного декларування важливим елементом двосторонньої взаємодії.
Фонд закликав посилити ефективність всіх антикорупційних органів у державі, йдеться у відповіді речника МВФ на запит Укрінформу.
«Запуск комплексної електронної системи доступу до інформації про активи та доходи високопосадовців у 2016 році був і залишається критично важливим кроком уперед в боротьбі з корупцією, і його не потрібно скасовувати», - зауважили у МВФ.
Найважливішим елементом взаємодії МВФ з Україною впродовж останніх років залишається створення ефективної антикорупційної бази.
«Підтримка та посилення ефективності всіх антикорупційних інституцій в Україні є ключовим фактором для розгортання більш потужного та рівного зростання, а отже, є важливим зобов'язанням за програмою, підтриманою МВФ», - зауважується у відповіді.
+
+60
Maleficarum
Maleficarum
31 жовтня 2020, 11:30
#
Значится  так  что  и  куда  «отразится»  В  свете  вчерашнего  роста  вечернего  на  МБ  при  том  факте  что  НБУ  таки  заливки  сделал  для  проседания  курса но  это  опять как  и  предыдущие два  дня заливок- не  помогло-  тренд  повышательный  остаётся...  МБ   закрылся  ростом..  Чувствуется  дефицит  предложения  доллара..  Такова  же  ситуация  и на  наличке  сохранится..  Спрос  есть..  Усиленный   вышеперечисленными  факторами  «Минфина»  предложение  доллара-  сокращается  При    росте  плохо  его  несёт  народ..  Жмут  и  ждут  ещё  более высокого  курса..  Так  что  на  сии  выходные  не  исключаю  варианта  узреть  биды  на  оптах   по  цифрам 28.55
+
0
zaNOza :)
zaNOza :)
1 листопада 2020, 18:07
#
Не несут — вы про спекулянтов или простых смертных?
+
0
Kuzyalik
Kuzyalik
31 жовтня 2020, 14:27
#
Настолько независим,что со страхом ждешь,кто же победит в США
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
2 листопада 2020, 0:58
#
Какой-то вы пугливый стали последнее время...

Кто бы из претендентов не победил - доллар США не перестанет существовать с завтрашнего дня...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися