Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2020, 8:41

Як гарантуються вклади в іноземній валюті. Роз'яснення ФГФВО (відео)

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у разі банкрутства банку відшкодовує не тільки гривневі, а й валютні вклади, але у гривневому еквіваленті, на суму не більше 200 000 грн. Про це йдеться у відеороз'ясненні Фонду у фейсбуці.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у разі банкрутства банку відшкодовує не тільки гривневі, а й валютні вклади, але у гривневому еквіваленті, на суму не більше 200 000 грн.
Фото: delo.ua

Скільки вкладів у валюті

За словами заступника директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Віктора Новікова, зараз понад 40% депозитів у банках-учасниках ФГВФЛ – це вклади в іноземній валюті.

Як здійснюються виплати

«Гарантії Фонду поширюються на вклади в іноземній валюті, але виплати за ними здійснюються у гривні», – зазначив він.

Перерахунок здійснюється за офіційним курсом НБУ на день початку процедури виведення неплатоспроможного банку з ринку, або на день початку ініційованої НБУ ліквідації банку.

Читайте також: Нацбанк зберіг облікову ставку: як відреагували депозити

Наприклад, якщо 27 листопада 2018 року банк був визнаний неплатоспроможним, а наступного дня, 28 листопада, у ньому була запроваджена тимчасова адміністрація, вкладник з депозитом $3000 та нарахованими відсотками $60 через 20 робочих днів отримає від ФГВФЛ відшкодування у розмірі 85 986 грн ($3060 х курс НБУ 28,10 на 28 листопада 2018 року = 85 986 грн).

«Пам'ятайте, що Фонд відшкодовує валютні вклади у гривневому еквіваленті, але не більше граничної суми відшкодування (200 000 грн)», – зазначив Новіков.

Каталог Мінфіну — найкращий спосіб підібрати оптимальний депозит і отримати бонус до ставки!

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися