Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 жовтня 2020, 13:01

Morgan Stanley зробив ставку на Україну і пояснив чому

Аналітики Morgan Stanley заявили: настав час підготуватися до ралі валют ринків, що розвиваються, і суверенних кредитів. Вони назвали перспективні, на їхню думку, валюти і оголосили список країн, в яких збільшили свою присутність. Financial One наводить головні висновки фінансистів.

Основні фактори впливу

Експерти вказують на сприятливі сезонні фактори, а також на близькість президентських виборів у США, через що для несподіваних сюрпризів залишилося вкрай мало часу.

День виборів настане рівно через тиждень, і деякі учасники ринку роблять все більші ставки на перемогу кандидата від демократичної партії.

Президент Дональд Трамп відстає від колишнього віце-президента Джо Байдена в загальнонаціональних опитуваннях, у тому числі в тих штатах, що вагаються, у міру того як обидва кандидати готуються до останнього тижня передвиборчої кампанії перед голосуванням 3 листопада.

Читайте також: Яким буде курс долара при президенті Байдені

«Схоже, що ринок недооцінює ймовірність обвалення «блакитної хвилі», — заявили аналітики Morgan Stanley в п'ятницю у дослідницькій записці, маючи на увазі можливість того, що демократична партія посяде більшість у Білому домі, Сенаті та Палаті представників.

«Оскільки часу все менше, і проголосувала вже велика кількість людей, ми думаємо, що можливість істотної зміни обставин сильно обмежена», — заявили аналітики на чолі з Джеймсом Лордом.

«Хоча результат виборів, звичайно, залишається невизначеним, для тих, хто прогнозує перемогу демократів, співвідношення ризик/винагорода країн, що розвиваються, виглядає переконливим, особливо в разі єдиного уряду, результатом якого можуть стати більш суттєві фінансові стимули і більш послідовна економічна політика».

Аналітики банку з Уолл-стріт заявили, що їм подобаються бразильський реал, мексиканський песо і колумбійський песо, а також повідомили про відкриття довгих позицій на південноафриканський ранд і російський рубль.

Також Morgan Stanley розповів про збільшення присутності у Південній Африці, Бразилії, Єгипті, Гані, Україні та мексиканській Pemex.

Експерти вважають, що на додаток до меншої кількості політичних ризиків настала сильна частина року для ринків, що розвиваються. Це означає, що прийшов час для ставки «олл-ін на ринки, що розвиваються».

Читайте також: Інвестори-профі: через рік долар буде дешевше, ніж зараз

Вакцина від covid-19

Що стосується пандемії коронавірусу, аналітики заявили, що ринки, що розвиваються, будуть «більш повноцінно» брати участь у відновленні глобального зростання, коли з'явиться ефективна вакцина проти covid-19.

«Якщо це станеться, ми зможемо побачити перехід інвесторів від областей світової економіки, які вже відновилися (наприклад, Китаю), до інших ринків, що розвиваються», — додали вони.

Виробники ліків і дослідницькі центри усіма силами намагаються зробити вакцину від covid для масового використання, щоб покласти край пандемії коронавірусу, що забрала понад 1,15 млн життів.

Надія на отримання надійної вакцини до кінця року зміцнилася у понеділок після того, як британський фармацевтичний гігант AstraZeneca заявив, що його кандидат на вакцину викликав імунну відповідь як у літніх, так і у молодих людей.

Вакцина, що розробляється AstraZeneca у співпраці з Оксфордським університетом, вважається одним з лідерів, які отримали схвалення регулюючих органів.

Крім того, радник Білого дому з коронавірусу доктор Ентоні Фаучи повідомив в інтерв'ю для BBC, що результати тестування потенційно «безпечної і ефективної» вакцини будуть відомі до початку грудня.

На даний час США реєструють більше нових випадків захворювання коронавірусом в середньому за 24 години, ніж будь-коли раніше з початку пандемії. Згідно з даними, зібраними Університетом Джона Хопкінса, в країні зафіксовано понад 8,6 млн випадків зараження вірусом, більше, ніж у будь-якій іншій країні світу, з 225 239 смертельними наслідками.

Кількість випадків захворювання вірусом також збільшується у Європі: у Франції встановлено нові антирекорди, а в Іспанії оголошено надзвичайний стан.

Читайте також: Інвесторам час визначатися: три стратегії перед виборами у США

Аналітики Morgan Stanley заявили, що прийшов час підготуватися до ралі валют ринків, що розвиваються, і суверенних кредитів.

Коментарі - 9

+
+41
lika197
lika197
28 жовтня 2020, 13:47
#
Буа-ха-ха-ХА-ХАА!
Держите моё пиво…
+
+15
bonv
bonv
28 жовтня 2020, 16:24
#
Смішно.. Особливо про рубль:))))
+
+24
sadbuttrue
sadbuttrue
29 жовтня 2020, 8:53
#
Все правильно він написав. Я теж не розумію чому «дерев‘яний» взагалі представлений у світовій фінансовій системі а ще у 2014 іх треба було відключити від swift, але ж толерасти та особиста фінансова зацікавленість змащена підкупом продажних чинуш у ЄС та штатах зробила свою справу. Таким чином, висновки «експертів» які сидіять за 10 тис. км від нас і «умнічают» щодо вплюти краіни для якоі розпад це питання часу, виглядає щонайменше смішно
+
+64
Petr Maslov
Petr Maslov
28 жовтня 2020, 18:21
#
В Морган Стенли набрали аналитиков из клана Зе...
+
+15
Kuzyalik
Kuzyalik
30 жовтня 2020, 15:57
#
Там такие,как рашкован. Странно,как это покупные патриоты ахметовские допустили к такому деликатному телу,как  МВФ,такого человека с такой фамилией. Зрада.
+
+14
preyvanamor
preyvanamor
29 жовтня 2020, 1:17
#
Приблизно рік назад аналітики ЦЬОГО Ж БАНКУ казали, що в Америці газ буде по 1,5 протягом наступних 10 років! А газ потоптався біля 1,5 і тепер вже коштує 3,2 стабільно, навіть коли все навколо валиться!
+
+14
optyma
optyma
29 жовтня 2020, 7:46
#
А аналитега случаем не Яценюком звали?)) Ну это так, чисто для себя))
+
0
Kuzyalik
Kuzyalik
30 жовтня 2020, 15:58
#
Это всё аналитики ахметова.
+
+15
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
29 жовтня 2020, 11:56
#
Трамп VS Байден: будет ли доллар по 30 гривен после американских выборов

https://www.youtube.com/watch?v=LwxIjGkraUw&feature=youtu.be

Подписывайтесь на youtube-канал «Минфин», оставляйте комментарии с вопросами под видео
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися