Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 жовтня 2020, 14:22

Нацбанк анонсував гарантування вкладів у кредитних спілках

Нацбанк ініціює запровадження системи гарантування вкладів у кредитних спілках після вивчення цього питання.  Про це сьогодні заявила перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова під час прес-конференції з нагоди міжнародного дня кредитних спілок.

«Для запровадження системи гарантування вкладів ми маємо розуміти фінансову готовність кредитних спілок до участі у такому фонді. Адже такі зміни призведуть до додаткових внесків, а значить і додаткових витрат», — пояснила Рожкова. Наразі ж, повідомила вона, прибутковість кредитних спілок вкрай низька.

Крім цього, наголосила Рожкова, Нацбанк має визначити, чи готові кредитні спілки до таких змін з погляду роботи інформаційних систем. «Для того, щоб стати членом Фонду гарантування потрібно забезпечувати регулярну і досить детальну звітність. Це вимагатиме додаткового операційного навантаження», — сказала перший заступник голови НБУ.

Обирай депозит в каталозі від «Мінфіну» та отримай до 11,1% річних

Як повідомила директор департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ НБУ Ольга Гурбич, у наступному році НБУ планує визначитись із оптимальною моделлю системи гарантування вкладів у кредитних спілках.

Скільки зараз кредитних спілок

Наразі в Україні зареєстровано 327 кредитних спілок і спостерігається тенденція зменшення їх кількості. Так, за підсумками І кварталу цього року їх було 335, а ІІ кварталу – 328.

Водночас активи кредитних спілок цього року зростали. На кінець І кварталу цього року вони становили 2,542 млрд грн, а ІІ кварталу – 2,567 млрд грн.

Читайте також: Кредитні спілки. НБУ дав роз'яснення, які права та ризики учасників

Нагадаємо, як повідомляв «Мінфін», з 1 липня 2020 року НБУ став регулятором кредитних спілок, а також страхових компаній, ломбардів та інших фінансових установ.

Коментарі - 6

+
+114
Кино Индустрия
Кино Индустрия
15 жовтня 2020, 14:25
#
Лучше инициируйте увеличение гарантированной суммы и освободите от налогов. Вот это реальная польза будет)
+
+51
Rebel
Rebel
15 жовтня 2020, 14:42
#
Скоро буде вам увєлічєніє налогов і освобождєніє от вкладов. :)
+
+19
bonv
bonv
15 жовтня 2020, 15:13
#
Для себе — зарплати і премії непомірно підняти. Для народу — штрафи збільшити, податки збільшити, тарифи підняти — зе-реальність.
+
+19
bonv
bonv
15 жовтня 2020, 15:12
#
Фонд гарантування зажадав від Рожкової відшкодувати 1,5 мільярда гривень збитку, нанесеного «Платинум Банку».
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/finance/fond-garantuvannya-zazhadav-vid-rozhkovoji-vidshkoduvati-1-5-milyarda-griven-zbitku-nanesenogo-platinum-banku-novini-ukrajina-11181401.html
+
+63
krendel
krendel
15 жовтня 2020, 15:46
#
Рожкова сейчас может чесать что угодно - её дни сочтены!
+
0
BONYS
BONYS
15 жовтня 2020, 23:17
#
То Гонтарева то Рожкова--может уже хватит издеваться своей гендерной политикой!!!!!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися