Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2020, 14:15

У США розкрили деталі роботи над цифровим доларом

ФРС США почала вивчати можливості впровадження власної цифрової валюти ще до пандемії, зокрема мова йде про тестування різних блокчейн-платформ. Про це розповіла президент і головний виконавчий директор Федерального резервного банку Клівленда Лоретта Местер, передає Cointelegraph.

Федеральна резервна система США (ФРС) почала вивчати можливості впровадження власної цифрової валюти ще до пандемії, зокрема мова йде про тестування різних блокчейн-платформ, розповіла президент і головний виконавчий директор Федерального резервного банку Клівленда Лоретта Местер.
Фото: tadviser.ru

Мета досліджень

Вона пояснила, що метою поточних досліджень є визначення потенціалу цифрового долара, його переваг і недоліків.

Местер зазначила, що пандемія коронавірусу привела до серйозних збоїв в «найважливішій інфраструктурі» США — платіжному секторі, також це викликало серйозні зміни в структуру та обсяг внутрішніх переказів.

Читайте також: Цифрова валюта «забере» у населення банківські кредити — аналітики

Наприклад, підвищилася залежність підприємств і приватних осіб від цифрових послуг і отримання до них миттєвого доступу, багато співробітників перейшли на віддалену роботу, значно зросла частка операцій, що здійснюються через інтернет. Це підкреслює важливість здійснення інвестицій, спрямованих на забезпечення стійкості платіжної системи країни.

Глава банку уточнила, що проведення досліджень в області цифрового долара не означає, що ФРС США прийняла рішення про його випуск. Але так як це стосується фінансової стабільності країни, безпеки ринку, конфіденційності та грошово-кредитної політики, необхідно ретельно вивчити питання, перш ніж діяти.

Читайте також: Група зі створення цифрового долара випустила перший проектний документ

Нагадаємо

У лютому член Ради керуючих ФРС Лаель Брейнард повідомила, що відомство розглядає можливості і перспективи запуску власної цифрової валюти, її майбутній дизайн і потенційні юридичні ускладнення.

Брейнард уточнила, що цифровізація платіжної системи підвищить її цінність і ефективність при менших витратах.

Читайте також: В Конгресі США задумалися над випуском цифрового долара

При цьому в грудні міністр фінансів США Стівен Мнучін стверджував, що в країні не ведеться розробка власної цифрової валюти, а її випуск не відбудеться як найближчим часом, так і протягом п'яти років.

Цифрова валюта стає популярною

  • 54% центробанків в світі, що беруть участь в опитуванні Світового банку в 2019 році, в даний час вивчають питання випуску власної цифрової валюти.
  • 32% поки не вивчали питання.
  • Тільки 15% після проведення досліджень прийняли рішення не випускати CBDC.

Раніше «Мінфін» писав, що цифрову єну влітку 2020 року почав тестувати центробанк Японії.

Читайте також: Mastercard запустила платформу для тестування національних криптовалют

НБУ працює над цифровою гривнею

Як писав «Мінфін», Нацбанк України готовий випустити електронні гроші — е-гривню.

У 2018 році Нацбанк уже проводив пілотний проект і тестував використання електронних грошей серед своїх співробітників. Тестування базувалося на технології блокчейн та інфраструктурі платіжної системи «Простір».

В обіг було випущено обмежений обсяг електронної гривні – трохи більше 5000 грн. Вся емісія е-гривні увійшла в обіг готівки поза банками.

Коментарі - 6

+
+15
Daos
Daos
25 вересня 2020, 14:33
#
А в предыдущей статье Европа узаконивает пирамиду)
Жаль не спросили «экспертов» с Минфина)
+
0
Arnold2
Arnold2
25 вересня 2020, 14:52
#
А ЧЕМ отличается простая безналичная гривна от цифровой?
+
+15
34526183
34526183
25 вересня 2020, 15:41
#
Способом осуществления транзакций.
+
+6
Ivan Zayets
Ivan Zayets
25 вересня 2020, 17:19
#
Это как вы одеваете штаны, но Вам говорят одеть через голову так как это бозопаснее
+
+6
ototo
ototo
25 вересня 2020, 18:16
#
Если будет работать на публичном блокчейне, то отличается тем, что для осуществления транзакции не нужен посредник в виде банка. Аналогично тому, как вы платите наличными.
+
0
Ivan Zayets
Ivan Zayets
26 вересня 2020, 8:05
#
Цифровая валюта это всегда посредники, тол ли банк, толи публичные люди, так как Вам нужно отдавать процент за перевод майнерам.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися