Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 червня 2020, 9:11

Цифрова валюта «забере» у населення банківські кредити — аналітики

Аналітики ФРС прогнозують, що через випуск нової цифрової валюти фінустанови в майбутньому не зможуть кредитувати перспективні інвестиційні проекти. Про це передає Banker.ua з посиланням на Mycrypter.com.

Аналітики ФРС прогнозують, що через випуск нової цифрової валюти фінустанови в майбутньому не зможуть кредитувати перспективні інвестиційні проекти.
Фото: dt.ua

На думку експертів Федерального резервного банку Філадельфії (США), наслідком випуску цифрового долара стане трансформація існуючої фінансової системи.

Цифровий долар

Зокрема, відзначають аналітики, CBDC позбавить банківську систему властивого їй механізму – часткового резервування (коли частина депозитів використовується для кредитних ліній, відповідаючи за утримання частки коштів на випадок масового вилучення грошей з системи).

Читайте також: Група зі створення цифрового долара випустила перший проектний документ

У ФРС також відзначають, що випуск цифрової валюти зробить банківські кредити менш доступними для населення. При цьому, додають експерти, завдяки монополії Центробанку на вклади, ризик банківських панік може бути зведений до нуля.

Читайте також: В Конгресі США задумалися над випуском цифрового долара

За словами аналітиків, функцію пошуку, моніторингу та відбору перспективних проектів для кредитування Центробанк може покласти на комерційні банки, здатні виступити в якості його агентів.

Коментарі - 11

+
+12
DarkWhite
DarkWhite
9 червня 2020, 9:22
#
Не забере. Принаймні, у найближчі років 10. Більшість вкладників (нехай і невеликих за сумою вкладів) -- дуже прості люди -«пахарі», для яких цифрові технології -- незрозуміла і часто небезпечна зона. Такі навіть банкивським карткам не довіряють, а тримають вдома готівку, «живі» гроші.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
9 червня 2020, 11:34
#
Мова не йде про двірників Кіровоградщини. Цифровий доллар для американців, перш за все, а там цифрова культура інша.
+
+70
moneylover
moneylover
9 червня 2020, 12:00
#
У американцив цифрова культура подекуди гирша ниж у нас, вони до сих пир чековою книжкою користуються
+
0
mary27
mary27
9 червня 2020, 12:25
#
+1000.
+
+15
Італій .
Італій .
9 червня 2020, 9:40
#
Зачем тут эта… псевдновость?..
+
+22
Norris
Norris
9 червня 2020, 10:04
#
Почитайте новини про плани введення цифрової валюти ЄЦБ та ФРС. США готують це протягом останніх двох років, Європа - рік. Китай це вже ввів з 1 травня у 4-ох великих містах для тестування. Якщо ще в осінню це все виглядало як теорія змови, то зараз - це вагомий та дієвий інструмент, який потрібен для центральних банків.

В той час, коли на цьому форумі обговорюється «екстремальне падіння/ріст долара на 3-5 коп», у світі відбуваються рухи, за якими наші люди не спостерігають. Більшість дивиться навіть не у завтрішній день, а у сьогоднішній вечір. При тому, що дивитися треба з перспективою у півроку-рік.

На жаль, ресурс Мінфін не монітрить іноземні ресурси напряму, щоб давати більше новин такого роду (хоча хотілося б). На україно/російсько мовних ресурсах не часто з'являється аналітика, а лише постфактум.

Але якщо хтось не в курсі, то це не означає, що це «псевдновость»...
+
0
irakez
irakez
9 червня 2020, 10:58
#
А в чем смысл такой валюты? Если она станет частью той же пирамиды, то есть ее будут разбрасывать с вертолетов и обесценивать сбережения при помощи инфляции, то это менять шило на мыло, попутно распилив пару миллиардов на создание этой «инновации».

«Дієвий інструмент» по оббиранию тех, кто находится внизу пирамиды, как и все существующие сейчас валюты.
+
+15
htcleo
htcleo
9 червня 2020, 11:04
#
Бумажных денег не должно быть
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
9 червня 2020, 11:36
#
Підтримаю. Але тоді як мафія буде розрахунки проводити? Біткоїном, мабуть.
+
+15
Італій .
Італій .
9 червня 2020, 12:43
#
Почитайте новини про плани введення цифрової валюти ЄЦБ та ФРС.

Ну почитаю, и что?

В той час, коли на цьому форумі обговорюється «екстремальне падіння/ріст долара на 3-5 коп», у світі відбуваються рухи

космических кораблей бороздящих космос. Дядя Норис, тебя куда-то унесло. Прочти заголовок, прочти саму новость. Прочти ещё раз мой комментарий.

Але якщо хтось не в курсі

Не в курсе чего? Статья не про цифровой доллар, статья про то что какие-то аналитики чего-то там себе на-анализировали про некую цифровую валюту, хотя потом вдруг оказалось что это был просто доллар. Будто существует один единственный способ реализации и это именно тот который анализировали аналитики.

Нет никакой связи между формой валюты и возможность взять кредит? Безналичный доллар как и безналичная валюта это тот же самый цифровой доллар/валюта. Тут меняется только техническая сторона использования.

И даже если предположить что цифровой доллар в той версии которую сейчас анализируеют какие-то ноунейм анал-литики будет неудобней и сложнее чем обычный безналичный то финансовая система просто не будет его вводить и будет делать другую удобную версию.

Ну и да, почитай хотя бы про криптогривну. Эта штука ничем не хуже твоего цифрового доллара и она уже работае. Как и куча других криптовалют.
+
+15
ballistic
ballistic
9 червня 2020, 11:21
#
Про яку саме ЦВЦБ мова в статті?

"Відповідно до комбінацій властивостей, виокремлюють наступні види цифрових валют центрального банку (CBDC) за їх призначенням:
ЦВЦБ як цифровий еквівалент готівки
ЦВЦБ для міжбанківських розрахунків
ЦВЦБ як інструмент монетарної політики
ЦВЦБ як еквівалент рахунку, відкритого в центральному банку"
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися