Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 червня 2020, 11:49

Група по створенню цифрового долара випустила перший проектний документ

Група по створенню «цифрового долара» (Digital Dollar Project) опублікувала свій перший проектний документ, в якому пояснюється необхідність токенізованої версії долара США і деякі напрямки по створенню цієї системи. Про це пише incrussia.ru.

Оскільки багато центральних банків негативно ставляться до цифрових валют, група Digital Dollar Project запропонувала розширити корисність долара США шляхом введення цифрової валюти центрального банку США (CBDC). На їхню думку, це допоможе зберегти панування долара.

Плани групи

Проектний документ, випущений 28 травня, показує, що команда сподівається завершити створення цифрового долара, зручною у використанні і надійної цифрової валюти, підтримуваної Федеральним резервом США. Її введення стане «каталізатором» глобальних обговорень про майбутнє грошей.

Хто входить до групи

Команду проекту Digital Dollar очолює колишній голова Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами США (CFTC) Кріс Джанкарло. Серед інших членів команди — генеральний директор Horizon, головний спеціаліст з інновацій Даніель Горфін, старший керуючий директор Accenture Девід Тріт, генеральний директор Pure Storage Чарльз Джанкарло і ряд аналітиків і директорів Accenture.

Читайте також: В Конгресі США задумалися над випуском цифрового долара

Говорячи про проект токенізації долара, Кріс Джанкарло, який є зараз старшим юрисконсультом в Willkie, підкреслив, що не звертати уваги на концепцію цифрових грошей не вийде. Він стверджує, що суть проекту полягає у вивченні переваг цифрових грошей з метою створення дворівневої архітектури розподілу.

Джанкарло сказав, що в цю концепцію увійде Федеральний резерв США, комерційні банки та інші регульовані організації, які будуть виступати в якості посередників для кінцевих користувачів.

Він заявив, що комерційні банки будуть служити каналами, через які розподіляються кошти, точно так само, як банкомати є каналами розподілу фіатних валют.

Читайте також: Єврокомісія шукає рішення, як контролювати криптовалюти

В заяві групи йдеться, що CBDC США може вступити в обіг поряд з іншими операційними стейблкоінами. Стверджується, що уряду слід звернути увагу на основні принципи, які сприятимуть зміцненню прав і свобод особи при одночасному забезпеченні правильного балансу, закладеного в процес створення відповідної політики цифрових грошей.

В документі йдеться, що цифрова валюта Центрального банку США (CBDC) не повинна сильно відрізнятися від дворівневої банківської системи, яка століттями служила економіці.

Дворівнева банківська система зберігає існуючу архітектуру розподілу і пов'язані з нею економічні та правові переваги, пропонуючи при цьому інновації та доступність, — пояснюється в документі.

Що передбачає концепція

Концепція токенізації передбачає, що Федеральна резервна система буде випускати долар для банків.

Ці банки, у свою чергу, будуть видавати токенизированную валюту користувачам, які зможуть зберігати її в самих банках або ж в цифрових гаманцях.

Кошти можуть бути використані в якості забезпечення за кредитами або виконувати інші грошові функції.

В проектному документі підкреслюється, що пропонований цифровий долар буде взаємозамінним. Наступним кроком для проекту є розробка сценаріїв повсюдного використання даної CBDC.

Деякі з них можуть бути запущені в рамках тестового прогону в якості інструменту для міжнародних грошових переказів в якості інструменту P2P-платежів.

Команда проекту визнала, що, незважаючи на пропозицію «цифрового долара», проекту необхідно виконати велику роботу, перш ніж його можна буде реалізувати в якості реального платіжного рішення.

Коментарі - 2

+
+23
bonv
bonv
2 червня 2020, 12:38
#
Є золото фізичне і є цифрове. А бакс відстає:)))
+
0
FogBRD
FogBRD
2 червня 2020, 15:06
#
Станет намного легче печатать новые деньги. Ведь это будет токен не в привычном понимании Р2Р а монопольная сеть серверов банка. Остальные просто клиенты. Таким образом атака 51 невозможна. С другой стороны возможно обнуление адресов якобы террористов и эмитирование новой валюты якобы на благо.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися