Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2020, 8:17

Кожен клієнт МФО має в середньому по 3 кредити — представник кредитного бізнесу

Середня закредитованість  клієнта мікрофінансової організації за підсумками минулого року становила 3 кредити. Хоча окремі позичальники мають до 40 кредитів. Про це «Мінфіну» розповів СЕО «Швидко гроші» Олександр Холод.

Середня закредитованість одного клієнта мікрофінансової організації за підсумками минулого року становила 3 кредити.
Фото: myvin.com.ua

За його словами, закредитованість клієнтів МФО почала стрімко зростати після 2016 року, коли в середньому у позичальників було по півтора кредити. Як відзначив Олександр Холод, причиною зростання закредитованості стала помилкова стратегія значної кількості МФО.

«Коли вхід у кредитний бізнес став досить простим, деякі нові компанії почали видавати невеликі кредити на 1-2 тис. грн. всім бажаючим», — розповів Холод. На його переконання, така стратегія мала негативні наслідки як для позичальників, так і для ринку кредитування загалом.

Отримати позику 

«Якщо людина за один день бере кілька кредитів на 1-2 тис. грн, то через 14 днів їй одночасно починають телефонувати всі кредитори, нагадуючи про необхідність повернути борг. У клієнта в такій ситуації виникає бажання просто вимкнути телефон. Як наслідок, він залишається з простроченим кредитом і зіпсованою кредитною історією. Якби у клієнта був лише один кредит на більшу суму, це не створювало б для нього стресову ситуацію і йому було б простіше розрахуватись з боргами», — зазначив СЕО «Швидко гроші».

Читайте також: Іноземні фінкомпанії визначають надійність позичальників за даними із соцмереж

Як повідомляв «Мінфін», під час карантину МФО зосередились на кредитуванні тих клієнтів, які вже брали у них позики. Наразі таким клієнтам фінансові організації дають 90% всіх позик. До карантину на такі кредити припадало 70%.

Рейтинг кращих кредитів під 0% в МФО

Коментарі - 6

+
+60
vetalmihey
vetalmihey
10 вересня 2020, 8:39
#
У клиента в такой ситуации возникает желание просто выключить телефон. В результате он остается с просроченным кредитом и испорченной кредитной историей.

Про испорченную  кредитную историю смешно... Многие банки, не то что не выдают кредит клиентам МФО, а даже кредитные карты с лимитом не выдают! Потому что МФО это ДНО!
+
0
bonv
bonv
10 вересня 2020, 10:22
#
Банки дуже не люблять боржників, які несвоєчасно сплачують кредити.
Але ще більше вони не люблять тих, хто кредитів взагалі не бере…
+
0
bonv
bonv
10 вересня 2020, 10:23
#
Я взяв кредит, щоб погасити кредит, який я брав на погашення кредиту..
+
0
Manolo
Manolo
10 вересня 2020, 17:37
#
Когда МФО дает кредит зная что у человека уже 39 на чио они надею тся? на пустозвонов что будут названивать описивать имущество...пугать полицией?
+
0
Anticall
Anticall
11 вересня 2020, 0:33
#
Товарищ Холод из швыдкогроши знает, как к ним бы колл-центр был совершен рейд год назад? Причина: телефонный терроризм и регулярные угрозы от звонилки Яны ( имя вымышленное)
+
0
Anticall
Anticall
11 вересня 2020, 0:35
#
Руководство МФО поощряет звонки коллекторов соседям, работодавцу,порноколлажи на заёмщика. А иначе как заработаешь бабло,?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися