Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 серпня 2020, 9:16

План Б. Як багатії світу готуються до нового локдауну через коронавірус

Власники капіталів від $2 до $50 мільйонів на тлі пандемії почали активніше цікавитись інвестиціями в різних країнах, які пропонують інвесторам громадянство. Про це пише «Суспільне» з посиланням на CNN.

Власники капіталів від $2 до $50 мільйонів на тлі пандемії почали активніше цікавитись інвестиціями в різних країнах, які пропонують інвесторам громадянство.
Фото: lifehub.pro

«Люди дуже хочуть мати страховку альтернативного громадянства — план Б. Вони також стурбовані питаннями охорони здоров'я та готовності до пандемії, тому що, звісно, це може бути не єдина пандемія в нашому житті», — розповів керівник азійського відділення компанії Henley&Partners з питань глобального громадянства та проживання Домінік Волек.

Саме на думку фахівців Henley&Partners, нещодавнє підвищення інтересу до громадянства/резидентство в обмін на інвестиції (citizen-by-investment та residence-by-investment) пов'язане з коронавірусом, проблемами з системами охоронив здоров'я та прогнозами «судного дня».

Читайте також: Опитування Knight Frank: які будинки шукають заможні покупці нерухомості

За даними компанії, заявки на таке громадянство у період з січня по червень 2020 року збільшилися на 42% порівняно з аналогічним періодом у 2019-му.

Хто лідирує

Так, найпопулярнішими стали програми Чорногорії та Кіпру. Кількість заявок зросла на 142% та 75% відповідно за перший квартал 2020 року.

«Багато людей з надвисокою вартістю чистого капіталу цікавляться Кіпром і Мальтою, оскільки це надає заявнику та його родині необмежений доступ та життя на всій території Євросоюзу», — пояснив Волек.

Читайте також: Скільки коштує оренда житла в столиці і великих містах

Таким чином, за його словами, вони отримують не тільки свободу пересування, а й доступ до кращої освіти й системи охорони здоров'я.

«Програми для проживання в Австралії та Новій Зеландії також користуються великим попитом, але з іншої причини: кризовий менеджмент. Нова Зеландія вийшла на перше місце з точки зору того, як вона справлялася з пандемією, порівняно з деякими іншими, як правило, більш відомими напрямками, такими як Велика Британія чи США», — зазначив експерт.

Інвестиції 

При цьому ці країни пропонують посвідку на проживання тільки за ультравеликі інвестиції: австралійська коштує $1-3,5 мільйона, новозеландська — $1,9-$6,5 мільйона. Їхні клієнти переважно походять зі США, Індії, Нігерії та Лівану.

Зокрема кількість заявок від американців зросла на 700% у першому кварталі 2020-го порівняно з аналогічним періодом у 2019 році.

Читайте також: За скільки зараз можна купити квартиру в Києві

Інші заможні люди просто шукають безпечне віддалене місце, куди вони можуть поїхати, якщо почнеться нова хвиля пандемії. У цьому випадку в фокусі невеликі країни, які можуть легко впоратися з поширенням інфекції, як, наприклад, країни Карибського басейну. Вони також пропонують порівняно недорогі програми citizen-by-investment.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

«Якщо ви проспонсоруєте уряд Антіґуа або Барбуди на $100 000, то четверо членів вашої родини отримають паспорти за 4-6 місяців», — зазначив Волек.

Інша категорія — охочі уникнути заборони на подорожі у майбутньому. Наразі низка країн відкриває кордони тільки для власників певних паспортів. Зокрема, європейці не можуть відвідувати США, і навпаки. Натомість, коли кордоні відкриті, громадянин Кіпру може подорожувати по всій території ЄС.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 19

+
+30
yarg
yarg
10 серпня 2020, 10:07
#
Не совсем понятная статья. 
От чего спасет немца гражданство Коста-Рики ? от короновируса ? 
Если вирус прижмет - сомневаюсь что кто-то будет пускать к себе нигерийца с паспором Вануату. получит он подсрачник и будет долго искать консульство своего Вануату  ,чтобы пожаловатся туда....
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
10 серпня 2020, 12:13
#
Та то автор мав на увазі пост сересер. Як зараз бачу, як громадянин США вкладає 800к баксів, щоб отримати громадянство Болгарії.
+
0
yarg
yarg
10 серпня 2020, 13:13
#
У США свои приколы - там огромные налоги. И многие американцы хотят избавится от гражданства - но это не так просто. Сменить американское гражданство на болгарское они и хотели бы , но кто же им даст....
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
10 серпня 2020, 14:10
#
Я смотрю, вы не только «гуру » в финансах, вы еще «замахнулись» на «Закон об иммиграции и гражданстве » от 1952 года ! Скажу вам по секрету -все не так как вы пишите! Или совсем не так! Похоже, все что касается натурализации в США вы услышали от таких же «финансовых воротил» и экспертов !
+
0
rredrred
rredrred
10 серпня 2020, 14:18
#
Думаю yarg там не гуру а рупор фантазий с владимирской 35, поєтому они и такие «воротилі»
+
0
yarg
yarg
10 серпня 2020, 17:24
#
Относительно гуру - спасибо. приму как комплимент 
относительно остального - почитайте что такое ФАТКА. Зотя нет , там все сложно. Вот более популярно изложено - https://internationalwealth.info/fast-legal-second-citizenship-and-passport/the-real-cost-of-renouncing-us-citizenship/


Владимирская 35 - это что ? СБУ ? По мнению местных «гуру» СБУ - это тот орган , который обсуждает в интернете проблемы отказа от американского гражданство и чмырит действующую власть в стране ? 
:))))))
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
10 серпня 2020, 20:16
#
Автор статьи наверно большой авторитет)))!
+
0
yarg
yarg
10 серпня 2020, 20:20
#
Что - опять гуру не те ? 
ну эти ребята как раз торгуют гражданствами , думаю они в вопросе разбираются. 
Ну и ли читайте первоисточники. Начиная с определения «что такое американский гражданин в понимании закона ФАТКА» и далее по всему интернету. 
Но сдается мне - вы просто хотели поумничать , а сказать по сути вам особо нечего.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
10 серпня 2020, 10:20
#
Спасибо! Очень интересная статья, только, а нам что делать? Или что собирается делать наше, горячо любимое правительство? Может это интереснее, чем навороты от Антигуа.
+
+23
bonv
bonv
10 серпня 2020, 10:32
#
Користуються попитом і заміські будинки. Особливо в період пандемії..
+
+15
bonv
bonv
10 серпня 2020, 10:33
#
Оценив масштабы надвигающегося кризиса, президент предложил внести в новую редакцию российской конституции пункт «Не жили богато, нечего и начинать.»
+
+36
bonv
bonv
10 серпня 2020, 10:53
#
- Изя, шо ви можете сказать за курс доллара?
- Ну а шо тут скажешь?! Поганая валюта, каждый божий месяц обещают, что завтра её не будет, а после завтра приходится покупать дороже, чем день назад.
+
+15
Alpenstein
Alpenstein
10 серпня 2020, 11:16
#
Обожаю Ливан. Хезболла рулит всем, постоянно война или угроза войны, межрелигиозное напряжение, Израиль, арабы лезут вершить свои интересы, раздолбанная инфраструктура. И при этом мерседесы, мужички-павлины с демонстрацией богатства и возможность массово покупать золотые паспорта за $1-6.5 млн долларов :) С чего они там живут? Экспорт ливанского кедра ? ))
+
0
yarg
yarg
10 серпня 2020, 12:18
#
Раньше там был оффшор для соседних Сирии и Иордании. Куда уставшие бойцы Асада могли поехать , прогулять наворованное...
+
0
mary27
mary27
11 серпня 2020, 1:49
#
Местный финансовый центр, вроде Швейцарии или Сингапура.
+
+15
bonv
bonv
10 серпня 2020, 11:38
#
Кримінальні звинувачення в США проти Коломойського можуть послідувати за позовом Міністерства юстиції США про конфіскацію майна, поданим минулого тижня — стверджують Concorde Capital і Kyiv Post. «З огляду на те, що Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов вже звинувачені Міністерством юстиції США у відмиванні і розтраті коштів (серед інших злочинів), кримінальні справи, швидше за все, перебувають в стадії розробки», — пише Зенон Завада з Concorde. «Хоча Коломойський може боротися з конфіскаціями без присутності в суді, але кримінальна справа, швидше за все, зажадає його присутності. Це призведе до того, що США будуть домагатися екстрадиції Коломойського, тому що він не поїде до США з власної волі». І паспорти не допоможуть..
+
+15
bonv
bonv
10 серпня 2020, 13:03
#
Израильские ювелиры сделали самую дорогую защитную маску в мире: фото, видео.
https://biz.liga.net/ekonomika/all/novosti/izrailskie-yuveliry-sdelali-pod-zakaz-samuyu-doroguyu-zaschitnuyu-masku-v-mire-foto
+
0
Консультант  з Нерухомості
Консультант з Нерухомості
11 серпня 2020, 12:13
#
Всім доброго дня!

Новий рейтинг забудовників Києва: про флешбек від #Укрбуд, куди подівся економ-клас та як захистись від будівельних недоробок. В 2020 здали лише кожний п’ятий із запланованих ЖК.
+
0
Консультант  з Нерухомості
Консультант з Нерухомості
12 серпня 2020, 11:15
#
Нові акції від забудовників у серпні — https://minfin.com.ua/ua/realty/articles/novye-akcii-avgusta-na-kvartiry-v-kieve/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися