Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 квітня 2020, 11:20

Visa і Mastercard можуть підвищити комісії на операції з картами

Visa Inc. і Mastercard Inc. планують в цьому році підвищити комісії на багато операції з платіжними картками, що особливо сильно вдарить по малому бізнесу. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела, передає Інтерфакс-Україна.

Visa Inc. і Mastercard Inc.
Фото: pfin.com.ua

Про які комісії йдеться

Ідеться про міжбанківські комісії, які ритейлери відраховують банкам, коли їхні клієнти оплачують покупки за допомогою банківських карт.

Розмір interchange fee може варіюватися в діапазоні від 1% до 3%.

Коли можуть підвищити комісії

Рішення про підвищення комісій Visa Inc. і Mastercard Inc. прийняли до поширення вірусу в США. Тому, ймовірно, що компанії можуть відкласти або зовсім відмовитися від цих планів, якщо ситуація в економіці погіршиться, відзначають співрозмовники видання.

Читайте також: У Приватбанку пояснили, навіщо ввели комісію на внесення фіндопомоги підприємствам

Раніше обидві компанії вже перенесли на липень зміни щодо зборів, які повинні були вступити в силу у квітні, зіславшись на пандемію.

Що говорять в компаніях

Представник Visa повідомила, що компанія «не ухвалювала рішень щодо того, які зміни, за необхідності, будуть зроблені в майбутньому з урахуванням кардинально змінених умов, в яких працюють підприємства сьогодні».

Представник Mastercard не стала прямо коментувати можливі зміни, але зазначила, що відтермінування введення нових зборів «дозволила клієнтам і партнерам зосередити увагу на своїй основній діяльності, щоб пережити цей безпрецедентний час».

Читайте також: Банки скасовують комісію за обслуговування карток на час карантину

Раніше повідомлялося

  • З початку квітня Приватбанкзнизив тарифи на «безпечні для здоров'я» міжнародні перекази за допомогою карт Visa.
  • Зараз миттєвий переказ з картки Visa закордонного банку на карту Visa Приватбанку через веб або мобільну версію Приват24 можна здійснити за нижчим тарифом 1,5% від суми переказу.
  • Тариф для p2p-переказів на картки Visa іноземних банків з карт Приватбанку складає 1% (min $1) від суми переказу.
  • Крім того, до кінця травня клієнти банку, які відправляють або отримують міжнародні перекази на картки Visa, отримають кешбек в розмірі 100 грн.

Коментарі - 4

+
+24
bublik
bublik
10 квітня 2020, 11:41
#
На смену жлобам типа Visa и MC а также главным паразитам и отмывателям грязных доходов — банкам, уже идут цифровые валюты с очень маленькими комиссиями. Какой смысл в этих паразитак во времена смартфонов, цифровой эпохи? Никакого! Банкиры, вы без 5 минут безработные, только еще этого не поняли )
+
+40
Maksym .
Maksym .
10 квітня 2020, 11:52
#
Расскажите это пенсионерам, которые только с почты ушли в Банки))
+
+10
Італій .
Італій .
10 квітня 2020, 13:10
#
Идут цифровые валюты

Ето какие же? Те что запускают центробанки? О, да, банкам надо срочно расплакаться, правда лишь от того что рьінок будет монополизирован центробанками. Клиентам тоже можно поплакать — никаких плюшек в виде кешбеков и бизнес-лож не будет.
+
0
ballistic
ballistic
10 квітня 2020, 16:58
#
"Розмір interchange fee може варіюватися в діапазоні від 1% до 3%"
- в цифрову епоху це непомірно великий «податок» для автоматизованих електронних транзакцій.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися