Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 березня 2020, 19:31

Головне за тиждень: ще місяць карантину, проблеми бізнесу та кредитні канікули

Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня. Відповідні рішення уряд ухвалив на своєму засіданні 25 березня.

Дві умови. МВФ може збільшити розмір допомоги Україні до $8 мільярдів

МВФ може збільшити розмір допомоги Україні з $5,5 млрд до $8 млрд у разі ухвалення парламентом нового законопроєкту щодо банків-банкрутів та закону про ринок землі.

Як скористатися «карантинними законами»: практичні поради

Прийняті Верховною Радою закони, які запроваджують низку послаблень бізнесу та громадян на період карантину, викликали чимало запитань.

Рожкова: автоматично кредитні канікули не застосовуватимуться (як відтермінувати кредит)

Для того, щоб отримати кредитні канікули, необхідно буде звернутися в банк. При цьому відповідну заяву можна подати онлайн. Автоматично кредитні канікули надаватися не будуть. Про це сьогодні на прес-брифінгу повідомила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.

Податкова розповіла, як сплачувати податки під час карантину

Бізнес отримав низку послаблень через коронавірус. Відповідний закон вже набрав чинності. Зокрема, запроваджено мораторій на перевірки, ФОПів звільнено від сплати ЄСВ, скасовано штрафи за несплату окремих податків та несвоєчасне подання звітності, а також відтерміновано запровадження нових правил РРО. Як застосовувати податкові пільги, розповіли у ДПС.

Простій через карантин. Бізнес назвав п'ять головних проблем

Оплата оренди, зрив поставок сировини, повернення кредитів, затримки з експортом та невиконання зобов'язань. Це основні проблеми бізнесу під час карантину, з якими підприємці звертаються в Торгово-промислову палату України. У ТПП розповіли, як намагаються вирішити ці проблеми на законодавчому рівні.

Карантинні проблеми. У Приватбанку розповіли, чому ріжуть кредитні ліміти

Клієнти Привату масово скаржаться, що банк обнуляє кредитні ліміти без попередження та вагомих причин. За кілька днів на сайт прилетіло більше десяти таких відгуків. «Мінфін» вирішив розібратися, що відбувається.

Рейтинг кращих кредитів під 0% в МФО

«Мінфін» дізнався, які МФО все ще видають кредити під 0%*. Які суми і на який термін компанії готові давати клієнтам безкоштовно. З'ясував, які МФО найбільш «прозорі» для позичальників і скільки коштуватиме подовження безкоштовного кредит на місяць.

Девальвація гривні й песимістичні прогнози щодо курсу на найближче майбутнє можуть істотно змінити тенденції на ринку нерухомості і ціни на квартири.

10 міфів про коронавірус: гаряча ванна, укуси комарів і нова вакцина

Швидше коронавірусу у світі поширюється хіба що дезінформація щодо симптомів та перебігу хвороби. В інтернеті часто зустрічаються версії про те, що COVID-19 — це творіння американців, покарання за гріхи або помста природи. Все частіше з'являються поради про нові способи подолання хвороби та винайдені ліки.

Коментарі - 4

+
0
Arnold2
Arnold2
27 березня 2020, 22:00
#
А что не наказание за грехи разве? Или я что то пропустил?
+
0
a987654321a
a987654321a
28 березня 2020, 1:34
#
Вы знаете что америка печатает деньги не останавливая станка не на секунду .любая валюта любой страны где не печатают деньги бесконтрольно не может падать относительно доллара .потому что это нонсенс .доллар это как пирамида ммм .почему многие не могут или нехотят  это понять ?
+
0
xo4y xo4y
xo4y xo4y
28 березня 2020, 4:28
#
Может доллар как и пирамида, но единственный международный способ оплаты товаров и услуг.
+
0
busypit
busypit
29 березня 2020, 0:43
#
Вы либо новый Сорос, либо это вы, а не рынок, не можете или не хотите чего-то понять.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися