Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 березня 2020, 16:02

Goldman Sachs прогнозує світову рецесію через коронавірус

Один з найбільших в світі інвестиційних банків Goldman Sachs прогнозує зниження світового ВВП в 2020 році на 1%. Про це повідомляє агентство Reuters.

Це буде більш сильне скорочення, ніж після фінансової кризи 2008 року.

Очікування банків

Goldman Sachs очікує, що розвинені економіки «дуже різко скоротяться» у другому кварталі, включаючи падіння економічної активності в США на 24%. Це в два з половиною рази більше попереднього післявоєнного антирекорду.

Читайте також: JP Morgan спрогнозував, коли фондові ринки знову рекордно злетять

Уряди різних країн вживають безпрецедентних заходів, щоб стримати епідемію коронавіруса. Ці ж міри можуть спровокувати рецесію світової економіки.

«Коронакриза — або, якщо бути більш точними, відповідь на кризу — є фізичним (на відміну від фінансового) стримуючим фактором для економічної активності, безпрецедентним в післявоєнній історії», — написав інвестбанк клієнтам.

Читайте також:Коронавірус може вплинути на економіку більше, ніж фінансова криза 2008/2009 років — Moody's

Раніше повідомлялося

Bank of America офіційно заявив, що економіка США увійшла в рецесію.

Прогнози аналітиків

  • Пандемія коронавірусу цього року приведе країни Європейського союзу до рецесії. Таку заяву зробив комісар з внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретон.
  • Експерти говорять про рецесію, якщо ВВП демонструє негативні показники протягом двох кварталів поспіль.
  • Команда Morgan Stanley заявила, що глобальна рецесія є її «базовим сценарієм», і цього року темпи зростання світового ВВП впадуть до 0,9%.

  • Економічна команда Goldman Sachs спрогнозувала ослаблення зростання економіки до 1,25%. S&P Global також оприлюднила свій прогноз, в ньому зростання очікується на рівні 1-1,5%.

Читайте також: Коронавірус і фінансова криза. Що буде з економікою України

  • Видання зазначає, що прогнозований спад не буде таким болючим, як падіння до 0,8% у 2009 році. Однак прогнози виявилися гіршими, ніж спади 2001 року і початку 1990-х років.

  • І Morgan Stanley, і Goldman Sachs заявили, що можна очікувати відновлення економіки у другому півріччі, однак не варто забувати про ризики, які загрожують ще більш кардинальним спадом.

  • На думку аналітиків, основний збиток від впливу COVID-19 і жорстких фінансових умов принесе матеріальний шок для світової економіки, враховуючи закриття на карантин заводів, фабрик, шкіл, ресторанів, магазинів по всьому світу.

Читайте також: COVID-19: обвал котирувань, криза туризму і валютна паніка

  • Перспективи можуть погіршитися, якщо епідемія триватиме довше, ніж очікувалося. Заморожування ринків або повільна реакція з боку урядів також розглядаються як загрози.

Читайте також: Через коронавірус Китай закачає у власну економіку 156 мільярдів євро

Коментарі - 9

+
0
bonv
bonv
23 березня 2020, 16:45
#
Хтось ще чекає росту ВВП в 40% за 5 років в Україні? Чи гривні по 20-21 літом?:)
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
23 березня 2020, 16:51
#
Ага, с небольшой поправочкой — рецессией в блоке стран Запада. В Китае, началось восстановление экономики, до России коронавирус не добрался — все разъехались по дачам, в Индии, Бразилии и Южной Африке — жарко (вирус погибает). Так что у государства блока БРИКС и саттелитов — всё в порядке. Говорил же я сто тысяч раз, что евроинтеграция вредна, и что нужно менять вектор геополитического развития…
+
0
bonv
bonv
23 березня 2020, 17:01
#
Для повної перемоги над коронавірусом Covid-19 європейським країнам може знадобитися до двох років
Такий прогноз дав голова шанхайської групи клінічних експертів Covid-19 Чжан Веньхун під час відеоконференції, організованої китайським консульством у німецькому місті Дюссельдорф, повідомляє South China Morning Post.
«Буде абсолютно нормально, якщо вірус буде з'являтися і зникати, і це триватиме один чи два роки... Я можу сказати вам зараз: забудьте про те, що в найближчому майбутньому пандемія в Європі закінчиться», - заявив він.
«Щоб усунути цей спалах за короткий проміжок часу, заходи повинні бути надзвичайно радикальними. Якби весь світ міг перестати рухатися впродовж чотирьох тижнів, пандемію можна було б зупинити. Але я не можу уявити, щоб коли-небудь відбувалася повна глобальна зупинка. Навіть у Німеччині або Європі», - сказав експерт.
На росії кількість заражених зростає.. 
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
23 березня 2020, 18:35
#
bonv
Россия — суверенное государство. Там не обязаны выполнять циркуляры Еврокомиссии, которая стрижёт все страны, находящиеся в сфере их влияния, под одну гребёнку…
+
+30
bonv
bonv
23 березня 2020, 19:46
#
Кількість хворих на росії зростає. Плюс приховують  реальну статистику.. Економіка росії буксує а реальні доходи росіян падають сьомий рік поспіль. Крім безкоштовного хмизу-збирання - більше нічим похвалитися.. Ще і нафта з газом падіння..
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
23 березня 2020, 20:28
#
Может хватит бредить??? Вас уже несёт по полной: ВВП на душу населения России превышает китайский и в 3.5 раза украинский...
+
0
bonv
bonv
23 березня 2020, 20:32
#
Московiя(Росія) на 26 місці в списку «Зовнішній борг» = 453 млрд — 01.01.2019.
Московiя(Росія) на 36 місці в списку «Зовнішній борг» на душу населення, тобто кожен москаль винен $3089

Україна на 51 місце в списку «Зовнішній борг» = $78 млрд — 25.01.2019.
Україна на 63 місце в списку «Зовнішній борг» на душу населення, тобто кожен українець винен $1855

Як не дивно але 26 та 36 місця гірші ніж 51 та 63
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
23 березня 2020, 20:43
#
Зовнишный борг — это только часть государственного, а он у нас намного выше российского…
Собирайте портфель, просите маму дать вам бутерброд и идите в первый класс учить азбуку, экономист…
+
0
bonv
bonv
23 березня 2020, 21:05
#
А ЗВР раші взагалі ніхто не знайде як і золото партії… Але ти продовжуй Семен пургу нести про вєлічіє раші в якій все валиться:)
Мрієш про бутерброд?:) Це німецьке смачне слово — тобі більше щі пасує:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися