Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 лютого 2020, 8:17

Через коронавірус Китай закачає у власну економіку 156 мільярдів євро

Народний банк Китаю заявив про намір влити в китайську економіку 1,2 трильйона юанів, що зараз відповідає приблизно 156 мільярдам євро. Про це пише DW.

Народний банк Китаю заявив про намір влити в китайську економіку 1,2 трильйона юанів, що зараз відповідає приблизно 156 мільярдам євро.
Фото: mind.ua

Операція зворотного викупу розпочнеться вже наступного дня.

З чим пов'язане вливання

  • Метою вливання в китайському центробанку називають підтримку «прийнятної та достатньої ліквідності» в банківській системі та стабільності валютного ринку під час спалаху нового коронавірусу у Китаї.

Читайте також: Давос, коронавірус, зростання долара: що буде далі (відео)

  • У Народному банку Китаю закликали приватні фінансові інституції надавати «достатні кредитні ресурси» лікарням та іншим медичним організаціям в рамках цих заходів.

Коронавірус та економіка Китаю

  • Рішення Народного банку Китаю було оприлюднено за день до відкриття фінансових ринків країни, що були закритими певний час через святкові вихідні до Нового року за місячним календарем, який є китайським національним святом, та на тлі побоювань щодо руйнівного впливу спалаху хвороби на китайську економіку.

Читайте також: Коронавірус може вплинути на економіку сильніше, ніж фінансова криза 2008/2009 років — Moody's

  • Слід зазначити, що в останні роки економічне зростання Китаю почало помітно уповільнюватися. Економісти оцінюють зростання китайського ВВП в 2019 році у 6,1 відсотка. Це найнижчий показник за останні 30 років.

  • Деякі аналітики попереджають, що в разі, якщо епідемія нового коронавірусу триватиме значний період часу, це може ще сильніше погіршити економічні показники країни.

Читайте також: Чим небезпечний новий коронавірус для економіки України

Що відомо про коронавірус

Хвороба, вперше зафіксована в китайському 11-мільйоному місті Ухань, швидко поширилася Китаєм. За даними Державного комітету з охорони здоров'я КНР, наразі на території країни від коронавірусу загинули 308 людей, а щонайменше 14380 було інфіковано.

Читайте також: Китайський вірус. Звідки взявся і як не захворіти

У неділю, 2 лютого, перший летальний випадок від коронавірусу було зафіксовано за межами Китаю. 44-річний громадянин КНР помер у лікарні на Філіппінах.

Коментарі - 6

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
3 лютого 2020, 9:15
#
Давос, коронавирус, доллар растет: что будет дальше?

https://www.youtube.com/watch?v=wR0kOHbfhBU

Подписывайтесь на youtube-канал Минфина и оставляйте комментарии с вопросами под видео.
+
+30
bonv
bonv
3 лютого 2020, 10:19
#
І це вплине на курс юаня..
+
0
MyChoice
MyChoice
3 лютого 2020, 10:20
#
Та і не тільки,  такі події вплинуть і на інші впливові валюти.
+
+15
bonv
bonv
3 лютого 2020, 11:16
#
Торги на китайських біржах після завершення новорічних канікул розпочалися з рекордного падіння, показавши найгірший результат майже за 13 років, повідомляє видання Financial Times. Уранці 3 лютого індекс CSI, який враховує активи, що торгуються на біржах Шанхая і Шеньчженя, знижувався більш як на 9%.
Індекс Shanghai Composite втратив понад 8%, це стало найгіршим падінням за день від 2015 року. Інвестори стурбовані епідемією коронавірусу нового типу, на який захворіли вже понад 17 тисяч людей по всьому світу.
+
+15
bonv
bonv
3 лютого 2020, 10:20
#
Не потрібно було Китаю встрявати в економічну суперечку з США.. Тепер мають наслідки уповільнення росту економіки..
+
0
05974950
05974950
3 лютого 2020, 16:05
#
Okey, Кэп!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися