Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 лютого 2020, 17:51

Систему оцінки майна та бізнесу хочуть зробити справедливою. Фонду держмайна допоможе СБ

Фонд держмайна України уклав меморандум зі Світовим банком. Домовилися реформувати систему оціночної діяльності в Україні. Про це повідомив глава ФДМ Дмитро Сенниченко під час презентації Програми стійких інвестицій.

Фонд держмайна України уклав меморандум зі Світовим банком.
Фото: 24tv.ua

Як будуть перезавантажувати систему оцінки

«Ми зі Світовим банком підписали меморандум, домовилися, що ми перезавантажуємо всю систему оціночної діяльності в Україні. Світовий банк привіз нам експертів, які впроваджували реформи оціночної діяльності у всьому світі, і ми беремо з цього досвіду кращі моделі», – повідомив глава ФДМ в ході прес-конференції.

За його словами, ФДМ розробить відповідний законопроект, який буде стверджувати міжнародні стандарти оціночної діяльності.

Читайте також: Чим загрожує заниження оціночної вартості нерухомості

«Ми введемо справедливу оцінку. Це дозволить кожному українцю отримати справедливу оцінку нерухомості та бізнесу. Оцінка бізнесу — це абсолютно необхідна річ», – констатував Сенниченко.

Коли усунуть проблеми в роботі реєстрів

Глава ФДМ також розповів про запуск безкоштовного Сервісу внесення інформації в Єдину базу звітів про оцінку. За його словами, на початку наступного тижня проблеми в роботі ресурсу будуть вирішені, а всі операції з нерухомістю — розблоковані.

Читайте також: В Україні заблоковані всі операції з нерухомістю і землею. Чому не працюють реєстри

«У нас був тільки місяць. В абсолютно рекордний час з колегами, волонтерами, з ProZorro ми зробили цей інтерфейс, новий безкоштовний електронний кабінет. Зараз він вже запущений, деякі помилки ще виправляються, але він вже працює», – прокоментував Сенниченко.

Надійні інвестиції в нерухомість

Передісторія

  • 3 лютого Фонд держмайна запустив безкоштовний Сервіс внесення інформації в Єдину базу звітів про оцінку. Однак нотаріуси та оцінювачі повідомляють про збої в роботі ресурсу, з-за чого проводити операції з нерухомістю та землею поки нереально.
  • 31 січня ФДМ відключив чотири авторизовані електронні майданчики від Єдиної бази даних звітів про оцінку (майданчики Яценко), а також вилучив їх з процедури реєстрації та перевірки інформації звітів про оцінку об'єктів нерухомості.
  • Вся інформація, яка міститься на цих авторизованих майданчиках, буде передана у ФДМ відповідно до вимог Порядку ведення Єдиної бази даних звітів про оцінку. Звіти про оцінку будуть зберігатися в Єдиній базі в електронній формі.

Коментарі - 4

+
0
Sozdatel
Sozdatel
6 лютого 2020, 18:08
#
«Систему оценки имущества и бизнеса хотят сделать справедливой. Фонду госимущества поможет ВБ» — хочешь переоформить наследство или собрался купить недвигу у застройщика — будь добр оплати налог с полной стоимости… Если имеешь дело с халупой в еб*енях, то налог будет выше чем стоимость самой хаты… Романтика…
+
0
bonv
bonv
6 лютого 2020, 18:53
#
Так покращують що гірше стає. Нотаріуси та оцінщики в шоці..
У зе-владі вважають, що якщо підписати 50 папірців і назвати їх реформами — гроші потечуть до нас рікою.
+
0
bonv
bonv
6 лютого 2020, 18:46
#
Покращення але дорожче? Чи погіршення  але дорого?
+
0
Zed99992
Zed99992
6 лютого 2020, 21:01
#
Зеленский хоть что то сделал хорошее?или порох за это не заплатит?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися