Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 січня 2020, 19:04

Головне за четвер: різке зниження облікової ставки та до чого це призведе

Правління Національного банку України прийняло рішення знизити облікову ставку з 13,5% до 11% річних. Про це під час брифінгу заявив голова НБУ Яків Смолій.

Ризик інфляції і курсу. До чого призведе різке зниження облікової ставки

Чи не надто ризиковано різко знижувати облікову ставку та до яких наслідків це може призвести, «Мінфіну» розповів головний менеджер з макроекономічного аналізу Райффайзен Банку Аваль Михайло Ребрик.

«Мінус» 1,25%. Скільки великі банки готові платити вкладникам

Максимальна ставка за гривневими депозитами впала з 18% до 16,75% річних.

Резерви НБУ перевищать $29 мільярдів на кінець 2020 року. Регулятор розповів, звідки візьме гроші

Золотовалютні резерві України у 2020 році перевищать $29 млрд, незважаючи на період пікових виплат за зовнішніми боргами. Про це під час брифінгу повідомив голова Національного банку України Яків Смолій.

Давос, коронавірус, зростання долара: що буде далі (відео)

21 січня в швейцарському Давосі пройшов ювілейний 50-й Всесвітній економічний форум. Протягом чотирьох днів на полях форуму виступили лідери провідних країн і організацій світу, в тому числі і президент України Володимир Зеленський.

Коментарі - 3

+
+13
moneylover
moneylover
30 січня 2020, 21:16
#
Приведёт к падению ставок по депозитам, что будет стимулировать рост бизнес активности. Если люди поверят что мы действительно придём к восьми процентам учётной ставки, то деньги начнут перекочёвывать в недвижимость в поисках арендного дохода и роста цены на жилье. Но большинство людей будут покупать дорогие квартиры так как большинство обычно запрыгивает в последний момент. От переизбытка арендных квартир в долгосрочной перспективе возможно падение цены на аренду. Вангую на краткосрок, примерно до 2023-го, кратковременный рост недвижимости. Но в долгострой - падение. Почему? Читайте в статье - Геноцид в Украине, и как это повлияет на рынок недвижимости? - по ссылке - https://minfin.com.ua/blogs/moneylover/126227/
+
+51
tarick
tarick
30 січня 2020, 21:20
#
Вообще снижение ставки это правильно. Только, как всегда, сделано через анус. Нужно было ее резко снижать летом, на росте гривны, а не сейчас на падении. Или снова хотят как в 2014-ом чтобы самой выгодной инвестицией было взять в долг гривну и купить долларов?
+
+7
moneylover
moneylover
30 січня 2020, 21:28
#
Да, у нас всё как всегда...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися