Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 грудня 2019, 12:14

У КзПП додали статтю, яка визначає наявність трудових відносин

У новому законі про працю з'явиться стаття, в якій визначаються трудові відносини. Ці нововведення, зокрема, можуть вплинути на легальність айтішників, які працевлаштовані як ФОПи. Статтю законопроекту оприлюднив у фейсбуці міністр економрозвитку Тимофій Милованов.

У новому законі про працю з'явиться стаття, в якій визначаються трудові відносини.
Фото: kadrovik.ua

Ознаки трудових відносин

«Мінекономіки пропонує чітко визначити трудові відносини. У новому законопроекті про працю, який ми скоро винесемо в Кабмін. На сьогодні такого визначення немає. Його відсутність дозволяє створювати проблеми бізнесу при перевірках і погіршує права робітників», — повідомив Милованов.

Згідно з пропонованою статтею 13.1. наявність трудових відносин будуть визначати за такими ознаками:

1) особі регулярно виплачується винагорода у грошовій або натуральній формі за роботу, виконувану (послуги, надані) на користь іншої особи.

2) особисте виконання особою роботи (надання послуг) за конкретною кваліфікацією, професією, посадою за дорученням та під контролем особи, в інтересах якої виконуються роботи (надавані послуги), або уповноваженої нею особи (далі, для скорочення — роботодавця — ред.).

Читайте також: Українцям готують «занадто ліберальний» Трудовий кодекс

3) робота виконується (послуги надаються) у визначеному роботодавцем робочому місці з дотриманням правил внутрішнього трудового розпорядку.

4) особа виконує роботи (надає послуги) аналогічні за змістом і характером виконуваної роботи штатними працівниками роботодавця.

Читайте також: Українцям хочуть збільшити тривалість відпустки за свій рахунок

5) організацію умов праці, зокрема, надання засобів виробництва (обладнання, інструментів, матеріалів, сировини, робочого місця) забезпечує роботодавець.

6) тривалість робочого часу і часу відпочинку встановлює роботодавець.

Читайте також: Паперова трудова книжка піде в минуле — міністр

Раніше повідомлялося

  • 12 грудня Верховна Рада ухвалила закон №1233 про внесення змін до Кодексу законів про працю (КзПП), зменшивши «економічно необґрунтовані штрафні санкції за порушення норм трудового законодавства».

Читайте також: Рада внесла зміни до КзПП. Скільки тепер платитимуть роботодавці-порушники

  • Кількість безробітних в Україні перевищує 1,5 мільйона осіб. Про це повідомив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.

Коментарі - 6

+
+14
Bischof
Bischof
23 грудня 2019, 12:26
#
Как уже кто-то писал у Милованова в комментах, даже моя жена подпадает под некоторые из этих «критериев». Нормально это будет работать, только если трудовые отношения должны отвечать сразу ВСЕМ этим критериям..
+
0
R S
R S
23 грудня 2019, 17:45
#
А я так понял, что если хотя бы один из этих признаков (любой) присутствует в отношениях работодателя и работника, то это говорит о наличии трудовых отношений между ними, со всеми вытекающими отсюда штрафами и санкциями.
+
+45
Італій .
Італій .
23 грудня 2019, 16:06
#
Тоесть если я регулярно покупаяю молоко у человека который возит его из села на продажу — у нас с ним трудовые отношения.
Если я регулярн даю «на чай» заправщику за протирку стекол — у нас с ним трудовые отношения.
Если я хожу стричься к одному и тому же парикмахеру — у нас с ним трудовые отношения.
Если каждый год приглашаю одного и того же садовника обрезать деревья — у нас с ним трудовые отношения, причем по всем пунктам требований сразу.
+
0
R S
R S
23 грудня 2019, 20:49
#
Ерунду вы написали.
+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
23 грудня 2019, 19:09
#
В новом законе о труде появится статья, в которой определяются трудовые отношения.

Зачем придумывать велосипед? — Между хозяйствующими субъектами не может быть трудовых отношений, а только — хозяйственные, то есть отношения между юрлицами.
— https://minfin.com.ua/blogs/igor68/120046/
+
0
Kalluri
Kalluri
27 грудня 2019, 18:15
#
Под фопов копают
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.