Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 листопада 2019, 15:41

Скільки грошей перерахують мігранти з-за кордону в 2019 році — прогноз НБУ

У НБУ прогнозують, що цього року трудові мігранти перерахують в Україну понад $11 млрд. Про це повідомив в інтерв’ю UATV заступник голови Нацбанку України Олег Чурій.

Мігранти, заробітчани, робота за кордоном, гроші, переказати в Україну, переказ грошей
фото: psm7.com

За його словами, цифри переказів зросли в порівнянні з минулим роком. Однак темпи трудової міграції, навпаки, уповільнюються.

Читайте також: Мігранти перерахували в Україну через monobank більше $10 мільйонів

Чурій вважає, що доходи в Україні ростуть досить швидко. Номінальне зростання зарплат становить близько 20%.

«За рахунок зміцнення гривні доходи в валютному еквіваленті теж ростуть. Цього року гривня зміцнилася на 12%. Виходить, якщо переводити в іноземну валюту, доходи громадян зросли майже на третину», — пояснює Чурій.

За його словами, це позитивно впливає на те, щоб українці залишалися працювати в Україні.

Читайте також: Чотири біди бізнесу: від чого українці тікають за кордон

Раніше повідомлялося

  • Найбільш популярні країни для заробітку — Польща, Чехія, Угорщина. Багато наших співвітчизників живуть і працюють в цих країнах постійно, а потім шукають спосіб, як переказати гроші в Україну. Трудові мігранти часто користуються послугами своїх знайомих або водіїв автобусів. «Мінфін» розповів про 5 безпечних і швидких способів грошових переказів із Польщі та інших країн Європи в Україну.

Читайте також: Поляки оцінили внесок українських мігрантів у ВВП країни

Коментарі - 29

+
+71
bonv
bonv
27 листопада 2019, 15:54
#
На німці почали активно їхати на заробітки.. Зарплати суттєво вищі.
А НБУ радіє припливу валюти від заробітчан і активно їх потрошить по низькому курсі..
+
+87
nibik90
nibik90
27 листопада 2019, 16:08
#
Ну зеленський винуватий. Більше ніхто. Взяв, підвисив курс гривні, обідрав до нитки заробітчан.
+
+83
Andrey M
Andrey M
27 листопада 2019, 17:32
#
+15:)
Порошенко при якому гривня впала з 8 до 28 був просто красавчеГом. Ще до безвіза за заробітчан подумав:)
+
0
bonv
bonv
27 листопада 2019, 17:53
#
Шостий місяць ЗЕ преЗЕдент, війна продовжується, тарифи не знижені, пенсії і зарплати не підвищені, корупція, контрабанда процвітають… Заробітчан і не планують повертати кращими умовами в Україну… Зе-здобули…
+
0
yarg
yarg
27 листопада 2019, 16:12
#
Почему «НБУ потрошит» ? НБУ валюту у них не покупает. и продавать не заставляет.
это их барыги потрошат.
+
+45
bonv
bonv
27 листопада 2019, 16:15
#
Штучно зміцнює гривню саме НБУ.
+
+49
fae
fae
27 листопада 2019, 16:34
#
А я думал откупом тормозит укрепление. Могли бы скупать все и сделать курс сколь угодно выше, но если гривна будет слишком сильно девальвировать то кому она будет нужна? Кто понесет валюту на обмен?
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
27 листопада 2019, 16:45
#
Так, так... а борги чим віддавати?
+
0
fae
fae
28 листопада 2019, 13:00
#
Так чем дешевле гривна тем больше придется брать, только вот давать не захотят.
+
+54
AleksandrBank
AleksandrBank
27 листопада 2019, 17:27
#
А что поменялось в НБУ при Порошенко и Зеленском? Игра найди 5 отличий поможет нам в этом?
+
0
yarg
yarg
27 листопада 2019, 17:31
#
А что должно меняться ? Президент у нас занимается внешней политикой и обороной . а не банками.
+
0
bonv
bonv
27 листопада 2019, 17:39
#
Одне із головних повноважень президента. так це зовнішня політика і в ній за 3 місяці просто якась катастрофа.
Після візиту Зе у Францію, Макрон відверто став загравати з Путіном.
Після візиту Зе у США і опублікування розмови з Трампом, автоматично руйнує наші нормальні відносини з США і з Францією і Німеччиною.
Після візиту Зе в Туреччину, Ердоган плює на нас і приймає на зустрічів депутатів РФ від окупованого Криму. А ще повернення РФ в ПАСЕ і підписання формули Штанмаєра, саме того чого бажала РФ. Суцільні провали і жодних успіхів у міжнародній політиці...
Шукай Сашабанк відмінності...
+
+40
AleksandrBank
AleksandrBank
27 листопада 2019, 17:45
#
Bonv ты только копипастить можешь, а ответить на вопрос не смог? Я спрашиваю одно, ты пишешь другое. Это как разговаривать с «туземцем», говоришь ему одно, а он тебе отвечает на своей сосем иное.
+
+26
bonv
bonv
27 листопада 2019, 17:51
#
Ти просто Сашабанк зе-сліпий,, тому до тебе і не доходить…
При Порошенку світова спільнота і МВФ щось говорили про тиск на НБУ?
При Зеленському всі аж кричать про шахрая Коломойського і його тиск на НБУ..

Ти дійсно такий тугий?
+
+15
nibik90
nibik90
28 листопада 2019, 8:13
#
Ти сі успокоєшь ци ніт?) Пані, йдіть подорожуйте, подивіться як за кордоном люди живуть. У вашому віці не можна нервуватися, кидайте цю роботу, воно того не стоїть.
+
+11
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
27 листопада 2019, 17:46
#
Читайте поради економістів, а не клейте з себе експерта. Всі без винятку, навіть Гетьманцев, вважають, що ставки високі і позичаємо за дорого.
+
+15
yarg
yarg
27 листопада 2019, 18:16
#
Гетьманцев считает что у нас слишком высокие проценты по депозитам. И нужно бы  лохам платить процентов 5-6 максимум.
не покажем ли мы гетьманцеву наш мозолистый  …. в ответ на эти закидоны ?
+
+79
Majestic
Majestic
27 листопада 2019, 16:08
#
Улучшение жизни за счёт падения доллара. Невиданный циннизм.
+
0
QGS
QGS
27 листопада 2019, 16:49
#
А сколько подняли ВВП стране которой работали.?
+
+5
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
27 листопада 2019, 16:57
#
Напишу тут, бо тема про виторг айтішніків стара і переповнена, але то повязано. Що там ті заробітчани, он айтішніки - то драйвер економіки, вони і лікарів, і вчителів і бібліотекарів фінансують... Читаючи такі коменти стає просто смішно... визодить, що всі дебіли і лиш у айтішніків дупа впоперек поділена. Я згоден, що це значна зароблялка валюти, але металурги, аграрії та трудові мігранти це три головні джерела. Далі айтішніки. А врахуйте перевезені заначки в кишенях, буси з товарами контрабасом... там колосальні суми. Ну і по тому, що айтішніки пишуть, що чуть не 80% сукупних податків з усіма повязаними особами іде до бюджету... тіпа у колгоспника дітей немає і до лікарні він не ходить, а металург настільки суровий, що в туалет з листом жесті ходить... Єресь вузькоплечих субтильних пацанчиків. Всі тягнуть шлейф супутніх професій, але, якщо в Харкові 3 тис айтішників, то в Запоріжжі пів мільйона металургів, а в Вінниці 450 тис аграріїв... тому всі тягнуть свої напрямки і курс давить всіх нас, хто працює в реальному секторі, а не барижить валютою, особливо заробітчан, адже чим менше вони отримають гривень за свої зароблені бакси, тим сильніше їм захочеться залишитися за кордоном. Тому, так, всі потуги влади по курсам шкодить надходженню валюти в майбутньому.
+
+5
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
27 листопада 2019, 17:04
#
Тут писали і про високу маржу металургів, які повинні ділитися, і про супер прибутки аграріїв, які нікуди не подінуться навіть при курсі 20... і про переваги аліекспресу при дорогій гривні. І про те, шо бюджет втратив трошки на недоборі, але виграі на тому, що менше відавати дешевшого долара стало... але ж мало хто враховує, що борг ми віддаватимемо вічно і ті зменшення розмажуться в часі, а недобір є цього року і буде наступного, бо загальмована економіка буде довго відновлюватися, цього року втратили 5% виробництва, зате наростили прихід від спекулянтів. І якби не заробітчани, стало би тих 4 занюханих лярдів від спекулянтів на музику на похорон української економіки. Дивіться на заробітчан, як на спрощенців, вони не просять нічого для себе, просто не чіпайте.
+
+15
Ольга Демьянчук
Ольга Демьянчук
27 листопада 2019, 17:38
#
Так понизять до 5. Мінімалка буде 1000 баксів, будуть вихвалятись як вони людей озолотили, зробили мільйонерами а ціни залишаться на тому ж рівні))))))) От вам і покращення від держави)))))
+
0
Maleficarum
Maleficarum
27 листопада 2019, 18:05
#
«За счет укрепления гривны доходы в валютном эквиваленте тоже растут. В этого году гривна укрепилась на 12%. Получается, если переводить в иностранную валюту, доходы граждан выросли почти на треть», — объясняет Чурий.«  Таки  да.  А  это  означает  что  можно   больше    денег  из  этих  повышенных  доходов  тратить  на  »Амазоне«  и  иных     площадках-  торгующих  импортом.  В  Украине  же  цены  в гривне  не  падают  на  товары и  услуги   по тому факту  что  гривон  укрепился. Тут  другая  ситуёвина  вырисовывается..  Те  кто  производят  в Украине товар   и  торгуют сим товаром  в  загранщине- сталкиваются с проблемой  той - что  получая  валютой  за  проданный  товар  уже  им  нецелесообразно  менять  доллар  в  гривон  на  проплаты  аренды и выплаты  ЗП..  Дорогая  рабочая сила  получается  А  дома  сей  товар  за  гривон  тоже  продать  не в состоянии-  ибо  дешевле аналоги   купить  на  всяких  »Алиэкспрессах" народу Дешевле закрыться  и  разогнать  персонал  в  свободное плаванье
+
0
yarg
yarg
27 листопада 2019, 18:18
#
«Те  кто  производят  в Украине товар   и  торгуют сим товаром  в  загранщине»

зато те , кто производит в Украине товар и продает его здесь же - получают доходов в долларовом эквиваленте намного больше.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
27 листопада 2019, 19:11
#
Ось тут стоп… Для них ціни ростуть на крмплектуючі, енергоресурси… а продають менше, бо китайське г*** подешевшало, а знизити ціну не можуть, бо і так не багато профіту вставляють, тому не чешіть усіх одним гребінцем.
+
0
yarg
yarg
27 листопада 2019, 20:51
#
В китае средняя зарплата 900 долларов плюс доставка и растаможка. и все равно дешевле чем у наших? а если структуру себестоимости посмотреть?
+
0
Dostoevsky
Dostoevsky
27 листопада 2019, 20:25
#
А вы мнением самих заробитчан интересовались? Хотят ли они тяжёлым трудом заработанные деньги на чужбине переводить в Украину? Почему забирают семьи, не смотря на, казалось бы, тягар содержания и их там? И чем, например, провинились моряки, лётчики, ITишники, др, у которых оплата в валюте? По описанной в статье логике они должны быть в неком экстазе от того, что, кроме уплаченных налогов и комиссии за перевод, теряют уже 12-15% (собственно как и экспортёры) в сопоставлении с выросшими ценами в эквиваленте. Положительный эффект конечно есть – конкуренция (больше подходит слово «вакуум») на рынке труда внутри страны, потому что создался, не за один год, острый дефицит кадров, особенно рабочих специальностей. Это огромный минус для экономики в целом. Выезжает энергичное, предприимчивое трудоспособное население. Что ведёт к сокращению потребительского рынка. А на фоне стагнации реального сектора, генерирующего поступления в бюджеты всех уровней и создающего рабочие места, «содержать страну», обслуживать и выплачивать долги без включения печатного станка со временем будет нечем. Разве что замещать одни кредиты другими. Спекулятивный капитал будет высасывать соки из бюджета пока выгодно и постепенно уйдёт, чтобы не обвалить преждевременно курс (как всегда «приближённые» по недавнему сценарию за день до банкротства банка). Дефицит торгового баланса растёт, как и недовыполнение бюджета. К чему эта губительная для страны игра с большой амплитудой искусственной ревальвации нацвалюты?
+
0
yarg
yarg
27 листопада 2019, 21:01
#
А что спрашивать? те кто не хотят- не переводят. это их личное дело. курс не нравится? ищут тех, кто купит валюту дороже. у нас свободная страна.
+
0
nepodarok
nepodarok
27 листопада 2019, 21:52
#
Скорее всего у нас страна «непуганных идиотов», судя по работе кабмина и ВР

https://m.youtube.com/watch?v=sC8xQB87IAc
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися