Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 листопада 2019, 17:49

Топ-5 способів переказати гроші з Польщі в Україну

Кількість українців, що виїжджають за кордон, постійно зростає. Найбільш популярні країни для заробітку — Польща, Чехія, Угорщина. Багато наших співвітчизників живуть і працюють в цих країнах постійно, а потім шукають спосіб переказу грошей в Україну. Трудові мігранти часто користуються послугами своїх знайомих або водіїв автобусів. Але передавати гроші в конверті дуже ризиковано. До того ж, це займає час.

«Мінфін» розповість про 5 безпечних і швидких способів грошових переказів з Польщі та інших країн Європи в Україну.

1. Сервіс міжнародних переказів Альфа-Банку Україна

Альфа-Банк Україна покращив свій сервіс міжнародних переказів. Тепер українці можуть миттєво перерахувати гроші з картки на картку, незалежно від того, де вони територіально перебувають. Оновлений сервіс дозволяє отримувати гроші не тільки з Польщі, але ще з 50 країн Європи та СНД. Серед них Португалія, Іспанія, Греція, Угорщина, Чехія та інші. Важливо, що до кінця року банк не бере комісію за надання послуги.

Сервіс доступний цілодобово і працює з картками платіжних систем VISA та Masterсard всіх українських банків. Для переказу коштів потрібно вказати лише номер картки отримувача в Україні. Також потрібно вказати ПІБ та адресу — свою та одержувача. Переказ здійснюється в євро, але гроші надходять на карту у валюті рахунку одержувача. На даний момент ліміт на одну операцію встановлений в еквіваленті 15 000 гривень.

Грошовий переказ можливий не тільки з країн Європи та СНД в Україну, але й з України за кордон. Тарифи на такі перекази недавно були знижені. Тепер комісія складає 2% від суми переказу (min 50 грн). У разі грошового переказу з валютних карт відправник сплачує до 2% (min 2 долари або 2 євро).

Сума міжнародного переказу з карти українського банку може становити до 15 000 грн в еквіваленті. Альфа-Банк оновив і список країн, куди можна перерахувати гроші. Серед них з'явилися затребувані українцями Нідерланди, Португалія та інші.

Переваги сервісу:

  • 0% комісії при переказі з Європи і мінімальна — при зарахуванні з України.
  • Робота з картами двох основних міжнародних платіжних систем VISA та Masterсard від будь-якого банку.
  • Зручно і швидко завдяки дистанційному доступу до послуги на сайті банку.
  • Широка географія. До переліку входять найбільш затребувані українцями країни Європи — Польща, Португалія, Іспанія, Греція, Чехія.

Недоліки сервісу:

  • відносно невеликий ліміт суми переказу (еквівалент 15 тис. грн).

2. TransferGo

Міжнародна компанія з переказу грошей. Зараз обслуговує 47 країн і працює з 22 валютами. Крім національної валюти, одержувач може забрати гроші в доларах або євро. Вартість послуг залежить від курсу обміну валют і вартості доставки переказу. Як правило, доставка здійснюється на наступний робочий день з моменту відправлення платежу.

Важливо звернути увагу, що послуга може бути безкоштовною. Але для цього буде потрібно провести переказ через інтернет-банкінг або відділення банку. Якщо ж ви відправите гроші з банківської картки, то комісія складе 0,5%. Термін доставки безкоштовного переказу до трьох робочих днів.

Чим швидше потрібно відправити гроші, тим вартість послуги дорожче. На момент підготовки матеріалу вартість доставки 2000 злотих «на завтра до 12:00» коштувала 14,99 злотих (3,87 долара).

Декілька кроків для переказу грошей з Польщі в Україну:

  1. Зареєструйтеся на сайті сервісу і вкажіть дані одержувача, час доставки, а також суму, яку бажаєте відправити.
  2. Оберіть спосіб оплати та виконайте місцевий банківський переказ на вказаний номер польського рахунку TransferGo, з якого гроші підуть на український рахунок одержувача.
  3. Гроші надійдуть в точку призначення за допомогою цифрової моделі «рахунок-рахунок».

Переваги системи: можливість безкоштовного переказу, низька вартість переказу.

Недоліки системи: необхідність додаткової реєстрації на сайті провайдера.

3. Western Union

Міжнародна компанія термінових грошових переказів. Її послуги доступні в 200 країнах світу. Працює сервіс цілодобово. Гроші можна відправити з банківського відділення або онлайн, перерахувавши з банківської карти. При отриманні грошей в Україні встановлений денний ліміт суми, яка буде видана без підтверджуючих документів в розмірі 150 тис. грн в еквіваленті.

Клієнт може скористатися послугою «гроші за хвилину», сплативши переказ через свою кредитну або дебетову карту. Засоби надійдуть одержувачу протягом 10-15 хвилин. Але коштує це дорожче. Система конвертує злоті за власним курсом і бере комісію в середньому 2% за послуги.

Як переказати гроші з Польщі в Україну з Western Union:

  1. Зареєструйтеся та заповніть реквізити платежу.
  2. Введіть ім'я одержувача, спосіб платежу та здійсніть оплату.
  3. Повідомте контрольний номер платежу одержувачу.

Переваги системи: широка географія, швидкий переказ коштів, в тому числі онлайн.

4. SWIFT

Міжнародна банківська система грошових переказів, яка працює майже у всіх країнах світу. З її допомогою можна здійснити переказ між банківськими рахунками різних фінустанов. Вона, як правило, популярна для переказу великих грошових сум — від 1000 доларів. Фізособам заборонено використовувати систему з підприємницькими цілями.

Банки стягують комісію від 0,2 до 1,5%, у кожного з них також встановлений мінімальний ліміт, який доведеться заплатити (від $5 до $50). Наприклад, польський mBank проводить SWIFT-платежі прямо через інтернет-банкінг. Комісія — 0,35%, але не менше 25 злотих (6,5 долара).

Перекази з Польщі в Україну йдуть 3-5 робочих днів. Потрібно враховувати, що в залежності від карти, на яку заходять кошти, може бути встановлена ​​комісія банку за зарахування. Міжнародні перекази за допомогою SWIFT передбачають заповнення реквізитів для відправки платежу:

  1. Назва банку
  2. SWIFT-код банку
  3. Номер рахунку (або IBAN)
  4. Найменування переказу SWIFT — ПІБ, резидентство отримувача
  5. Призначення платежу — мета платежу і номер рахунку-фактури

Переваги системи: можливість відправити великі суми, широка географія сервісу, доступність послуги у всіх банках.

Недоліки системи: високі тарифи, великий термін доставки платежу (до 3-5 днів), необхідність надання додаткових документів, що підтверджують платіж (договори, рахунки-фактури), в більшості банків для відправки платежу необхідно відвідати відділення.

5. MoneyGram

Компанія надає сервіс міжнародних грошових переказів з картки на картку. Її послуги доступні в 200 країнах світу. Сервіс дає можливість відправити або отримати тільки готівку в банківських відділеннях. Для перерахування грошей з Польщі в Україну необхідно знайти найближче відділення MoneyGram. Щоб відправити гроші, потрібно показати посвідчення особи, написати повне ім'я одержувача переказу і його місце проживання, вказати суму, яку хочете переказати. Далі — заповнити форму для переказу грошей і повідомити одержувачу.

Комісія за послуги MoneyGram залежить від країни відправлення і отримання коштів, а також від суми переказу. В середньому, це 2,5%. Зорієнтуватися в сумі комісії можна на сайті сервісу в розділі «Оцінити вартість переказу». Гроші можна відправити на банківський рахунок або на мобільний гаманець. Наприклад, при переказі з Польщі суми в 400 доларів, орієнтовна комісія складе 20 доларів.

Переваги системи: широка географія, швидкий переказ коштів.

Коментарі - 3

+
0
tvgx
tvgx
17 листопада 2019, 10:19
#
Пользуюсь Paysend, похоже на TransferGo, но дешевле оплата за перевод и лучше курс, единственное что нужна польская SIM-карта. Хоть и пишут что TransferGo бесплатно, но это если подождать 3и дня, не у всех железные нервы или я-ца :)
+
0
OkaziaA
OkaziaA
7 вересня 2020, 12:32
#
А я пользуюсь приложением Global24 . На него регистрируешь кошелек,это 2 минуты, нужен только номер телефона и емейл и все.Дальше пополняю его с польской карты, а с кошелька уже кидаю на украинскую.Бысто,просто и главное, перевод не выходя из дома всего за 1,5% комиссии.
+
0
марина морина
марина морина
22 листопада 2021, 16:08
#
Тоже всегда делаю перевод денег с карты на карту украина через Глобал24 удобно и без лишних движений. Сервис нравится тем, что простой и понятный, разобраться может с ним любой абсолютно, к тому же без комиссии
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися