Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 листопада 2019, 16:37

Мігранти в небезпеці: За рік у Польщі збанкрутувало 662 компанії з працевлаштування

За 2019 рік у Польщі збанкрутувало 662 компанії-посередника з працевлаштування українців. Такі дані навів власник компанії з аутстафингу «Gremi personal» Євген Кириченко з посиланням на Міністерство у справах сім'ї, праці і соціальної політики Польщі.

«Конкуренція на ринку працевлаштування в Польщі велика і тому компаній, що виникли на хвилі трудової міграції української робочої сили в Польщі – дуже багато. Вони пропонують посередницькі послуги, надаючи їх часто неякісно. І не забезпечують ні польському роботодавцю, ні українському працівникові жодних фактичних гарантій», — розповів він «Мінфіну».

Як працюють посередники з працевлаштування

Особливої популярності набуває метод аутстафінгу. Компанія-посередник гарантує:

  • що український працівник перебуває на території Польщі легально
  • що працівник отримає свою заробітну плату в повному обсязі і вчасно
  • що співробітник застрахований
  • отримає вчасно медичне обслуговування
  • буде забезпечений житлом.

Читайте також: Заробітчани: свої поїхали, запрошуйте чужих

Як вибрати посередника з працевлаштування за кордоном

  • Зверніть увагу на термін роботи компанії. Бажано, щоб він становив не менше 5 років. Зазвичай банкрутують фірми-одноденки, а не компанії з досвідом роботи.

  • Зверніть увагу на філіальну мережу. Це свідчить про велику кількість партнерів фірми, а отже, їй довіряють польські роботодавці.

Читайте також:Поляки оцінили внесок українських мігрантів у ВВП країни

  • Перевірте наявність у компанії ліцензії на надання послуг з працевлаштування. На сайті компанії повинні бути ці дані.

  • Вивчіть відгуки в соцмережах про компанії.

Коментарі - 6

+
+22
BexOne
BexOne
26 листопада 2019, 17:19
#
Заголовок статьи не совсем соответствует ее содержанию.
+
+22
Strain
Strain
26 листопада 2019, 17:30
#
Вывод прост. Не хочешь лохотрона — работай в Украине.

У меня друг спустя, наверное, 4 года вернулся с Польши на родину. Там зарабатывал около 35 000 грн. Тут зарабатывает 10-15 000 грн. Зато живет с семьей, родственниками и друзьями. Сказал больше туда ни ногой.
+
0
vasya1
vasya1
27 листопада 2019, 16:19
#
Потому что друг, спустя, наверное, 4 года в Польше заработал более 50 тысяч долларов  чистыми и смог приобрести квартиру где-нибудь на теремках-50  и сделать там ремонт. Теперь на 10-15 он может жить с семьей в этой квартире и платить комуналку. А семья, родственики и друзья уже на продукты сбросятся :)

Никто ж не едет в Польшу потому что хотят или могут там остаться, едут чтобы вернуться сюда и купить себе жилье или литовский автомобиль, или за кредит расплатиться
+
0
Strain
Strain
27 листопада 2019, 16:33
#
Я не знаю какие вы производили расчеты. Но при ЗП в 35000 грн что бы накопить 50к $ необходимо 34 месяца или около 3х лет. Но давайте будет честными - максимум 20 000 чистыми. А это уже максимум 40 000 $.

Квартира в Днепре, к примеру, стоит 800 000 на вторичке (не новострой). + ремонт 300 000 грн с техникой.

Так что уже не хватает.
+
0
vasya1
vasya1
27 листопада 2019, 17:06
#
Друг явно на что-то заработал, с пустыми руками не вернулся. Но суть статьи не в том, что в Польше лохотрон как Вы говорите, и это абсолютно не отображает настрои украинских заробитчан - все больше и больше их уезжает (смотря по моим знакомым и, например, по информации нбу о переводах от заробитчан). банкротство таких компаний говорит только о том что никому такие услуги не сдались,  их качество зачастую желает лучшего - не один раз слышал истории о том что компания предлагает работу с хорошей зарплатой на складе интернет магазина одежды например а  по приезду ты попадаешь на мясокомбинат и работаешь там как лошадь по 10-12 часов в сутки. А так же это говорит что люди сами учатся искать себе работу еще и на этом экономя какие-то свои сбережения
+
0
Winstrolll
Winstrolll
27 листопада 2019, 8:17
#
Текст (если его можно так назвать, скорее это набор букв) чисто для рекламы Грэми Персонал. Уже не первая скрытая реклама этой конторы на Минфине. ну ладно рекламируете, так хоть преподносите под оберткой качественного контента. а так - кликбейтный заголовок и статья ниочем.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися