Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 жовтня 2019, 14:58

Уряд підписав меморандум з мобільними операторами

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук підписав меморандум із чотирма провідними операторами мобільного зв’язку, що забезпечить покриття 4G на 90%
території України. Про це «Мінфіну» повідомили в міністерстві.

Хто підписав меморандум

  • Vodafone, Lifecell, Київстар та Інтертелеком.

Що дає підписання меморандуму

  • Це дозволить забезпечити всю територію України максимальним покриттям якісного мобільного зв’язку рівня 4G, а також надати широкосмуговий доступ до інтернету.

«Одне із завдань нашого міністерства – до 2022 року 90% населених пунктів України, у тому числі найбільш віддалених селищ, забезпечити якісним швидкісним інтернетом. Сьогодні ми зробили важливий крок до того, щоб реалізувати задумане. Завдяки досягнутим домовленостям уже в березні 2020 року будуть переоформлені ліцензії, що сприятиме поширенню 4G навіть у маленьких селах», – розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також: 4G в київському метро планують запустити в кінці 2019 року

Що обіцяє уряд операторам

  • Уряд полегшуватиме задачу операторам: сприятиме доступу до інфраструктури, запровадженню технейтральності, встановленню справедливої ціни за переоформлення ліцензій тощо.

Передісторія 

  • У серпні 2019 року найбільші в Україні оператори мобільного зв'язку Київстар, Vodafone Україна і lifecell домовилися перерозподілити радіочастотні ресурси (РЧР) в діапазоні 900 МГц.

  • В липні Володимир Зеленський підписав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету, яким визначаються терміни вивільнення перспективних радіочастот для впровадження мобільного зв'язку третього (3G) і четвертого (4G) покоління.

  • Раніше глава держави підписав указ про затвердження плану дій щодо поліпшення якості мобільного інтернету в сільській місцевості.

Коментарі - 5

+
+45
bonv
bonv
29 жовтня 2019, 15:03
#
Оператори тому ціни підняли на всі тарифи?
+
0
Dmitrik7
Dmitrik7
29 жовтня 2019, 15:45
#
Ещё поднимут, не расслабляемся :)
+
+63
bonv
bonv
29 жовтня 2019, 15:54
#
Штрафи збільшити, податки збільшити, тарифи підняти -  зе-ініціативи.
+
0
QGS
QGS
29 жовтня 2019, 19:06
#
Ездил на дачу в маленький поселок 500 человек удивился но покрытия уже 4G есть;)
+
+25
Італій .
Італій .
30 жовтня 2019, 9:04
#
* который обеспечит покрытие 4G на 90%
территории Украины
* Это позволит обеспечить всю территорию Украины максимальным покрытием качественной мобильной связи уровня 4G, а также предоставить широкополосный доступ к интернету.

Минфин скатился до уровня пропагандонского листка. Ужас.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися