Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 червня 2019, 13:21

4G в київському метро планують запустити в кінці 2019 року

Мобільні оператори погоджують єдині умови, вибирають постачальника обладнання і прогнозують запуск 4G в київському метро в кінці 2019 року. Про це повідомляє Liga.net.

Мобільні оператори погоджують єдині умови, вибирають постачальника обладнання і прогнозують запуск 4G в київському метро в кінці 2019 року.
Фото: capital.ua

Що відомо

Поки що в київському метро функціонує дуже недосконала мережа 2G. Обладнання в рівних частках належить «великій трійці» операторів.

До кінця минулого року вони вирішили поліпшити мережу до стандарту 4G.

Офіційно оператори ще не розкривають інформацію, хто буде будувати 4G в метро, посилаючись на те, що процедура переговорів з вибору підрядників ще не завершена.

Читайте також: Порошенко підписав указ про запуск 5G

Неофіційно троє співробітників різних мобільних операторів підтвердили журналісту Liga.net, що вибрали Huawei. Залишилося тільки, щоб оператори остаточно затвердили ціну та умови.

В Huawei відмовилися що-небудь офіційно коментувати. Півтора року тому в Huawei оцінювали орієнтовну вартість покриття метрополітену 4G в суму не менше 10 млн доларів.

Читайте також: Ericsson розповів про запуск в Україні 5G

В Київстарі сподіваються, що до кінця 2019 року абоненти оператора зможуть користуватися швидкісним мобільним інтернетом на деяких станціях київського метро.

«Однак такий прогноз реальний за умови, що КМДА і оператори досить оперативно узгодять прозору процедуру допуску операторів і підрядника, який буде обраний, до робіт у метро», — зазначають у прес-службі оператора.

Вперше про пошук підрядника на будівництво 3G/4G мережі в метро заговорили ще в кінці 2017 року. Тоді інтернет обіцяли до кінця 2018 року.

Нагадаємо, 12 червня Київстар запустив 4G-інтернет в харківському метрополітені. 4G Vodafone в харківському метро працює з жовтня 2018 року. А у lifecell там немає ні 4G, ні 3G.

Коментарі - 2

+
+30
TAN72
TAN72
16 червня 2019, 19:01
#
Они пусть покрытие сначала хотя бы сделают нормальное везде ?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
17 червня 2019, 10:44
#
Для киевских реалий - основной тормоз - КГГА и руководство метрополитена.

Все причастные хотят в той или иной мере получить откат, хотя-бы копеечный, но откат - и из-за этого такие тормоза с внедрением достаточно востребованной услуги - качественной мобильной связи от тройки лидеров мобильной связи в метрополитене города Киева.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися